25 Nisan 2010, Pazar 09:35:16

Onlarca uçak, binlerce yolcu mağdur oldu

İzlanda’daki volkanik yanardağın patlaması yüzünden uçak krizi devam ederken Muğla’nın çeşitli ilçelerinde tatil yapan ve ülkesine dönüş yapacak olan 6 bin 800 turist Türkiye’de mahsur kalırken, yurt dışından gelmesi gereken 50 uçağında uçuşu iptal oldu.
  • Şu an halihazırda Bodrum İzmir Antalya uçuşlarını gerçekleştirirken Dalaman nedense kül bulutuna takılıyor.Dalaman TC de mi yoksa Norveç yada kuzey İzlanda sınırında mı ?Lütfen daha duyarlı olalım...
İzlanda'da bulunan volkanik yanardağın yeniden faaliyete geçmesiyle oluşan olumsuz hava şartları nedeniyle Türkiye’de tatil yapan turistler ülkelerine dönemedi.

Hemen hemen tüm havalimanlarında olduğu gibi Dalaman Havalimanından da Avrupa’ınn birçok ülkesine uçuş gerçekleştirilemezken, Dalaman’a inecek uçaklarda gelemedi. Perşembe günü Havalimanından ülkelerine gitmek isteyen birçok turist, uçuşların iptal edilmesi nedeniyle ülkelerine gidemediği için Dalaman başta olmak üzere Fethiye ve Marmaris’teki otellere yerleştirildiler.

Bu arada havalimanına Perşembe günü iniş yapan ve İngiltere’ye gideceği öğrenilen Thomas Cook’a ait 2 ve Onur Air’a ait de 1 uçak hala havalimanında beklerken, Dalaman’a Perşembe gününden bu yana gelmesi beklenen 50 uçağında uçuşların iptal olması nedeniyle gelemediği öğrenildi. Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki hala uçuşların tekrar başlayacağı tarihle ilgili bir gün vermemiz söz konusu değil. İptaller şu an için devam ediyor. Perşembeden bu yana gelmesi gereken 50 uçağın uçuşları iptal oldu, ayrıca burada bulunan 3 uçakta hala beklemedi. Şu an için 6 bin 800 civarında yolcunun bu olaydan etkilendi, bu sayı ileriki günlerde daha da artacak” dedi.
Onlarca uçak, binlerce yolcu mağdur oldu

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Şu an halihazırda Bodrum İzmir Antalya uçuşlarını gerçekleştirirken Dalaman nedense kül bulutuna takılıyor.Dalaman TC de mi yoksa Norveç yada kuzey İzlanda sınırında mı ?Lütfen daha duyarlı olalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000