09 Aralık 2009, Çarşamba 07:45:17

Onlarca 'Gekkonidae' ile havaalanında yakalandı!

Alman turist Yeni Zelanda dönüşünde iç çamaşırında gizlediği 44 kertenkeleyi ülkesine götürmeye çalışırken yakalandı. 58 yaşındaki kertenkele kaçakçısı, suçunu kabul ederek mahkemede ifade verdi.
  • bu bitli turistler hem harcama yapmıyor hemde ülke degerlerini çalıyorlar
  • Ülkemizdeki endemik türlerin yok oluşlarının en büyük sebebplerinden biri yabancı turistlerin ülkemizde yaptığı gözlemlerdir.Ülkem adına hobi olarak kelebek gözlemciliği yapıyorum ve arazi çalışmlarında dağlarda bayırlarda bir sürü turist insan görüyoruz ve bazılarını şikayet ediyor bildiriyoruz, ancak kanunlar bu konuda çok yumuşak bildiğim kadarıyla para cezası karşılığında sınır dışı ediliyorlar. Herşeyi geçiyorum ancak canlı olarak kaçırılmak istenen canlılar bir nebze hayatta kalıyor peki öldürülüp değerlendirilmek istenenler ? onları öldürüp hem ülkemizdeki üremelerini engelliyorlar hemde telef ediyorlar çok ama çok yazık.... ülke değeri , ülke toprağı gibidir kutsaldır, asla kaybedilmez aksine uğrunda savaşılır...... Saygılarımla

Almanya'nın batısındaki Bad Münstereifel kentinde yaşayan 58 yaşındaki Alman turist Yeni Zelanda gezisinin dönüşünde iç çamaşırına “geko” adıyla da tanınan 24 sakangur ve 20 küçük kertenkele gizledi. Adı açıklanmayan Alman, hafta sonunda güneydeki Christchurch Havaalanı'ndan iç çamaşırındaki sürüngenlerle ülkeden çıkmaya kalkıştı. Ancak Alman turist havaalanı görevlerince kontrol edilirken yakayı ele verdi.

Yetkililer adamın üzerinde yapılan aramada iç çamaşırın içinde bir paket içine gizlenmiş 40'tan fazla sürüngen tespit etti.

Yaşlı adam suçunu kabul etti mahkemeye sevk edildi.

Yetkililer nesli tükenmekte olduğu için koruma altındaki sürüngenleri, Alman turistin çoraplarının içinde de bulduklarını belirtti. Alman turist Chirstchurch kentindeki mahkemeye çıkarıldı ve ifade verdi. Sanık, mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakılırken, kararını 25 Ocak'ta açıklanacağı belirtildi.

Bilimsel olarak “Gekkonidae”  adı verilen ve Türkçede geko ya da sakangur adıyla tanınan küçük kertenkelelerin yaklaşık 500 ayrı türü bulunuyor. Genellikle sıcak ortamlarda yaşayan ve gece hareketli olan bu sürüngenlere dünyanın her yerinde rastlamak mümkün. Boyları 4 ila 40 cm arasında değişen bu hayvanların Yeni Zelanda'da ve tropik yağmur ormanlarında yaşayan bazı türleri Avrupa da en az 1000 Euro'ya alıcı bulabiliyor.

Onlarca 'Gekkonidae' ile havaalanında yakalandı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu bitli turistler hem harcama yapmıyor hemde ülke degerlerini çalıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizdeki endemik türlerin yok oluşlarının en büyük sebebplerinden biri yabancı turistlerin ülkemizde yaptığı gözlemlerdir.Ülkem adına hobi olarak kelebek gözlemciliği yapıyorum ve arazi çalışmlarında dağlarda bayırlarda bir sürü turist insan görüyoruz ve bazılarını şikayet ediyor bildiriyoruz, ancak kanunlar bu konuda çok yumuşak bildiğim kadarıyla para cezası karşılığında sınır dışı ediliyorlar. Herşeyi geçiyorum ancak canlı olarak kaçırılmak istenen canlılar bir nebze hayatta kalıyor peki öldürülüp değerlendirilmek istenenler ? onları öldürüp hem ülkemizdeki üremelerini engelliyorlar hemde telef ediyorlar çok ama çok yazık.... ülke değeri , ülke toprağı gibidir kutsaldır, asla kaybedilmez aksine uğrunda savaşılır...... Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000