22 Kasım 2011, Salı 07:35:58

ONLAR DA SEYAHATE HAZIR

AB ve Rusya arasında uzun zamandan beri devam eden vizesiz seyahat görüşmelerinin bu yıl sonunda bir yol haritası ile sonuca bağlanması bekleniyor. En önemli aşamalardan biri Aralık ayında geçilecek...
  • daha once üye olmayan sırbıstan bosna karadag a schengen vizesi kalktı şimdi de rusya.. ee muzakerelere baslayan aday ulke olan türkiyeye hala vize uygulaniyor :))))) turistleri kazıklayanlara kızmıyorum artık
  • Hükümet bu konuda cok basarili degil malesef. Bir gelisme var mi? Bekliyoruz!
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a göre Moskova’da yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar çıktı. Yapılan çalışmalara göre; kısa süreyi kapsayan vizesiz seyahate ulaşılacak olan süreçte, atılacak adımlar belirlendi. 
 
AB yetkilileri ile üzerinde anlaşılan yol haritasının, Aralık ayında yapılacak olan AB- Rusya Doruğu’nda karara bağlanması umuluyor.
 
2002 yılından beri AB ile vizesiz seyahat görüşmelerinde bulunan Rusya bu yılın bahar aylarında AB ile atılması gereken ortak adımların neler olacağı konusunda bir ön anlaşmaya varmıştı. 
 
İki taraf arasında; biometric pasaportların tanımlanması, illegal göçün önlenmesi, terör ve suçluların takibi konularda ana prosedürler belirlenerek Haziran ayındaki toplantıda ele alınmıştı. Ancak politik nedenlerle tan bir karar alınamamıştı.
 
Öte yandan vizesiz seyahatin AB-Rusya turizm hareketlerine nasıl etki edeceği konusunda hazırlanan bir anket çalışmasına göre, kolaylaştırma gelirse Ruslar’ın yüzde 92’si AB’ye daha fazla seyahat etme eğiliminde olacaklarını açıkladı.
 
Ruslar’ın AB içinde en fazla gitmeye istekli olduğu ülkeler ise Almanya, İtalya, Fransa olarak sıralandı. Öte yandan İspanya ve Yunanistan arka sıralarda yer aldı.
ONLAR DA SEYAHATE HAZIR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
daha once üye olmayan sırbıstan bosna karadag a schengen vizesi kalktı şimdi de rusya.. ee muzakerelere baslayan aday ulke olan türkiyeye hala vize uygulaniyor :))))) turistleri kazıklayanlara kızmıyorum artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hükümet bu konuda cok basarili degil malesef. Bir gelisme var mi? Bekliyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000