27 Eylül 2010, Pazartesi 08:12:26

ONLAR DA ÇIPLAK GÖSTEREN X-RAY KULLANACAK

İnsan vücüdünu çıplak gösterdiği için tartışma konusu olan X-Ray tarama cihazları, Kopenhag havaalanında da deneme amacıyla Ekim ayı sonunda uygulanmaya başlanacak.
  • İyi, güzel.. Güvenlik önemli. Lâkin, o denli bir taramadan alınacak radyasyon veya benzeri elektromanyetik etkilerin zararlarını dünüşünmüşlerdir umarım.
ABD, İngiltere, Hollanda, Fransa’dan sonra Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Kaastrup havaalanında da güvenlik önlemlerinin artırılması için Ekim ayı sonundan itibaren deneme amacıyla ”çıplak tarama cihazı” kullanımına başlanacak.

Cihaz, patlayıcı ya da silah taşıyıp taşımadıklarını belirlemek amacıyla yolcuların çıplak görüntülerini çekiyor.

Diğer cihazlar sadece kolay saklanılabilen metal ve uyuşturucu maddeler için alarm verirken bu cihaz vücuda elektro manyetik dalga yaya-ak vücudun 3 boyutlu ve tamamen çıplak görünmesini sağlıyor böylece deri altına saklanabilen maddeler de bulunabiliyor.

CİNSEL ORGANLAR BİLE GÖRÜNÜYOR
Ancak cihazın yaptığı tam vücut taramalarının sonunda, gögüslere takılmış silikonların, vücut piercing’lerinin ve yolcuların cinsel organlarının net bir siyah-beyaz görüntüsünün de ortaya çıkması tartışmalara yol açıyor.

GÖRÜNTÜ OTOMATİK OLARAK SİLİNİYOR
Kişi geçtikten sonra otomatik olarak silinen görüntüye sadece bir güvenlik görevlisi bakabiliyor. Havaalanı yetkilisi “görüntüler erotik ya da pornografik değil ve saklanamıyorlar ya da bir şekilde çalınamıyorlar” diyor.

Bu arada insan vücudunu 3 boyutlu ve çıplak olarak gösteren yeni x-ışını cihazlarının özel hayatın sınırlarını geçeceği ve uygulamanın insan haklarına aykırı olduğu tartışmaları da devam ediyor.

İnsan vücudunu çıplak gösteren çıplak tarama cihazlarının havaalanlarında kullanımına geçiş, El-Kaide üyesi Nijeryalı bir kişinin vücuduna sarılmış bomba ile bir Amerikan uçağına binerken yakalanmasından sonra Avrupa Birliği’nde gündeme gelmişti.

ONLAR DA ÇIPLAK GÖSTEREN X-RAY KULLANACAK

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İyi, güzel.. Güvenlik önemli. Lâkin, o denli bir taramadan alınacak radyasyon veya benzeri elektromanyetik etkilerin zararlarını dünüşünmüşlerdir umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000