01 Ağustos 2009, Cumartesi 08:02:24

'One Minute'i unuttular, haftada 26 uçak kalkıyor...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e gösterdiği tepkinin ardından Türkiye'ye gelmekten vazgeçen İsrailli turistler, yaz ayları gelince bu kararlarını unuttu.
  • Araplar hariç herkese kapımız açıktır...
  • gelenler bizim suratimizi gormeye degil tatil yapmaya geliyorlar birakin bu irkci soylemleri kimse bizi sevmek zorunda degil adam geliyor para harcayip gidiyor is bu kadar basit yuzbinlerce kiside bu isten ekmek yiyiyor
  • Araplar da gelmesin, Ruslar da gelmesin! İngiliz, Almanlar da! Türkiye bir turist ülkesi olup nereden gelirse gelsin her turiste kapılarını açmak zorundadır. Sen gel! Sen gelme! ile olmaz bu işler.
  • Gelmelerini istemiyoruz , ihtiyacimiz yok.. !
  • Turk insanini sevmeyen zaten gelmiyor. Gelenler ise bize karsi en azindan olumlu bakan insanlar. O yuzden kapimiz aciktir bizleri sevenlere. Yada aykiri bulmayanlara.
  • Gelmesinlerde bizde pisliklerden kurtulalım,israf canavarı ve suratsız şeyler..

İsrail'den Türkiye'ye gelen turist sayısında Mayıs ve Haziran aylarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla düşüş yaşanırken, geçtiğimiz hafta içinde gelen turist sayısının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdiği bildirildi.

İsrailli seyahat acentesi Holiday Lines'ın CEO'su Arnon Englander, "Geçtiğimiz yıl Temmuz ayı ile bu yılki Temmuz ayı arasındaki yüzde 25 - yüzde 30'luk açık, geçtiğimiz haftalarda kapandı." dedi. Englander, İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesinde yer alan açıklamasında İsraillilerin grup halinde Antalya'ya gitmeye başladıklarını söyledi.

Sadece geçtiğimiz hafta Türkiye'ye 2 bin 500 turistin uçtuğu ve bu rakamın 2008'in aynı dönemine oranla 150 kişi daha fazla olduğu belirtildi. Önceki gün de İsrail Ben Gurion Havaalanı'ndan Türkiye'ye 26 uçak kalkığı kaydedildi.

Davos'ta yaşanan hadisenin ardından, İsrailli turistlerin sayısında ciddi oranda düşüş olmuştu. Mayıs ve Haziran aylarında Türkiye'ye gelen turistlerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56 ila yüzde 58 oranlarında düşmüştü.

Öte yandan bazı seyahat acenteleri ise boykotun bitmiş olduğunu düşünmüyor. Walla Tours'un CEO'su Ariel Atias, turist rakamlarının bir önceki yıla göre hâlâ düşük olduğunu belirtti. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte bir artış olduğunu kabul eden Atias, ancak yine de turist sayısında yüzde 15'lik bir düşüş olduğunu dile getirdi.

İsrailliler, Ocak 2009'un sonlarına doğru tatil için Türkiye'ye gitmekten vazgeçmeye başlamışlardı. Davos olayının ardından toplu bir boykot kararı olmasa da İsrailliler tercihlerini Yunanistan gibi başka ülkelerden yana kullanmışlardı.

 

'One Minute'i unuttular, haftada 26 uçak kalkıyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Araplar hariç herkese kapımız açıktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gelenler bizim suratimizi gormeye degil tatil yapmaya geliyorlar birakin bu irkci soylemleri kimse bizi sevmek zorunda degil adam geliyor para harcayip gidiyor is bu kadar basit yuzbinlerce kiside bu isten ekmek yiyiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Araplar da gelmesin, Ruslar da gelmesin! İngiliz, Almanlar da! Türkiye bir turist ülkesi olup nereden gelirse gelsin her turiste kapılarını açmak zorundadır. Sen gel! Sen gelme! ile olmaz bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gelmelerini istemiyoruz , ihtiyacimiz yok.. !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Turk insanini sevmeyen zaten gelmiyor. Gelenler ise bize karsi en azindan olumlu bakan insanlar. O yuzden kapimiz aciktir bizleri sevenlere. Yada aykiri bulmayanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gelmesinlerde bizde pisliklerden kurtulalım,israf canavarı ve suratsız şeyler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000