10 Temmuz 2012, Salı 08:00:13

OMÜ'DE YENİ UÇAK HEYECANI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu adına 2 adet Evektör Sport Star RTC eğitim uçağı alındı.
  • İranlı çuvalladı şimdi kutuyu kurtarma derdinde :))
  • Koskoca OMU'nin temel eğitim uçağı olarak aldığı şu alete bakın yaaa!!! Orada bu işten anlayan bi tane adam yokmuydu, yoksa memlekette danışacak birilerini bulamadılar mıda bu üçkağıtçı İranlının tezgahına düşmüşler inanılır gibi değil?? İranlı parayı alıp sıvışmıştır kesin :D
  • Bu aletin emercensi inişte terse geçtiği zaman kanopiyi önden kilitlerini açarak serbest bırakacak bir acil durum kolu yoktur, yani böyle bir durumda kanopiyi açamayıp allah korusun cayır cayır yanacaksınız demektir.
  • İranlı cevap vermektek kaçıyorsa ben cevap vereyim; LSA larda (crosswind) yan rüzgar limiti 10knot tır. OMU yetkilileri Engiz pistinde genellikle 15-25 knot olan hakim yan rüzgarlarda bu LSA larla nasıl eğitim yapmayı planlamışlar anlaşılır değil! Zeynel
  • Madem bu alet PPL eğitiminde kullanılacak o halde yetkili pazarlamacısı İranlı hamide bir soru; bu Evektör Sportstar RTC nin yan rüzgar performans (the performance of crosswind takeoffs, approaches, and landings) değerlerini hiçbiryerde bulamadık, açıklarsanız seviniriz!!!!
  • Sorunu ve atılan kazığı bir tek OMU yetkilileri anlayamamış maalesef. Restricted Type Certifacate = Kısıtlı Tip Setifikası demektir, zaten yorumlarda anlatılmak istenen LSA larda motor + pervane + avyonikler (non TSO) sertifikalı olmayıp "bu LSA sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahiptir" demektir. Sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahip bir LSA ile JAR FCL PPL(A) temel uçuş eğitimi verilemez ve şu anda hiçbir EASA üyesi ülkede bu amaçla kullanılmamakta sadece kulüplerde hobi amaçlı ve ABD de de 25h LSA lisansı için eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Evektörün iddiası sadece reklam amaçlıdır. Hele hele fırıldak iranlı tarafından deneysel Dynon monitörlerle böyle bir eğitim verileceği iddiasına sadece garibim OMU yetkilileri inandırılmış maalesef!! Ona sormamışlar mı madem bu uçaklar çok iyi neden sorumlu müdür olarak çalıştığın ERAH ta patronuna aldıramıyorsun? Tek saf OMU yü mü buldun?
  • Buradaki bahsedilen şahıs hamid reza shoaee sanırsam. Bu İranlı, SHGM bana mahkum diye palavra yürüten bir adam. Türkiye'yi iranla karıştırıyor galiba! Burada kanun var hamid bey, kanun! O kadar da değil!
  • Duyumlara göre Ondokuz Mayıs Üniversitesine satılmak istenen uçaklar zaten şartnameye tamamen aykırıymış bu nedenle reddediliyormuş. Ayrıca ihbar üzerine SHGM de soruşturma başlatmış. İhaleden elenen diğer firmalar ihaleye fesat karıştığından savcılığa başvurmuşlar. Hamid bey Türkiye yi muz cumhuriyeti mi zannettiniz?
  • Easa type certificate sportstar rtc
  • Evektor ün taa fi tarihli ilk modeli için JAR-VLA dediğin sertifika 1990 tarihli ULTRALAYT dır. Bugünün EASA CS-VLA ile alakası yok olsa idi bugünün geçerli tip sertifikası CS-VLA olarak verilirdi JAR-VLA olarak kalmazdı :)) Evektor ün EV-97 SL , SLW modelleri ULTRALAYTTIR. SPORTSTAR serisi LSA dır. Bakınız>>> http://www.easa.europa.eu/certification/type-certificates/docs/aircraft/EASA-TCDS-A.029_EV--97_VLA-01-04022005.pdf Airworthiness Requirements: JAR-VLA, issued April 26, 1990, including amendments VLA/91/1, dated October 22, 1991 and VLA/92/1, dated January 1, 1992

Alınan yeni uçaklar, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi (UZAYTEM) Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır ve Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Gündoğdu tarafından Samsun Çarşamba Havaalanı’nda incelenerek, Muayene Kabul Komisyonu’nun denetimine sunuldu.

Uçaklar denetimden geçtikten hemen sonra Ballıca Kampüsü’ndeki UZAYTEM bünyesinde kurulacak olan uçuş okulunda eğitim öğretim amacıyla hizmet verecek.



OMÜ'DE YENİ UÇAK HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Kutu ~ 12 yıl önce
İranlı çuvalladı şimdi kutuyu kurtarma derdinde :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMU ~ 12 yıl önce
Koskoca OMU'nin temel eğitim uçağı olarak aldığı şu alete bakın yaaa!!! Orada bu işten anlayan bi tane adam yokmuydu, yoksa memlekette danışacak birilerini bulamadılar mıda bu üçkağıtçı İranlının tezgahına düşmüşler inanılır gibi değil?? İranlı parayı alıp sıvışmıştır kesin :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emniyet açığı ~ 12 yıl önce
Bu aletin emercensi inişte terse geçtiği zaman kanopiyi önden kilitlerini açarak serbest bırakacak bir acil durum kolu yoktur, yani böyle bir durumda kanopiyi açamayıp allah korusun cayır cayır yanacaksınız demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crosswind ~ 12 yıl önce
İranlı cevap vermektek kaçıyorsa ben cevap vereyim; LSA larda (crosswind) yan rüzgar limiti 10knot tır. OMU yetkilileri Engiz pistinde genellikle 15-25 knot olan hakim yan rüzgarlarda bu LSA larla nasıl eğitim yapmayı planlamışlar anlaşılır değil! Zeynel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crosswind ~ 12 yıl önce
Madem bu alet PPL eğitiminde kullanılacak o halde yetkili pazarlamacısı İranlı hamide bir soru; bu Evektör Sportstar RTC nin yan rüzgar performans (the performance of crosswind takeoffs, approaches, and landings) değerlerini hiçbiryerde bulamadık, açıklarsanız seviniriz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMU ne atılan kazık ~ 12 yıl önce
Sorunu ve atılan kazığı bir tek OMU yetkilileri anlayamamış maalesef. Restricted Type Certifacate = Kısıtlı Tip Setifikası demektir, zaten yorumlarda anlatılmak istenen LSA larda motor + pervane + avyonikler (non TSO) sertifikalı olmayıp "bu LSA sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahiptir" demektir. Sertifikasız motor+pervane+avyoniğe sahip bir LSA ile JAR FCL PPL(A) temel uçuş eğitimi verilemez ve şu anda hiçbir EASA üyesi ülkede bu amaçla kullanılmamakta sadece kulüplerde hobi amaçlı ve ABD de de 25h LSA lisansı için eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Evektörün iddiası sadece reklam amaçlıdır. Hele hele fırıldak iranlı tarafından deneysel Dynon monitörlerle böyle bir eğitim verileceği iddiasına sadece garibim OMU yetkilileri inandırılmış maalesef!! Ona sormamışlar mı madem bu uçaklar çok iyi neden sorumlu müdür olarak çalıştığın ERAH ta patronuna aldıramıyorsun? Tek saf OMU yü mü buldun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun var kanun! ~ 12 yıl önce
Buradaki bahsedilen şahıs hamid reza shoaee sanırsam. Bu İranlı, SHGM bana mahkum diye palavra yürüten bir adam. Türkiye'yi iranla karıştırıyor galiba! Burada kanun var hamid bey, kanun! O kadar da değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMU nun alacağı uçaklar hk ~ 12 yıl önce
Duyumlara göre Ondokuz Mayıs Üniversitesine satılmak istenen uçaklar zaten şartnameye tamamen aykırıymış bu nedenle reddediliyormuş. Ayrıca ihbar üzerine SHGM de soruşturma başlatmış. İhaleden elenen diğer firmalar ihaleye fesat karıştığından savcılığa başvurmuşlar. Hamid bey Türkiye yi muz cumhuriyeti mi zannettiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Goggle icin anahtar kelimeleri veriyorum ~ 12 yıl önce
Easa type certificate sportstar rtc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JAR-VLA Ultralayttır ~ 12 yıl önce
Evektor ün taa fi tarihli ilk modeli için JAR-VLA dediğin sertifika 1990 tarihli ULTRALAYT dır. Bugünün EASA CS-VLA ile alakası yok olsa idi bugünün geçerli tip sertifikası CS-VLA olarak verilirdi JAR-VLA olarak kalmazdı :)) Evektor ün EV-97 SL , SLW modelleri ULTRALAYTTIR. SPORTSTAR serisi LSA dır. Bakınız>>> http://www.easa.europa.eu/certification/type-certificates/docs/aircraft/EASA-TCDS-A.029_EV--97_VLA-01-04022005.pdf Airworthiness Requirements: JAR-VLA, issued April 26, 1990, including amendments VLA/91/1, dated October 22, 1991 and VLA/92/1, dated January 1, 1992

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000