20 Haziran 2014, Cuma 09:09:46

OMÜ PİLOTAJ EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi’nden (UZAYTEM) ilk pilot mezunlarını verdiğini belirterek, hedeflerinin uluslararası pilot yetiştirmek olduğunu söyledi.
  • Arkadaslar uzaktan bakinca hersey guzel... Ama sakin gelmeyin analarinizin babalarinizin goz nurlarinizin emeklerinizin butun hepsinin askina sakin diyorum.. Cunku bende bir ogrenci pilotum ve inanin bana tukendim yalandan kurnazliktan verilen sozlerin tutulmamasindan ! Kayit olmaya gittiginizde hersey harika bir tablo cizilir sizlere ama akabinde soyledigim Butun olumsuzluklar var... Guzel kardeslerim ben yandim siz yanmayin bari herkes kendi cebini dusunuyor sizi dusunenhicbir insan evladi yok ... Olan paraniza emeginize ananiza babaniza oluyor...okul ismi onemli diil inanin bana %80-90 boyle..
  • Gurbetçiye Şimdi Türkiye'de okuduk bitirdik büyük şirketlerden biri gel başla dedi.Ne diyelim hayır biz yalandan pilot olup ayda 10000 maaşla istanbulda yasamak istemiyoruz onun yerine 2000 lira maaşla küçük bir ucakta Afrika'nın bilmeme neresinde uçmak istiyoruz mu diyelim anlamadım
  • Ilk yazdigimin devami, Arkadaslar Afrikadaki sirketler internet basvurularila ilgilenmez,yapacaginiz oraya gitmek ve kapilarini calmak onlarin gormek istedigi sizin attitude ve orda uzun zaman kalmaya hazir oldugunuz.Lisansiniz kolay degistirirsiniz sadece Air Law ve check flight yaparak. Yilda en az 700 saat Pilot In Command hours hemde en zor sartlar altinda,c.v. nizde bunu goren sirketler 500 saat linetraining yapmis F/O larin yuzune bakmaz cunku siz gercek pilotluk yaptiniz otekis ise sahte pilotluk.daha dogrusu ha flight simulator ha sag koltuk. Bu arada Turkcem zayif malum dogma buyume gurbetteyim. Saygilarla
  • Sevgili kardeslerim, Artik Ulkemizde oyle bir duzen varkine hicbirimiz degistiremeyiz SHGM bile sorunu cozemiyosa artik dusunun yani demek istedigim su yabanci pilot davasi. Ulkemizde kan sulugu sirketler var 30.000 euro parayi elinden alip ve bir kac yuz saat sag koltukda oturtmaya inannin bana hic bisey ogrenmis olmayacaksiniz ve ayni zamanda bir servet vermis olucaksiniz.Bence egitiminizi bitirdiginzde bir saniye bile Turkiyede durmayin Afrikaya gidin Botswana ve Namibie .Bu ulkelerde gercek pilotlugu ogrenirsiniz,ve kimse sizden bes kurus talep etmez aksine bir 1000$ da maasiniz var.TRDE hem para verip hemde bisey ogrenmeyecekseniz bunun yani sira birde kopek muamelesi goreceginize gidin Afrikaya gercek pilotlugu ogrenin.Afrikada ucmak her pilotunda kari degil cunku en zor sartlar altinda uculuyo ucurum kenarinda 300 metre toprak ve kaygan piste inmek sanirim herkesin yapabilecegi bisey degil,sonra yaptigin butun saatler Pilot In Command,
  • Uluslar arasi pilotluk yapabilecek dio: -T.C vatandasisin dunyanin her yerine vize ve oturma calisma musadesi lazim. _Lisanslar EASA degil avrupda gecerliligi yokdur gecse bile kimse yuzunuze bakmaz. _ avrupa ve dunyanin cogu ulkesinde o ulkenin lisanini konusmak zorundasiniz,herkes bizim gibi degil.
  • Way be önüne gelen havacılık üniversitesi kuruyo. Arkaları bağlar gazeli.
  • arkadaşlar duyannn gelsiinnnn.. Herkes pilot olmayaaaa .. Pilot olmayan kalmasın.. Heryer işsiz pilot olsun.. devam devam.. Bütün üniversiteler pilotaj bölümü açsın. Şu mesleği resmen geleceğin İŞLETMEsi yapıyosunuz. Hani elini sallasan işletme fakültesi mezununa çarparya memlekette. Sıradaki meslek bu..
  • Telefon actigimizda 1 ucagin oldugunu ve uctugunu söylüyorlar ama 7 ucak diyo:)) Trdeki bazi ucus okullari gbi 8 ucak aktif ucar derler kayit olursun gidersin 1 tane ucaklari var digerlerinide beklersn en az 1 sene:)) bunların alayi yalanci afam gbi adam isini yapan 3 tane okul var Trde digerleri yalan
  • Uluslararası uçuş yapabilecek pilot ne demek bilen varmı acaba bu ne ya
  • Iste sonunda uluslararasi ucabilecek pilot yetistiren bir okul, digerleri feyz alabilir

OMÜ Konukevi’nde düzenlenen toplantıda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, 6 yıllık çalışması hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof.Dr. Mahmut Aydın, Prof.Dr. Halis Ölmez, UZAYTEM Müdürü Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, öğretim üyeleri ve basın mensubu katıldı.

OMÜ’nün Samsun’un ve Türkiye’nin üniversitesi olduğunu belirten Prof.Dr. Hüseyin Akan, “Üniversite son 6 yılda görünür ilerlemeler kaydetti. Üniversitemiz her türlü yeniliğe ve teklife açıktır. Fakülte sayımız 9’dan 17’ye, meslek yüksekokulu sayımız ise 8’den 11’e ulaştı. Çok sayıda okul binası, laboratuvar, merkez, atölye, sosyal tesis ve alt yapı çalışması tamamlandı. Kapalı alan olarak son 6 yılda yüzde 50 olarak arttı. Öğrenci sayısı olarak da 2 kattan fazla arttı. 2011 - 2012 sezonunda 36 bin öğrencimiz vardı. 2013 - 2014 yılında 45 binin üzerinde öğrencimiz vardı. Önümüzdeki sezonda tahmin ediyorum 48 bin ile 50 bin arasında olacak” dedi.

OMÜ’nün köklü bir üniversite olduğunu ifade eden Akan, “40 yaşına yaklaşıyoruz ve bizim lisansüstü eğitim öğrenci sayımızın artması gerekir. Yani OMÜ’nün Türkiye’nin çok ihtiyacı olan doktoralı eleman sayısının arttırılmasına ciddi katkı vermesi gerekir. Bu nedenle 2008 yılında bin 200 civarında lisansüstü ya da yüksek lisans eğitim öğrencisi varken, 2013 - 2014 yılında bu sayı 3 bin 800’lere yaklaştı. Yine doktora öğrencisi sayısı 400 iken, 850’ye yaklaştı. Böylece bizim ilk hedefimiz olan lisansüstü eğitim öğrenci oranının yüzde 10’a ulaştırmayı başardık. Şuanda 45 bin öğrencimiz var. Bunun 4 bin 650’si lisansüstü eğitim öğrencisidir. Üniversite daha da kökleştikte bu sayı daha da artacaktır” diye konuştu.

"AMACIMIZ ULUSLARARASI UÇUŞLARI YAPABİLECEK PİLOT YETİŞTİRMEK"

OMÜ Ballıca Kampüsü’nde ilk pilot mezunlarının verildiğini belirten Akan, “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Uzay Teknoloji Araştırma Merkezi birlikte yer alıyor. Uzay Teknoloji Araştırma Merkezi altında uçuş okulumuz var. İlk pilotlarını mezun etti. Burada 4 tane kendimize ait ve 3 tane de emanet olmak üzere toplam 7 tane uçağımız var. Bu uçaklarla pilot eğitimleri devam ediyor. Amacımız 4 kademede olan pilot diplomalarının en son kademesini de verip, uluslararası uçuşları yapabilecek pilot yetiştirmektir. Onun da önümüzdeki seneler içerisinde izinlerini alıp, o eğitimlere de başlayacağız” şeklinde konuştu.

UZEM TÜRKİYE’NİN EN İYİ MERKEZİ

OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi’nin (UZEM) Türkiye’nin en güçlü merkezlerinden birine sahip olduğunun altını çizen Akan, “İddia ediyorum merkezimiz Türkiye’nin en iyi uzaktan eğitim merkezidir. Kendi kazancı ile kendisine uzaktan eğitim ve yanına da enstitüler binası yapıyoruz. Çok modern bir bina olacak. Bugüne kadar 10 bin lisans tamamlama diplomalı mezun verdik. 10 bin sertifika eğitimi yaptık. Şu anda ön lisans, lisans tamamlama ve yüksek lisans olarak 2 bin öğrencimiz uzaktan eğitim merkezi aracılığı ile Türkiye’de eğitim almaktadır. Uzaktan Eğitim Merkezimiz Türkiye’nin hiçbir üniversitesinin başaramadığı yabancı öğrenci sınavını yapıyor. Bu sene 20 ülke ile 33 merkezde 5 bine yakın öğrenci sınava girdi ve 5 dilde yapıldı” açıklamasında bulundu.

HEDEFİMİZ ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE OLMAK

Bugün OMÜ’de 80 milletten bin 400 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Akan şu bilgileri verdi: “Uluslararası anlaşma yapılan ülke sayımız 150’ye ulaşmıştır. Uluslararası eğitim anlaşmaları, Erasmus, Mevlana gibi yurt dışı değişim programlarıyla ülkemize yurt dışından gelen öğrencilerin yanı sıra, üniversitemizden de yurt dışına öğrenci ve akademik idari personel göndermekteyiz. Özellikle Mevlana Değişim Programı çerçevesinde 23 ülkeyle yaptığımız 57 protokol anlaşmasıyla, en fazla Mevlana anlaşması yapan üniversiteyiz. Üniversitemizde de 10’un üzerinde uluslararası öğretim elamanımız bulunmaktadır. 2012 yılından bu yana da öğretim üyelerimizi İngilizce bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla 1 ay süreyle İngiltere’ye gönderiyoruz. Önümüzdeki sezon da bin 800 ile 2 bin arasında uluslararası öğrencimiz olacağını tahmin ediyorum. Sağlık Uygulama Araştırma Hastanesi’nde hasta başvuru sayıları 2008 yılında 48 bin iken, geçen sene 600 bine yaklaştı. Yüzde 50 oranında artmış oldu. Bu sene tahmin ediyorum ki 600 binin üzerine çıkacağız. Ameliyat sayılarında da artış gösterdi. Birçok servis ve polikliniğimiz yenilendi. Çok modern bir ameliyathanelerimiz yapıldı. Hastane yatırımlarına Kalkınma Bakanlığı çok fazla destek vermiyor. Burada biraz kendi imkanlarımızı zorluyoruz.”

Rektör Akan’ın konuşmasının ardından OMÜ Kurupelit Kampüsü içersindeki Öğrenci Yaşam Merkezi ve Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) ziyaret edildi. OMÜ Rektörü bu merkezleri basın mensuplarına tanıttı. Daha sonra OMÜ Ballıca Kampüsü’nde bulunan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Uzay Teknoloji Araştırma Merkezi basın mensuplarına gezdirildi. Burada basın mensupları OMÜ’ye ait eğitim uçakları ile gezdirildi. 

OMÜ PİLOTAJ EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaslar uzaktan bakinca hersey guzel... Ama sakin gelmeyin analarinizin babalarinizin goz nurlarinizin emeklerinizin butun hepsinin askina sakin diyorum.. Cunku bende bir ogrenci pilotum ve inanin bana tukendim yalandan kurnazliktan verilen sozlerin tutulmamasindan ! Kayit olmaya gittiginizde hersey harika bir tablo cizilir sizlere ama akabinde soyledigim Butun olumsuzluklar var... Guzel kardeslerim ben yandim siz yanmayin bari herkes kendi cebini dusunuyor sizi dusunenhicbir insan evladi yok ... Olan paraniza emeginize ananiza babaniza oluyor...okul ismi onemli diil inanin bana %80-90 boyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gurbetçiye Şimdi Türkiye'de okuduk bitirdik büyük şirketlerden biri gel başla dedi.Ne diyelim hayır biz yalandan pilot olup ayda 10000 maaşla istanbulda yasamak istemiyoruz onun yerine 2000 lira maaşla küçük bir ucakta Afrika'nın bilmeme neresinde uçmak istiyoruz mu diyelim anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 10 yıl önce
Gel baslami diolar? onun icin 700 tane issiz pilot var seni bekliolardi herhalde.10000 lira maasi sana kim verio bende onu anlamadim.
Gurbetci-pilot ~ 10 yıl önce
Ilk yazdigimin devami, Arkadaslar Afrikadaki sirketler internet basvurularila ilgilenmez,yapacaginiz oraya gitmek ve kapilarini calmak onlarin gormek istedigi sizin attitude ve orda uzun zaman kalmaya hazir oldugunuz.Lisansiniz kolay degistirirsiniz sadece Air Law ve check flight yaparak. Yilda en az 700 saat Pilot In Command hours hemde en zor sartlar altinda,c.v. nizde bunu goren sirketler 500 saat linetraining yapmis F/O larin yuzune bakmaz cunku siz gercek pilotluk yaptiniz otekis ise sahte pilotluk.daha dogrusu ha flight simulator ha sag koltuk. Bu arada Turkcem zayif malum dogma buyume gurbetteyim. Saygilarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci Pilot ~ 10 yıl önce
Sevgili kardeslerim, Artik Ulkemizde oyle bir duzen varkine hicbirimiz degistiremeyiz SHGM bile sorunu cozemiyosa artik dusunun yani demek istedigim su yabanci pilot davasi. Ulkemizde kan sulugu sirketler var 30.000 euro parayi elinden alip ve bir kac yuz saat sag koltukda oturtmaya inannin bana hic bisey ogrenmis olmayacaksiniz ve ayni zamanda bir servet vermis olucaksiniz.Bence egitiminizi bitirdiginzde bir saniye bile Turkiyede durmayin Afrikaya gidin Botswana ve Namibie .Bu ulkelerde gercek pilotlugu ogrenirsiniz,ve kimse sizden bes kurus talep etmez aksine bir 1000$ da maasiniz var.TRDE hem para verip hemde bisey ogrenmeyecekseniz bunun yani sira birde kopek muamelesi goreceginize gidin Afrikaya gercek pilotlugu ogrenin.Afrikada ucmak her pilotunda kari degil cunku en zor sartlar altinda uculuyo ucurum kenarinda 300 metre toprak ve kaygan piste inmek sanirim herkesin yapabilecegi bisey degil,sonra yaptigin butun saatler Pilot In Command,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci Pilot ~ 10 yıl önce
Uluslar arasi pilotluk yapabilecek dio: -T.C vatandasisin dunyanin her yerine vize ve oturma calisma musadesi lazim. _Lisanslar EASA degil avrupda gecerliligi yokdur gecse bile kimse yuzunuze bakmaz. _ avrupa ve dunyanin cogu ulkesinde o ulkenin lisanini konusmak zorundasiniz,herkes bizim gibi degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Way be önüne gelen havacılık üniversitesi kuruyo. Arkaları bağlar gazeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duyan gelsin ~ 10 yıl önce
arkadaşlar duyannn gelsiinnnn.. Herkes pilot olmayaaaa .. Pilot olmayan kalmasın.. Heryer işsiz pilot olsun.. devam devam.. Bütün üniversiteler pilotaj bölümü açsın. Şu mesleği resmen geleceğin İŞLETMEsi yapıyosunuz. Hani elini sallasan işletme fakültesi mezununa çarparya memlekette. Sıradaki meslek bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Telefon actigimizda 1 ucagin oldugunu ve uctugunu söylüyorlar ama 7 ucak diyo:)) Trdeki bazi ucus okullari gbi 8 ucak aktif ucar derler kayit olursun gidersin 1 tane ucaklari var digerlerinide beklersn en az 1 sene:)) bunların alayi yalanci afam gbi adam isini yapan 3 tane okul var Trde digerleri yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uluslararası uçuş yapabilecek pilot ne demek bilen varmı acaba bu ne ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Iste sonunda uluslararasi ucabilecek pilot yetistiren bir okul, digerleri feyz alabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000