16 Aralık 2014, Salı 08:15:12

OMÜ İLE HKÜ PİLOT YETİŞTİRECEK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) arasında Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılayacak lisanslı pilot eğitimi protokolü imzalandı.
  • Nitelikli pilottan kastim bahse konu bolumden hareketle hayatta hicbir zorlugun ustesinden gelmemis ve her isini para ile halletmis ve yaşamsal hiçbir tecrubesi olmayanlardırki onların işsiz olmasına ne ben nede kendileri şaşırmıyordur.
  • Arkadaşlar dersane gibi florya da artık tabelada pilot kursu yazıyo,siz düşünün,shgm tknın ankara şubesi sindel gibi onlarca örnek var,bırakın bu hayalleri artık,bi düşünün durup dururken neden her gün böyle pıtırak dikeni gibi kurumlar çıkmaya başladı,varsa torpilin git tkya yoksa hiç bulaşma ,inigilizce öğretmeniyim ve evet işsizim keşke attach butonu olsa da göstersem size ıelts belgemi,dlr yoktur diyosan 1 kere tutorialini çöz anlarsın çalışan için çok da matah bişey olmadığını,nfs 'i ilk oynaman ile 3 ay soraki durumun neyse öyle gelişiyosun işte. ben 2 ay çalıştım ama istemezse geçirmez,bu arada ppl sahibiym 50000 tl lik hobim oldu çok şükür:)
  • AMACLARI DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN PİLOT YETİŞTİRMEK MİŞ.SAÇMA SAPAN BİR YAZI.DİĞERLERİ NE YETİŞTİRİYOR.SENİN EĞİTİM KADRONDAMI VAR O ÖĞRETMEN PİLOTLAR.DAHA DÜN BAŞLADINIZ HAVANIZ BALON GİBİ...
  • Türkiyedeki işsiz pilotlari işe sokun, bunlar sonraki iş, yazık günah genç genç insanlar bi ton para dökmüşler
  • Hicbir nitelikli pilotun issiz kalacagini dusunmuyorum. Ama öte tarafatan daha pilotluk adina tecrubesinin olmadigi gibi ozel universitenin heykel bolumunu bitirmiş ve yine maalesef parayi bastiripta ATPL ve tip eğitimi almis birisine kimsenin uçak emanet etmeyeceğini bilmek lazim. Bu işin püf noktasi biraz ucus tecrubesi, yabacı dil ve kendini gelistimiş olmak. Kimse sektõrun sahibi gibi kimseye gelmeyin kardesim diye bagırmasın her sektorde olduğu gibi çalışana kendini geliştirene her yerde ekmek var.
  • ben 4 yıldır işsizim.
  • Hala Türkiye deki pilot ihtiyacı diyorlar.Baska bir Türkiyemi var buradan baska.İnsanları kandırıp böyle haberlerle umut tacirliği yapmak bu kadarmı kolay.Önce işsiz tipli saatli pilotlara iş bulun.Hepsimi yetersiz?
  • Bir siz eksizdiniz hoşgeldiniz işsizliğe. .türkiyede pilot açığı yok. Yabancı dil eksiği var . Yabancı pilot calistirilmasinin en büyük nedeni bu. Kim ne derse desin tek sorun ingilizce kardeşim. Ingilizcesi ana dili gibi olan cimbizla kaplıyor siz neyin pilot acigindan bahsediyorsunuz. Hadi verilen ucak siparişleri belli. Hepsi de airline siparisi. Bunlarda uçmak için de biraz önce de üstüne bastigim gibi tapu malı gibi INGILIZCE lazım.
  • Yakında matketlerde bile Atpl pakeyi satılacak... şeyini çıkardınız iyice para olayına çevirdiniz olayı... bu sadece bizim ülkeye özgü birşeydir milletin parasını alın alın sonra işsiz gezsinler. Hukuk dalında olfuğu gibi
  • Yetiştirin herkes iş buldu uçaklar pilotsuzluktan yerde bekliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) arasında Türkiye’nin pilot ihtiyacını karşılayacak lisanslı pilot eğitimi protokolü imzalandı.

OMÜ’ye bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki (UZAYTEM), Uçuş Eğitim Organizasyonu bünyesinde, dünya standartlarında pilotaj eğitimi veriliyor.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın birlikte imzaladıkları ve Türkiye’de havacılığın gelişmesine önemli katkı sağlanması planlanan protokolün amacının, dünya standartlarında bilgi ve eğitimle donatılmış pilotlar yetiştirmek olduğu belirtildi.

Türkiye’nin sivil havacılığına katkı sağlayacağı birliktelikte, HKÜ’nün Gaziantep, İstanbul ve Ankara’da bulunan merkezlerinde yapılacak olan teorik eğitim, OMÜ’nün Ballıca Kampüsü’nde yapılacak olan uygulamalı eğitimlerle tamamlanacak.

“BALLICA KAMPUSÜ TÜRKİYE’NİN HAVACILIKTA ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Rektör Prof. Dr. Akan, iki üniversite arasında imzalanan protokolün çok iyi sonuçlar ortaya koyacağını belirterek, “Biz pilot olmak isteyen, uçmak isteyen ve şartları tutan herkesi pilot yapmak istiyoruz. Kendi alanında başarılarını ispatlamış uzman eğitmen ve teknisyenlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İddialıyız; bu projeyle çok kısa sürede OMÜ Ballıca Kampusü havacılık alanında Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden birisi olacak. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“PİLOT İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ”

Türkiye’de ciddi anlamda pilot açığı olduğunu ve bu açığın her geçen gün giderek büyüdüğünü belirten Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Tamer Yılmaz, “Dünya gelişiyor ve ilerliyor. Mesafeler kısalıyor. Ülkemizde her ilde bir havaalanı var. Artık hava ulaşımı daha kolay. Bir çok hava yolu şirketi ve özel uçak sahipleri var. Dolayısıyla çok sayıda pilota ihtiyaç var. Bu nedenle biz de Türkiye’nin geleceği pilotları buralarda yetiştirmenin mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

Protokol imza töreninde; OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, OMÜ UZAYTEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emin Erdem Maraş ve Yrd. Doç. Dr. Kemal Gündoğdu da hazır bulundu.

OMÜ İLE HKÜ PİLOT YETİŞTİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

hodja ~ 9 yıl önce
Nitelikli pilottan kastim bahse konu bolumden hareketle hayatta hicbir zorlugun ustesinden gelmemis ve her isini para ile halletmis ve yaşamsal hiçbir tecrubesi olmayanlardırki onların işsiz olmasına ne ben nede kendileri şaşırmıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
could ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar dersane gibi florya da artık tabelada pilot kursu yazıyo,siz düşünün,shgm tknın ankara şubesi sindel gibi onlarca örnek var,bırakın bu hayalleri artık,bi düşünün durup dururken neden her gün böyle pıtırak dikeni gibi kurumlar çıkmaya başladı,varsa torpilin git tkya yoksa hiç bulaşma ,inigilizce öğretmeniyim ve evet işsizim keşke attach butonu olsa da göstersem size ıelts belgemi,dlr yoktur diyosan 1 kere tutorialini çöz anlarsın çalışan için çok da matah bişey olmadığını,nfs 'i ilk oynaman ile 3 ay soraki durumun neyse öyle gelişiyosun işte. ben 2 ay çalıştım ama istemezse geçirmez,bu arada ppl sahibiym 50000 tl lik hobim oldu çok şükür:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DÜNYA STANDARLARI ~ 9 yıl önce
AMACLARI DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN PİLOT YETİŞTİRMEK MİŞ.SAÇMA SAPAN BİR YAZI.DİĞERLERİ NE YETİŞTİRİYOR.SENİN EĞİTİM KADRONDAMI VAR O ÖĞRETMEN PİLOTLAR.DAHA DÜN BAŞLADINIZ HAVANIZ BALON GİBİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiyedeki işsiz pilotlari işe sokun, bunlar sonraki iş, yazık günah genç genç insanlar bi ton para dökmüşler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hodja ~ 9 yıl önce
Hicbir nitelikli pilotun issiz kalacagini dusunmuyorum. Ama öte tarafatan daha pilotluk adina tecrubesinin olmadigi gibi ozel universitenin heykel bolumunu bitirmiş ve yine maalesef parayi bastiripta ATPL ve tip eğitimi almis birisine kimsenin uçak emanet etmeyeceğini bilmek lazim. Bu işin püf noktasi biraz ucus tecrubesi, yabacı dil ve kendini gelistimiş olmak. Kimse sektõrun sahibi gibi kimseye gelmeyin kardesim diye bagırmasın her sektorde olduğu gibi çalışana kendini geliştirene her yerde ekmek var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hodja'ya ~ 9 yıl önce
aynı yorumda kendinizle çelişmişsiniz. lsansın heykel olması daha sonrada atpl alabilmeye engel değil. atpl almaya hak kazandıktan sonra kendini geliştirmeye de engel değil. thk'dan çıkan pilotlar yüksekokul statüsünde sayılıyor. napalım uçak emanet etmeyelim mi şimdi onlara? ki zaten biraz uçuş tecrübesi+yabancı dil+ kendini geliştirme formülünün içinde bir de heykel ya da sanat tarihi okumuş olması bence artı bile olabilir insani olarak tıpkı bilgisayar,makine veya herhangi bir mühendislik bitirmiş olmanın da artı olabileceği gibi. sadece kişiye katma değer..farkları yok.
neden? ~ 9 yıl önce
ben 4 yıldır işsizim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyanın ~ 9 yıl önce
Hala Türkiye deki pilot ihtiyacı diyorlar.Baska bir Türkiyemi var buradan baska.İnsanları kandırıp böyle haberlerle umut tacirliği yapmak bu kadarmı kolay.Önce işsiz tipli saatli pilotlara iş bulun.Hepsimi yetersiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir siz eksizdiniz hoşgeldiniz işsizliğe. .türkiyede pilot açığı yok. Yabancı dil eksiği var . Yabancı pilot calistirilmasinin en büyük nedeni bu. Kim ne derse desin tek sorun ingilizce kardeşim. Ingilizcesi ana dili gibi olan cimbizla kaplıyor siz neyin pilot acigindan bahsediyorsunuz. Hadi verilen ucak siparişleri belli. Hepsi de airline siparisi. Bunlarda uçmak için de biraz önce de üstüne bastigim gibi tapu malı gibi INGILIZCE lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yakında matketlerde bile Atpl pakeyi satılacak... şeyini çıkardınız iyice para olayına çevirdiniz olayı... bu sadece bizim ülkeye özgü birşeydir milletin parasını alın alın sonra işsiz gezsinler. Hukuk dalında olfuğu gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetiştirin ~ 9 yıl önce
Yetiştirin herkes iş buldu uçaklar pilotsuzluktan yerde bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000