05 Şubat 2012, Pazar 16:32:26

OMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin temeli atıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla atıldı.
  • hayal kurmak iyi ama vergi mükelleflerinin sırtından değil... samsunda mevcut iş kaynaklarını kurutup nitelikli insanların bu kenti terk etmesine neden olduktan sonra yeni işsizler üretmek nasıl hayırlı bir iştir? ama endişeniz olmasın bu kentin insanı boş vaat ve bir çift tatlı söze yine size kanacaktır.
  • samsunlu biri olarak samsunun havacılıktaki altyapısı nedir benim haberim yok vakti zamanındaki samairi altyapı sayıyorsan yazık derim havacılıktan haberin yok. üstelik sivil havacılık yo mezunlarının değerinin sıfıra indirildiği yani shyo okumanın bir anlamı olmadığı 5 yıllık zaman kaybından başka birşey ifade etmediğini bilmiyorsun galiba.istihdamda öncelikli tercih değil. bir ülkede hala kamu kaynaklarını bina memur alımı falan filana ayırmak ayrı bir israf.
  • Luftansa Tekniğin 25.500 çalışanı var...Memlekette herşey avrupayla kıyaslanıyo ya bunuda kıyaslayın thy tekniğin 2.500 demek yapılacak çok iş var türk uçak bakım sektörü yeni yeni firmalarla büyüyo iş gücü rekabeti al sana ülke memfaati...Mevcut okullarda hiç bişey yok yenisi en kötü diğerleri ile aynı olur...
  • Havacılık ve Uzay bilimleri fakultesi ve sivil havacılık yuksekokulu yanyana .. ilginc olur...
  • 5 yıl üniversite de eğitim verip sonrada hiç bir ünvan vermeden teknisyen olarak mezun olsun garibanlar..babasının torpili olanlar 17 yaşında liseden sonra gider teknisyen olur..sen 5 yıl üniversite okuyup elinde lisansınla kapı kapı gezersin iş versinler diye..
  • Samsun'da açılır 1 sene sonra başka bir yerde sonra 3-5 ilde daha. olay rızıkla alakalı değil. diğer okulların durumu belliyken bunun üstüne bir işe yaramayacak benzeri başka okul açmak.
  • şehir ismi mesele değil,rızıktan yana şüphemiz de yok. kamu kaynaklarının israfına üzülüyorum.
  • Samsun'un havacılık eğitimine katılmasında sıkıntı nedir? Bu konuda altyapısı olan bir şehir. Rekabet iyidir. Çok daha ilerilere taşır bizi. Merak etmeyin. Herkes rızkını yer.
  • samsun eksik kalmıştı!!! şimdi tamamlandı.havacılık işi de ziraat mühendisliğine döndü, haydi hayırlısı.
Bakan Suat Kılıç'ın memleketi olan Samsun'un 19 Mayıs ilçesine yapılacak olan OMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ballıca Kampüsü'nün temel atma törenine Bakan Suat Kılıç'ın yanı sıra, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Alkan, Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Doğru, 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Suat Kılıç, törende yaptığı konuşmada, "19 Mayıs ilçemiz Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu'na kavuştu. Şimdi 19 Mayıs'ı fakülteye kavuşturacak olan adımı atıyoruz. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, burada meteoroloji mühendisleri yetişecek, uçak mühendisleri yetişecek ve bu bölge Türkiye'nin sayılı nitelikli uçuş eğitim merkezlerinden biri haline gelecek. Hayal demeyin, rüya demeyin. Zira, rüyası görülmeyen hayal olmaz, hayalsiz proje olmaz, projesiz eylem olmaz. Her bir adımda bir bereket var. Allah utandırmasın. Geceleri gündüzlere katarak çalışıyoruz" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne yeni bir fakülteyi kazandırmanın heyecanı içersinde olduklarını ifade ederek, "Bu fakülte ülkemizin havacılık sektörünün ihtiyaç duyacağı önemli bir fakülte. Burada havacılık ve uzay bilimlerinin konuşlandırılmış olmasının özel bir anlamı var. Çünkü bu bölgede daha önceden havacılık faaliyetleri yapılmış, ancak havacılık faaliyetlerinin sürdürebilmiş olabilmesi için mevcut alanın ihtiyaca cevap vermediğini de biliyoruz. Bu kapsamda Samsun İl Özel İdaresi'nin Maliye Bakanlığımız ile yapılan çalışmalar sonucunda yaklaşık olarak 85 bin 300 metrekare alan tahsis edilmiştir. Sportif amaçlı sivil havacılığın geliştirilmesi için ve desteklenmesi için gençliğin kötü alışkanlıklardan kurtulmasına yönelik sosyal etkinlik ve hizmetlerde kullanılmak üzere bu alan 2009 yılında İl Özel İdaresi'ne tahsis edilmiştir. İl Özel İdaremiz bu alanda uçak pisti, taksi yolu ve apron inşaatının ihalesini gerçekleştirmiştir. Şu ana kadar işi yüzde 70'lik kısmı tamamlanmıştır. Önümüzdeki süreçte hava şartları da müsaade ettiği takdirde, yaza kadar en kısa zamanda bu inşaat tamamlanacaktır. Bu inşaatlarının yapılmasında İl Özel İdaresi'nin bütçesinden herhangi bir harcama yapmadan bu çalışmalarını yürütüyoruz. Bu kaynak, Sayın Bakanımızın katkılarıyla 2 milyon TL Özel İdaremize aktırıldı harcanmak üzere. Yeni gelecek olan 3 milyon TL bu amaç için harcanacak. Bölgemizde bu havaalanının tamamlanmasın için 5 milyon TL bir yatırımı tamamlamış olacağız. Burada hem üniversitemizin faaliyetlerine fırsat vereceğiz hem de sivil havacılık alanında faaliyet gösteren Türk Hava Kurumu başta olmak üzere ilgili sivil hava kurumu anlamında faaliyet gösteren derneklerimize de bu anlamda katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

"Şuan temelini atacağım bu kampüs alanında, 14 bin metrekarelik kapalı alanın bulunan eğitim binasında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'yle birlikte Sivil Havacılık Yüksekokulu eğitimini sürdürecek. Ayrıca, havacılık ve uzay bilimleri araştırma ve uygulama merkezi de kurulmuş durumda. Bu da burada bilimsel araştırmalar yapılacak olan merkez olarak faaliyetini devam ettirecek. Üniversitelerin birinci amacı bilim üretmek, bu bilimi yaymak ve aynı zamanda eğitim yapmaktır. Eğitim de özellikle ülkenin ihtiyacı olan elemanları yetiştirmeye yönelik olmalıdır. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu ülkeyi kendimize prensip edindik. Özellikle yeni açtığımız bölümlerin tümü ülkenin ihtiyacına yönelik ve istihdam edilebilir alanlara yöneliktir. Bu kampüs ülkemizin hatta dünyanın çok ihtiyacı olan pilotları, havacılık elamanlarını, havacılık ve uzay mühendislerini yetiştirecek. Hem de halka burada açtığı kurslarla hizmet verecek. Öte yandan yine buradaki eğitim binasında, özellikle havacılık ve uzay bilimleri merkezi Türkiye'nin ihtiyacı olan Ar-Ge çalışmalarını başlatacak. Burayı inanıyorum ki çok önemli bir merkez haline getirecek. Bizim Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak hayalimiz büyük."
OMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin temeli atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
hayal kurmak iyi ama vergi mükelleflerinin sırtından değil... samsunda mevcut iş kaynaklarını kurutup nitelikli insanların bu kenti terk etmesine neden olduktan sonra yeni işsizler üretmek nasıl hayırlı bir iştir? ama endişeniz olmasın bu kentin insanı boş vaat ve bir çift tatlı söze yine size kanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
samsunlu biri olarak samsunun havacılıktaki altyapısı nedir benim haberim yok vakti zamanındaki samairi altyapı sayıyorsan yazık derim havacılıktan haberin yok. üstelik sivil havacılık yo mezunlarının değerinin sıfıra indirildiği yani shyo okumanın bir anlamı olmadığı 5 yıllık zaman kaybından başka birşey ifade etmediğini bilmiyorsun galiba.istihdamda öncelikli tercih değil. bir ülkede hala kamu kaynaklarını bina memur alımı falan filana ayırmak ayrı bir israf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Luftansa Tekniğin 25.500 çalışanı var...Memlekette herşey avrupayla kıyaslanıyo ya bunuda kıyaslayın thy tekniğin 2.500 demek yapılacak çok iş var türk uçak bakım sektörü yeni yeni firmalarla büyüyo iş gücü rekabeti al sana ülke memfaati...Mevcut okullarda hiç bişey yok yenisi en kötü diğerleri ile aynı olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havacılık ve Uzay bilimleri fakultesi ve sivil havacılık yuksekokulu yanyana .. ilginc olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
5 yıl üniversite de eğitim verip sonrada hiç bir ünvan vermeden teknisyen olarak mezun olsun garibanlar..babasının torpili olanlar 17 yaşında liseden sonra gider teknisyen olur..sen 5 yıl üniversite okuyup elinde lisansınla kapı kapı gezersin iş versinler diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Samsun'da açılır 1 sene sonra başka bir yerde sonra 3-5 ilde daha. olay rızıkla alakalı değil. diğer okulların durumu belliyken bunun üstüne bir işe yaramayacak benzeri başka okul açmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şehir ismi mesele değil,rızıktan yana şüphemiz de yok. kamu kaynaklarının israfına üzülüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Samsun'un havacılık eğitimine katılmasında sıkıntı nedir? Bu konuda altyapısı olan bir şehir. Rekabet iyidir. Çok daha ilerilere taşır bizi. Merak etmeyin. Herkes rızkını yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
samsun eksik kalmıştı!!! şimdi tamamlandı.havacılık işi de ziraat mühendisliğine döndü, haydi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000