10 Nisan 2010, Cumartesi 16:20:09

ÖLÜMÜNE İNİŞ...!

Smolensk yerel yönetiminin sözcüsü Andrei Yevseyenkov, kazanın olası nedenini pilot hatası olarak açıkladı.
  • diyarbakır da ne oldugunu bılmeden atıp tutmayın,gıdın arastırın gercı sızde o bılgılere ulasacak yeterlı yetkı yoktur.ayrıca olen pılotlar hakkında ne bılıyorsun.astronot olamamıslar belkı ama senın ruyanda goremıyecegın meslegı ıcra ederken sehıt olmuslar,yazı yazarken daha dıkkatlı dusun..ayrıca sıs kar yagmur ne olursa olsun,meydan kapasıte ve sıstemlerı uygunsa ve ucakta aynı sekılde donanımlı ıse,0 goruste gelır ucak ıner..CAT IIIB denır bu olaya..ama daha otomatık olarak park yerıne gıdebılen ucak yapılmadı arkadaslar..:)ruyasında ucanlara ıyı ruyalar
  • 2008 Yılında aynı başkan Kazinsky Gürcistan TİFLİS ' e hava kötü diye inmeyen pilota çok kızarak lisansını iptal ettirmişti.Bizdeki kazaların ve pilot hatalarının da aynı şekilde pilotlar üzerindeki baskıdan kaynaklandığını kabul edip,poilotlar üzerindeki baskıyı kaldırmamız ve HAVA-İş yasasını çıkarmamız gerekmektedir.
  • scenario above with our own president forcing pilot to land despite the extremely bad conditions is... possible. We had a similar story in summer '08, when pilot of goverment's plane decided not to land in Asia and changed their route. Our president (Kaczynski) was extremely angry and was trying to punish pilot and take his pilot licence after the trip (can't find the exact source though). " no sorry, this is just bullshit.do you seriously think that he would actually force the pilot to change his route/tell him where and when to land? comon sense dude, the guy/s piloting were in charge and if you wanna blame someone for bad decisions, its the pilot and people arround him, not preside
  • sayın 1231, hep sizin gibi çok faydalı muazzam insanlar olmamızı bekleyemezsiniz ya. fakat maalesef biz okurlara daha çok bilgi ve fikir veriyoruz. siz ise sade laf üretip(bilgi değil, kuru gürültü) ksıkançlıktan müteşekkil konuşup duruyorsunuz...
  • Havacılıkta 4 limit vardır 1- Uçağın limitleri 2- Havaalanı Limitleri 3- Meteorolojik Limitler. 4-Pilotların limitleri.Pilot limitlerinin en önemlisi ise ; Haddini bilmek ve Havacılık kurallarına riayet etmektir.Bu limitler çiğnendiği takdirde UÇUŞ EMNİYETİ tehlikeye sokulur.Bu limitlerin birden fazlası aynı anda çiğnendiğinde ise KAZA olur.
  • Smolensk Askeri havaalanı,yaklaşma ışıkları yok,ILS yok.VOR yaklaşması(hassas olmayan yaklaşma) yapılıyor.3 defa yaklaşma yapılmış pist görülememiş.RVR değeri bilinmiyor.Görüş düşük, kule Minsk'e DIVERT etmesini önermiş.İnternetdeki yorumlarda Devlet başkanının pilotu iniş için zorladığı yazıyor.Bizim DİYARBAKIR ve VAN kazalarına benziyor.LİMİTLER ZORLANMAMALI:
  • SEVGİLİ AIRPORT HABER YETKİLİLERİ, İNSANLAR, KURUMLAR VE OLAYLAR HAKKINDA (ÖZELLİKLE UÇAK KAZALARI İLE İLGİLİ) YAPILAN VE ÇOĞUNLUKLA İSPATI VEYA DOĞRULUĞU MÜMKÜN OLMAYAN, SADECE KAOS YARATMAK İÇİN YAZILMIŞ, BAZI CAHİLCE, APTALCA VE KÜSTAHCA YAPILAN YORUMLARIN SİTENİZDE YAYINLANMASI HİÇ DOĞRU DEĞİLDİR. BU DURUM HEM SİTENİZE OLAN GÜVENİ, HEM DE HAVACILIĞA OLAN GÜVENİ ZAMAN İÇİNDE AZALTABİLİR. SONUÇTA BÜYÜK EMEKLER HARCADIĞINIZ AIRPORT HABERE YAZIK OLUR VE SONUÇTA SİZLER DE KAYBEDERSİNİZ, TÜRK HAVACILIĞI DA KAYBEDER. LÜTFEN KALİTENİZİN ARTIRILMASI ADINA DAHA ÇOK DÜŞÜNÜP, GÖNDERİLEN YORUMLARI DA DAHA DİKKATLE SEÇEREK SİTENİZE KOYARSANIZ HEPİMİZİN YARARINA OLUR DİYORUM, SAYGILARIMLA.
  • abi, hatta öyle gelişmiş ki uçaktan uçağa geçerken şarjör bile değişiyo(o da otomatik). ltf.aldatmayın milleti. o dediğiniz yine atc'ye bagımlı bir uygulamadır.
  • 'Bir tek pilotlar önünü görememiş, önüne orman çıkınca direksiyon hakimiyetini kaybetmiş' denmediği kalmış. Siste uçmak vb konuları çok derin olmamakla beraber bir kaç hususu bilmeyi gerektirir. Lütfen araba kazası gibi yaklaşmayın konuya.
  • Anladık uçak auto-land yaparak indi de körüğe kadar otomatik olarak geldi onu anlamadık.Atarken biraz üsturuplu at.Otomatik olarak körüğe gelen uçak uçak otomatik olarak da fren yapıp park yerinde durabiliyormu onu da söyle allah aşkına.

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynkski başta olmak üzere çok sayıda Polonyalı devlet adamının yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili ciddi iddialar ortaya atılıyor...

Smolensk Bölge Valisi Sergey Anufriye de, "Polonya Devlet Başkanlığı uçağı iniş sırasında pisti tutturamamış. İlk bulgulara göre uçak ağaçların tepesine çarptıktan sonra düşmüş" dedi.

Kazanın hemen ardından Rus basınına konuşan bir yetkili de faciaya pilotların iniş sırasında yaptıkları manevra hatasının yol açtığını söylemişti.

Fransız haber ajansı AFP de Rus yetkililerin, sis yüzünden uçağın Minsk veya Moskova'ya inmesi önerisinde bulunduğunu, ancak pilotun Smolensk'e inmeye  karar verdiğini bildirdi. Interfaks ajansına dayanılarak verilen haberde, uçağın  dördüncü iniş girişimi sırasında düştüğü kaydedildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Rusya Hava Kontrol yetkilisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, “Pilota yoğun sisten dolayı Moskova ya da Minsk’e inmesi önerildi ancak kendisi Smolensk’e iniş yapmakta ısrar etti. O siste kimsenin iniş yapmaması gerekiyordu” dedi.

Ayrıca edinilen bilgilere göre, aynı uçağın, Kaczynkski'nin Moğolistan ziyareti dönüşünde uçağının arızalandığı ve Devlet Başkanı'nın ülkesine tarifeli bir seferle dönmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Öte yandan, Polonya Başbakanı Donald Tusk, kazayı "savaş sonrası dönemin en trajik olayı" olarak nitelendirdi. Tusk, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'ya gideceğini açıkladı.

ÖLÜMÜNE İNİŞ...!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
diyarbakır da ne oldugunu bılmeden atıp tutmayın,gıdın arastırın gercı sızde o bılgılere ulasacak yeterlı yetkı yoktur.ayrıca olen pılotlar hakkında ne bılıyorsun.astronot olamamıslar belkı ama senın ruyanda goremıyecegın meslegı ıcra ederken sehıt olmuslar,yazı yazarken daha dıkkatlı dusun..ayrıca sıs kar yagmur ne olursa olsun,meydan kapasıte ve sıstemlerı uygunsa ve ucakta aynı sekılde donanımlı ıse,0 goruste gelır ucak ıner..CAT IIIB denır bu olaya..ama daha otomatık olarak park yerıne gıdebılen ucak yapılmadı arkadaslar..:)ruyasında ucanlara ıyı ruyalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2008 Yılında aynı başkan Kazinsky Gürcistan TİFLİS ' e hava kötü diye inmeyen pilota çok kızarak lisansını iptal ettirmişti.Bizdeki kazaların ve pilot hatalarının da aynı şekilde pilotlar üzerindeki baskıdan kaynaklandığını kabul edip,poilotlar üzerindeki baskıyı kaldırmamız ve HAVA-İş yasasını çıkarmamız gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
scenario above with our own president forcing pilot to land despite the extremely bad conditions is... possible. We had a similar story in summer '08, when pilot of goverment's plane decided not to land in Asia and changed their route. Our president (Kaczynski) was extremely angry and was trying to punish pilot and take his pilot licence after the trip (can't find the exact source though). " no sorry, this is just bullshit.do you seriously think that he would actually force the pilot to change his route/tell him where and when to land? comon sense dude, the guy/s piloting were in charge and if you wanna blame someone for bad decisions, its the pilot and people arround him, not preside

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın 1231, hep sizin gibi çok faydalı muazzam insanlar olmamızı bekleyemezsiniz ya. fakat maalesef biz okurlara daha çok bilgi ve fikir veriyoruz. siz ise sade laf üretip(bilgi değil, kuru gürültü) ksıkançlıktan müteşekkil konuşup duruyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılıkta 4 limit vardır 1- Uçağın limitleri 2- Havaalanı Limitleri 3- Meteorolojik Limitler. 4-Pilotların limitleri.Pilot limitlerinin en önemlisi ise ; Haddini bilmek ve Havacılık kurallarına riayet etmektir.Bu limitler çiğnendiği takdirde UÇUŞ EMNİYETİ tehlikeye sokulur.Bu limitlerin birden fazlası aynı anda çiğnendiğinde ise KAZA olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Smolensk Askeri havaalanı,yaklaşma ışıkları yok,ILS yok.VOR yaklaşması(hassas olmayan yaklaşma) yapılıyor.3 defa yaklaşma yapılmış pist görülememiş.RVR değeri bilinmiyor.Görüş düşük, kule Minsk'e DIVERT etmesini önermiş.İnternetdeki yorumlarda Devlet başkanının pilotu iniş için zorladığı yazıyor.Bizim DİYARBAKIR ve VAN kazalarına benziyor.LİMİTLER ZORLANMAMALI:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEVGİLİ AIRPORT HABER YETKİLİLERİ, İNSANLAR, KURUMLAR VE OLAYLAR HAKKINDA (ÖZELLİKLE UÇAK KAZALARI İLE İLGİLİ) YAPILAN VE ÇOĞUNLUKLA İSPATI VEYA DOĞRULUĞU MÜMKÜN OLMAYAN, SADECE KAOS YARATMAK İÇİN YAZILMIŞ, BAZI CAHİLCE, APTALCA VE KÜSTAHCA YAPILAN YORUMLARIN SİTENİZDE YAYINLANMASI HİÇ DOĞRU DEĞİLDİR. BU DURUM HEM SİTENİZE OLAN GÜVENİ, HEM DE HAVACILIĞA OLAN GÜVENİ ZAMAN İÇİNDE AZALTABİLİR. SONUÇTA BÜYÜK EMEKLER HARCADIĞINIZ AIRPORT HABERE YAZIK OLUR VE SONUÇTA SİZLER DE KAYBEDERSİNİZ, TÜRK HAVACILIĞI DA KAYBEDER. LÜTFEN KALİTENİZİN ARTIRILMASI ADINA DAHA ÇOK DÜŞÜNÜP, GÖNDERİLEN YORUMLARI DA DAHA DİKKATLE SEÇEREK SİTENİZE KOYARSANIZ HEPİMİZİN YARARINA OLUR DİYORUM, SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
abi, hatta öyle gelişmiş ki uçaktan uçağa geçerken şarjör bile değişiyo(o da otomatik). ltf.aldatmayın milleti. o dediğiniz yine atc'ye bagımlı bir uygulamadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
'Bir tek pilotlar önünü görememiş, önüne orman çıkınca direksiyon hakimiyetini kaybetmiş' denmediği kalmış. Siste uçmak vb konuları çok derin olmamakla beraber bir kaç hususu bilmeyi gerektirir. Lütfen araba kazası gibi yaklaşmayın konuya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anladık uçak auto-land yaparak indi de körüğe kadar otomatik olarak geldi onu anlamadık.Atarken biraz üsturuplu at.Otomatik olarak körüğe gelen uçak uçak otomatik olarak da fren yapıp park yerinde durabiliyormu onu da söyle allah aşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000