26 Kasım 2009, Perşembe 07:28:44

Oluk Oluk uçak yakıtı aktı

Sakarya ve Kocaeli'nin içme ve kullanma suyu havzası olan Sapanca Gölü’ne, Şükriye Köyü’nden geçen NATO Boru Hattı'nın patlaması sonucu dere kanalıyla tonlarca uçak yakıtı aktı...
  • Benim tahminim haberde yazanın aksine borunun yakıt çalıp satmak isteyen aklıevveller tarafından da zorlanmayla patlamış olabileceği yönünde. Daha önce de buna benzer olaylar çok görüldü, bu da muhtemelen öyle birşeydir. Yoksa normal operasyonda boru patlatacak kadar yüksek basınç oluşmaz.
  • Köylüler görüp fark etmese, daha kaç ton yakıt akacaktı acaba? Halimize bakın? nato boru hattı basınçtan patlıyor? Ne biçim boru bu?

Sakarya ve Kocaeli'nin içme ve kullanma suyu havzası olan Sapanca Gölü’ne, Şükriye Köyü’nden geçen NATO Boru Hattı'nın patlaması sonucu dere kanalıyla tonlarca uçak yakıtı aktı. Olayı farkeden köylülerin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine, boru hattının patladığı bölge güvenlik şeridiyle çevrildi.

Eskişehir’e uçak yakıtı pompalanan NATO Boru Hattı'nın Şükriye Köyü’nden geçen bölümünde dün akşam saatlerinde basınç nedeniyle patlama oldu. Boru hattından, Sapanca Gölü'nü besleyen Sarp Deresi’ne ulaşan yakıt, buradan da Sapanca Gölü'ne akmaya başladı. Gölün yaklaşık bin metrekarelik bölümündeki yüzey akaryakıtla kaplandı.

Adapazarı Su Kanalizasyon İdaresi (ADASU) ekipleri yakıtın aktığı derenin bulunduğu bölgeyi bariyerlerle çevirerek göle daha fazla petrol yayılmasını önledi. ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, kendilerine saat 14.30 sıralarında ihbar yapıldığını belirterek, “Göle dere yatağı kanalıyla petrol aktığı belirlendi. Gereken önlemleri aldık. Boru hattından sızan yakıt, göl kıyısında yayılma göstermiş. Yakıtın daha fazla yayılmasını önlemek için bariyerlerle önlem aldık. İçme suyu ile ilgili bir tehlike yok” dedi.

Rüstem Keleş, göle 40 ton civarında yakıt aktığını tahmin ettiklerini söyledi.

Hürriyet

Oluk Oluk uçak yakıtı aktı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Benim tahminim haberde yazanın aksine borunun yakıt çalıp satmak isteyen aklıevveller tarafından da zorlanmayla patlamış olabileceği yönünde. Daha önce de buna benzer olaylar çok görüldü, bu da muhtemelen öyle birşeydir. Yoksa normal operasyonda boru patlatacak kadar yüksek basınç oluşmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Köylüler görüp fark etmese, daha kaç ton yakıt akacaktı acaba? Halimize bakın? nato boru hattı basınçtan patlıyor? Ne biçim boru bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000