08 Temmuz 2008, Salı 07:20:03

Ölüdeniz semaları paraşütlerle renklendi

Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası Şampiyonası'nın üçüncü ayağında Arjantinli pilot Hernan Pitoco 247 puan toplayarak birinci oldu. Şampiyonada İspanyol Horacio Lıorens 246 puanla ikinci ve Alman Alex Meschuh da 238 puanla üçüncü oldu.

Fransa, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerde yapılan dünya Akrobasi Şampiyonasına bu yıl ilk defa Türkiye'de dahil edildi. Bu bağlamda ilk defa 02-06 Temmuz tarihleri arasında Ölüdeniz'de gerçekleştirilen şampiyona renkli görüntülere sahne oldu. Dünya Havacılık Federasyonunun onayı ile yapılan şampiyonaya katılarak bin 800 metre yükseklikteki Babadağı'ndan atlayan pilotlar gösteri ayağında birbirinden tehlikeli hareketlerle izleyenlerin nefesini kesti. Havada takla atan, 'kelebek' hareketi ile dakikalarca havada ters dönen pilotların bu hareketleri şampiyonaya ayrı bir renk kattı.

14 ülkeden çok sayıda paraşütçünün yarıştığı şampiyonada iki Türk paraşütçü de dereceye girdi. Şampiyonada 151 puan toplayan Mehmet Akkoç dokuzuncu olurken, 97 puan toplayan Mercan Günel'de 13 oldu. Şampiyona sonunda yapılan ödül töreninde paraşütçülere yarışmaya katılımlarından dolayı çeşitli hediyeler verilirken, şampiyonanın birincisi Hernan Pitoco'ya 800, ikincisi Horacio Lıorens 400, üçüncü Alex Meschuh 200 euro para ödülü verildi.

Bu arada akrobasi şovları sırasında küçük çaplı kazalarda oldu. Havada dengesini kaybeden bir pilot denize düştü. Amatör fotoğrafçılar tarafından kaydedilen görüntülerde havada yedek paraşütünü açan pilotun denize düşme anı resmedildi.

Ölüdeniz semaları paraşütlerle renklendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000