17 Ekim 2015, Cumartesi 07:55:26

Ölüdeniz hava oyunları festivali başlıyor

FETAV’ın önderliğinde Fethiye Belediyesi, Türk Hava Kurumu, Fethiye Babadağ Güç birliği ve FETOB’un destekleri ile bu yıl 16.sı düzenlenecek Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline dünyanın ünlü 25 akrabotu katılacak.

FETAV’ın önderliğinde Fethiye Belediyesi, Türk Hava Kurumu, Fethiye Babadağ Güç birliği ve FETOB’un destekleri ile bu yıl 16.sı düzenlenecek Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline dünyanın ünlü 25 akrabotu katılacak.

20-24 Ekim tarihlerinde yapılacak Uluslar arası Ölüdeniz Hava oyunları festivaline 40 ülkeden 300’ü aşkın paraşütçünün yanı sıra paraşüt tutkunu çok sayıda Single ‘tekli’ paraşütçünün de gelmesi bekleniyor. FETAV yönetim kurulu kaymakam Ekrem Çalık yönetiminde toplanarak 4 gün sürecek Uluslar arası Ölüdeniz hava oyunları Festivalinin son hazırlıklarını gözden geçirdi. Ankara’da yaşanan hain saldırı nedeniyle bu sene gerçekleşecek etkinliklerde hava oyunlarının eğlenceden çok sportif yönünü ön plana çıkaracak bir program oluşturulduğu bildirildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün bu yılki etkinliğe katılamayacaklarını bildirdiğini festivale 20 Ekim Salı günü açılış töreninin yapılacağını, Ankara da yaşanan terör olayı nedeniyle milletimizin acılarının yoğunluğu yüzünden profili düşük müziksiz ve eğlencesiz olan sportif özelliği yüksek organizasyon gerçekleştirileceğini söyledi. Kaymakam Ekrem Çalık Uluslar arası bu organizasyona 25 ünlü Akrabot un katılacağını Türk hava kurumunun katkılarıyla da organizasyonda hava oyunlarının önde tutulacağını belirtti. Ekrem Çalık “Ölüdeniz bu sene de Dünya’nın en tanınmış başarılı akrobasi ve gösteri pilotlarına ev sahipliği yapacak. 5 gün boyunca serbest atlayışlar yamaç paraşütü akrobasisi, Base Jump, yere çok yakın mesafelerden paraşüt atlayışları, wingsuit yarasa adam atlayışları, motorlu ve motorsuz delta kanat gösterileri yapılacak. Yamaç paraşütünde bir dünya markası haline gelen Babadağ’da uçuşlar her yıl hızlı bir şekilde artış gösterirken uygulamaya geçirilen denetim ve kontrollerle kazalar en aza indirilmiş durumda. 16 yıldır gerçekleştirilen ve aynı zamanda yamaç paraşütü alanında dünyanın en istikrarlı festivallerinden biri olan Uluslar arası Ölüdeniz hava oyunlarının gerçekleştirilmesinde en büyük amacımız hava sporlarının gelişmesine katkıda bulunmak. Yamaç paraşütüyle özdeşleşen Babadağı ve Ölüdeniz’i en iyi şekilde tanıtmak, ilçe ve ülke tanıtımına katkıda bulunmak aynı zamanda turizm sezonunu uzatarak Fethiye’nin sosyal yaşamına ve ekonomisine katkıda bulunmaktır. Turizm’de sıkıntıların yaşanmasına rağmen Babadağ’dan Ölüdeniz’e uçuş sayısında büyük bir artış vardır. Bu artışta 1200 rakımlı pistin hayata geçirilmesinin önemi büyüktür. Festivaldeki etkinlikleri izlemeye tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Ölüdeniz hava oyunları festivali başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000