08 Kasım 2012, Perşembe 10:02:05

O’LEARY’DEN TARTIŞMA YARATACAK AÇIKLAMA

Uçaklarda ayakta yolcu taşınması fikrini ortaya atan Ryan Air Ceo’su Michael O’Leary, uluslararası havacılık kuralları izin verdiği takdirde 1 sterline ayakta yolcu taşıyacağını kaydetti.
  • Let MOL be the first one to try! Hold the handle reject the take off with max. auto brake. Problem solved ;)
  • bu haberin benzerine hezarfen dergisinde 1 euro olarak görmüştüm
  • 1 SAATİ AŞMAYAN UÇUŞLARDA AYAKTA YOLCU TAŞIMAK İYİ FİKİR.AMA HER NE OLURSA OLSUN EMNİYET KEMERİ AYAKTADA OLSA ŞART OLMALI.1 SAATLİK UÇUŞTA İKRAM VERMEKDE SAÇMALIK...SADECE SOĞUK SICAK İÇECEK SERVİSİ YETERLİ OLUR...60 DAKİKADA KİMSE SANDÖVİÇ YEMEZSE ÖLMEZ.THY DE BU İKRAM OLAYINI FAZLA ABARTIYO.40 DAKİKALIK UÇUŞTA BİLE NE VAR NE YOK SERVİS EDİYORLAR.BİZİM MİLLETDE DÜNDEN RAZI YEMESE BİLE ÇANTAYA ATIYOR.
  • emniyet kemerinin hiç bir işe yaramadığını söyleyen bir insanın gündemde kalmak için böyle aşırı uç fikirleri ortaya attığını düşünmekteyim.en arkada ayakta yolculuk yapan ve bir yerlere tutunan insanların bulunduğu bir uçağın rejected take off yaptığını düşünemeyen,sert iniş yapan bir uçağı yada inişte ani fren yapan bir uçağı düşünemeyen (ki bence düşünemeyen bir insan değildir) bir ceo nun amacı sadece reklam ve gündemde kalmaktır bence.bir yerde haklı oabilir;kazada bir işe yaramaz ona söyleyecek birşey yok.
  • Ryanair low cost havayolu şirketi.Bu şirketin reklam harcamaları da low cost.Dikkat edersiniz bu adam periyodik olarak saçmalar ve bütün gazetelere şirketi bu sayede haber olur.Örneğin tek pilotla uçmak,tuvaleti paralı yapmak,ayakta yolcu taşımak vb.Türkiye'de faaliyet bile göstermemesine rağmen buradaki gazeteler bile haber yapar.Böylece milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşmış olurlar,bilinirlikleri artar.Adam cebinden beş kuruş yapmadan nasıl reklam yapılırın dersini veriyor. Bizim şirketlerimizin milyonları dökerek yapmaya çalıştığı tanıtımı sıfır maliyetle yapıyor.Helal olsun.
  • Ryan Air iyice saçmalamaya başladı. tuvaleti parayla yap ayakta yolcu taşı. Manyaklaştılar resmen.
  • 10 sırada 60 kişi 25 sterlinden 1500 sterlin eder. Buraya 1500 kişi mi dolduracak aynı ciroyu yapmak için. Yorum yapalım diye bizle kafa buluyor herhalde.
  • Adam gayet zeki, oncelikle ayakta yolcu tasima iznini almak istiyor, bunun icin de vatandasin arkasinda olmasi icin 1 Sterlin diyor. tabiki o da biliyor 1 Sterline kar edilmeyecegini. Ama baslandiktan sonra fiyatin yukselecegi kesin, ayrica kemer konusuna da katiliyorum, guvenli rotalara da gerekli onaylari yetkili makamlar fizibilite sonucu izin verince insanlar cok daha ucuza seyahat ederler. Teknik detaylari bilemem ama riski goze alan (kirik-cikik vs) ucuza biner gider arkadas.. Risk varsa kazanc artar, bunu herkes bilir :)
  • Bu adam bence biraz ucak kazası raporlarını seyretsin,uçaklar anormal durumlarda neler yaşıyor,kaç g yiyolar yolcular , pilotlar filan görsün,sonra ayakta yolcu taşısın uçakları..
  • akıldan yoksun bir düşünce

Ucuz maliyetli havayolu işletmeciliği denildiğinde ilk akla gelen havayolu olan RyanAir’in aykırı CEO’su Michael O’Leary, emniyet kemerlerinin gereksiz olduğunu iddia etti. İniş - kalkış sırasında ve uçuş sırasında oluşacak türbülans durumlarında takılması zorunlu olan emniyet kemerlerinin kaza anında hiç bir işe yaramadığını öne süren O’Leary, “ Emniyet kemeri takmanın zorunlu olmasına anlam veremiyorum. Böyle bir uygulama yersiz ve gereksiz” dedi.

Uzun süredir uçaklarda ayakta yolcu taşımak istediğini ısrarla dile getiren O’Leary’nin bu açıklamalarıyla ayakta yolcu taşıma fikrinin alt yapısını hazırladığı kaydedilirken, ünlü CEO açıklamalarında ilginç detaylara yer verdi. Özellikle düşük fiyatlı uçuşları tercih eden öğrenci ve ucuz tatilciler için ayakta seyahat uygulamasını başlatmak istediklerini kaydeden O’Leary, ayakta seyahatin bilet ücretini ise Avrupa destinasyonları için 1 sterlin (2,8 TL) olarak belirledi. Uçağın son 10 sırasındaki koltuğunu sökerek yolcuların seyahatlerini ayakta sürdürmelerini sağlamak istediğini kaydeden O’Leary, “ Yolcular uçuş sırasında belirli yerlere tutunarak uçuşlarını güvenli şekilde gerçekleştirecekler. Normal koltuları 25 sterlıne, ayakta yolculuk için biletleri 1 sterline satarsak ilk satılan bilet ayakta yolculuk için satılan bilet olacaktır” dedi.

O’Leary, ayakta seyahat yapılan uçuşları türbülanslı bölgeler dışında güvenli uçuş güzergahlarında yapacaklarını bildirdi.
 

O’LEARY’DEN TARTIŞMA YARATACAK AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Cryin' Air ~ 11 yıl önce
Let MOL be the first one to try! Hold the handle reject the take off with max. auto brake. Problem solved ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 11 yıl önce
bu haberin benzerine hezarfen dergisinde 1 euro olarak görmüştüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYAKTA YOLCU İYİ FİKİR AMA EMNİYET KEMERİ ŞART. ~ 11 yıl önce
1 SAATİ AŞMAYAN UÇUŞLARDA AYAKTA YOLCU TAŞIMAK İYİ FİKİR.AMA HER NE OLURSA OLSUN EMNİYET KEMERİ AYAKTADA OLSA ŞART OLMALI.1 SAATLİK UÇUŞTA İKRAM VERMEKDE SAÇMALIK...SADECE SOĞUK SICAK İÇECEK SERVİSİ YETERLİ OLUR...60 DAKİKADA KİMSE SANDÖVİÇ YEMEZSE ÖLMEZ.THY DE BU İKRAM OLAYINI FAZLA ABARTIYO.40 DAKİKALIK UÇUŞTA BİLE NE VAR NE YOK SERVİS EDİYORLAR.BİZİM MİLLETDE DÜNDEN RAZI YEMESE BİLE ÇANTAYA ATIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eniyet kemeri ~ 11 yıl önce
emniyet kemerinin hiç bir işe yaramadığını söyleyen bir insanın gündemde kalmak için böyle aşırı uç fikirleri ortaya attığını düşünmekteyim.en arkada ayakta yolculuk yapan ve bir yerlere tutunan insanların bulunduğu bir uçağın rejected take off yaptığını düşünemeyen,sert iniş yapan bir uçağı yada inişte ani fren yapan bir uçağı düşünemeyen (ki bence düşünemeyen bir insan değildir) bir ceo nun amacı sadece reklam ve gündemde kalmaktır bence.bir yerde haklı oabilir;kazada bir işe yaramaz ona söyleyecek birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutchman ~ 11 yıl önce
Ryanair low cost havayolu şirketi.Bu şirketin reklam harcamaları da low cost.Dikkat edersiniz bu adam periyodik olarak saçmalar ve bütün gazetelere şirketi bu sayede haber olur.Örneğin tek pilotla uçmak,tuvaleti paralı yapmak,ayakta yolcu taşımak vb.Türkiye'de faaliyet bile göstermemesine rağmen buradaki gazeteler bile haber yapar.Böylece milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşmış olurlar,bilinirlikleri artar.Adam cebinden beş kuruş yapmadan nasıl reklam yapılırın dersini veriyor. Bizim şirketlerimizin milyonları dökerek yapmaya çalıştığı tanıtımı sıfır maliyetle yapıyor.Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ryan Air iyice saçmalamaya başladı. tuvaleti parayla yap ayakta yolcu taşı. Manyaklaştılar resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkaya ilerleyelim beyler ~ 11 yıl önce
10 sırada 60 kişi 25 sterlinden 1500 sterlin eder. Buraya 1500 kişi mi dolduracak aynı ciroyu yapmak için. Yorum yapalım diye bizle kafa buluyor herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeki adam... ~ 11 yıl önce
Adam gayet zeki, oncelikle ayakta yolcu tasima iznini almak istiyor, bunun icin de vatandasin arkasinda olmasi icin 1 Sterlin diyor. tabiki o da biliyor 1 Sterline kar edilmeyecegini. Ama baslandiktan sonra fiyatin yukselecegi kesin, ayrica kemer konusuna da katiliyorum, guvenli rotalara da gerekli onaylari yetkili makamlar fizibilite sonucu izin verince insanlar cok daha ucuza seyahat ederler. Teknik detaylari bilemem ama riski goze alan (kirik-cikik vs) ucuza biner gider arkadas.. Risk varsa kazanc artar, bunu herkes bilir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence.. ~ 11 yıl önce
Bu adam bence biraz ucak kazası raporlarını seyretsin,uçaklar anormal durumlarda neler yaşıyor,kaç g yiyolar yolcular , pilotlar filan görsün,sonra ayakta yolcu taşısın uçakları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma sapan ~ 11 yıl önce
akıldan yoksun bir düşünce

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000