11 Mayıs 2012, Cuma 08:49:56

OLDUĞU GİBİ KALMIŞ

İkinci Dünya Savaşı’nda Sahra Çölü’nde düşen bir İngiltere savaş uçağı 70 yıl sonra düştüğü yerde bulundu. Uzmanlar uçağın çölde mükemmel bir şekilde korunduğunu söyledi.
  • bende yeni uygulamayı kullanışsız bulanlardanım sevgiler
  • galeriyi tıklayınca yeni sayfada ana sayfa çıkıyor. şu siteyi eski haline getirseniz. daha güzel ve kullanışlıydı. bilginize..

Mısır’ın batısında bulunan Kittyhawk P-40 model uçak, “havacılık meraklıları için bir zaman kapsülü” olarak nitelendirildi.


Uçak, Temmuz 1942’de kumlara çakıldığında, Çavuş Dennis Copping olduğu tahmin edilen pilotun hayatta kaldı ve paraşütünü kullanarak kendine bir barınak yaptı.

Copping, bir süre sonra insanların olduğu bir yere ulaşmak için çölde yürümeye başladı, o günden sonra da kendisinden haber alınamadı.

Tek koltuklu uçak, çölde arama çalışmaları yapan Polonyalı bir petrol işçisi tarafından tesadüfen bulundu.

OLDUĞU GİBİ KALMIŞ
Çarpmanın etkisine rağmen uçağın kokpitindeki donanımın büyük bir kısmının zarar görmediği belirtildi. Olduğu gibi duran silah ve mühimmata da güvenlik gerekçeleriyle Mısır ordusu el koydu.

Pilotun kazadan hemen sonra kurduğu kampın da kalıntıları bulundu.

Ancak Copping’den henüz iz yok. Bununla birlikte, pilotun iskeletinin uçağın yakınlarında bulunacağı tahmin ediliyor.

MÜZEYE GÖNDERİLECEK
Uçak Londra’da bulunan Kraliyet Hava Kuvvetleri Müzesi’ne gönderilecek. İngiltere’nin Kahire’de görev yapan savunma ataşesinin de uçağı ziyaret etmesi ve keşfi onaylaması bekleniyor.

Uçağın parçalarının çalınmasından endişe eden tarihçiler ise İngiltere hükümetinden devreye girerek kaza alanını bir savaş anıtı ilan etmesini ve korumaya almasını istiyor.

 

(Hürriyet)

OLDUĞU GİBİ KALMIŞ

Yorumlar

bende ~ 12 yıl önce
bende yeni uygulamayı kullanışsız bulanlardanım sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
site yöneticilerine ~ 12 yıl önce
galeriyi tıklayınca yeni sayfada ana sayfa çıkıyor. şu siteyi eski haline getirseniz. daha güzel ve kullanışlıydı. bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000