20 Mart 2009, Cuma 10:20:13

OLAY PİLOT MAHKUM OLDU

Onur Havayolları, Antalya-Bristol seferini yapmak üzere piste çıkan uçağın motorlarından ses geldiğini ileri sürerek uçağı terk eden Kaptan pilot Uğur Aşıkoğlu aleyhine açtığı davayı kazandı.
  • Bu yazılanlar yalan yanlış.kimse doğruyu yazmıyor,aşıkoğlu dürüstve harika bir insandır,günahını alıyorsunuz keşke herkes onun gibi dürüst olabilse insafsızca üzerine gelindi ve sonuç.yazıklar olsun onun için kötü düşünenlere gün ola devran döne.o en iyisini yaptı...
  • 23.43.48 de yolcu rumuzlu balta sapı kazalara bak hepsi ni yapan asker kökenliler hala neyi savunursun
  • Bu olayın çok yakın görğü tanığıyım.bu haber bile araştırılmadan yazılmış bir haber,kaptan AŞIKOĞLU.sonuna kadar haklıdır Ali özden acaba nasıl rahat uyuyor çok merak ediyorum,uçagın bozok olduğunu bile bile başka uçak istendiği halde vermeyip sonradan uçak değiştirilip yolcular onunla gönderildi bilmeyenlerim bilmesi için.kaptanın başına daha öncede bu tür olaylar çok geldi .önce uçaklarına bakım yapsınlar.araştırın önce sonra şuçlayın allahtan korkun sanki kaptanın yanındaydınız.ama ben biliyorum orada olanları..gün ola devran döne ...uğur kaptan gibi olabilseniz keşke dürüst ve art niyetsiz...
  • Ali Özden hiçbir zaman Onur da baş pilotluk yapmadı.321 tip şefliği yaptı.Bilginize yalan yanlış, düşmanca yorum yapmayın.
  • Uğur AŞIKOĞLU kaptanın karşılaştığı kaçıncı olaydı bu biliyormusunuz?220 tane can taşıyor bunu göz arda etmeyin.ayrıca bu şirkette çalışan alman kaptanlarında istifa nedeni arızalı uçaklarla uçurulmaya ısırar edilmesinden dolayıdır.buyrun araştırın.
  • Onurair de 5 yıl çalıştım o bahsi geçen uçak yanılmıyorsam sefere başka bir kaptanla devam etti bazen uçakların teknik tarafından arıza sebebiyle uçuştan alındığını bazen de bu uçakla uçmam diyenlerin paşa paşa uçtuğunu çok gördüm personel politikası zayıf ticari olarak başarılı ve güçlü bir şirketti ama bu olayda mahkemenin kararını onurun gücüne yada uçakta arıza var yok boyutuna bakarak değil bunun deklere ediliş ve uçuştan vaz geçme şekline karşı bir karar olduğunu düşünüyorum herkese kazasız emniyetli uçuşlar
  • 20.21.21 de cevap veren arkadaş benim bir kaşıntım yok .anlaşılan senin kaşıntın bir hayli derinde ve çok acıtmış olmalı.hiçbir işletmecinin ve yöneticinin bu tip çantasını alıp kaçanları adam yerine koyması sözkonusu değildir.asker kökenli pilotlara b.k atanlara soruyorum:siz hiç uçağını bırakıp kaçan bir asker kökenli pilot duydunuzmu?sivil kökenlileri övenler işte size bir sivil,bir diğeride kaçırılan uçaktan atlayıp kaçmamışmıydı?
  • senin kuyruk acin büyükmüş, ya
  • Dernek başkanları oluyorlar.Ardından yeni şirketlerde yüksek yönetim kadrolarına katılıyorlar. Zimetlerine para geçiriyorlar.Bular değilde, bir kaptan uçmamış size batiyor.Soruyorum kimin başi dik?
  • Adamı bozuk uçakla uçuşa zorlamya çalişan zamanın başpilotu ALI ÖZDEN.Olaydan bir kaç ay sonra THY´ye ikinci pilot olarak geçmiştir,duyrulur.

Onur Air’e ait 180 yolcu taşıyan Airbus 321 tipi yolcu uçağı, Antalya’dan İngiltere’nin Bristol kentine gitmek üzere piste çıkmış, ancak uçağın pilotu motordan ses geldiğini iddia ederek,  "Ben görevimden ayrılıyorum. Bu uçakla uçmayın. Emniyetli değil" anonsu yapmıştı.

2006 yılında yaşanan bu olay günlerce konuşulmuş, kendi pilotunun yaptığı bu anons Onur Havayolları’na büyük sıkıntı yaşatmıştı.

 

Pilotun uçağı terk etmesi sonrası bütün teknik kontrolleri yapan Onur Havayolları teknisyenleri, herhangi bir arızaya rastlamazken, pilotla şirketin yolları o dönem ayrılmıştı.

Türkiye’de hiçbir şirkette uçamayan pilot Uğur Aşıkoğlu, Almanya’da mesleki yaşantısına devam ediyordu.

 

Onur Havayolları da, ‘ uçakta arıza var’ diyen pilotu aleyhine, ‘şirketin ticari itibarını zedelemek’ suçlamasıyla hukuki yola başvurmuştu.

 

Yaklaşık 3 yıl süren hukuki sürecin ardından mahkeme sonuçlandı. Pilot Uğur Aşıkoğlu, 10 bin TL tazminata mahkum oldu. Ancak, Onur Havayolları izini kaybettiği Aşıkoğlu’ndan bu parayı tahsil etmeyi henüz başaramadı.

Onur Havayolları yetkililerinin pilotun adres bilgilerini almak için Alman Sivil Havacılık otoritesine başvurduğu öğrenildi.

 

©AirportHaber

OLAY PİLOT MAHKUM OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yazılanlar yalan yanlış.kimse doğruyu yazmıyor,aşıkoğlu dürüstve harika bir insandır,günahını alıyorsunuz keşke herkes onun gibi dürüst olabilse insafsızca üzerine gelindi ve sonuç.yazıklar olsun onun için kötü düşünenlere gün ola devran döne.o en iyisini yaptı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
23.43.48 de yolcu rumuzlu balta sapı kazalara bak hepsi ni yapan asker kökenliler hala neyi savunursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu olayın çok yakın görğü tanığıyım.bu haber bile araştırılmadan yazılmış bir haber,kaptan AŞIKOĞLU.sonuna kadar haklıdır Ali özden acaba nasıl rahat uyuyor çok merak ediyorum,uçagın bozok olduğunu bile bile başka uçak istendiği halde vermeyip sonradan uçak değiştirilip yolcular onunla gönderildi bilmeyenlerim bilmesi için.kaptanın başına daha öncede bu tür olaylar çok geldi .önce uçaklarına bakım yapsınlar.araştırın önce sonra şuçlayın allahtan korkun sanki kaptanın yanındaydınız.ama ben biliyorum orada olanları..gün ola devran döne ...uğur kaptan gibi olabilseniz keşke dürüst ve art niyetsiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali Özden hiçbir zaman Onur da baş pilotluk yapmadı.321 tip şefliği yaptı.Bilginize yalan yanlış, düşmanca yorum yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uğur AŞIKOĞLU kaptanın karşılaştığı kaçıncı olaydı bu biliyormusunuz?220 tane can taşıyor bunu göz arda etmeyin.ayrıca bu şirkette çalışan alman kaptanlarında istifa nedeni arızalı uçaklarla uçurulmaya ısırar edilmesinden dolayıdır.buyrun araştırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Onurair de 5 yıl çalıştım o bahsi geçen uçak yanılmıyorsam sefere başka bir kaptanla devam etti bazen uçakların teknik tarafından arıza sebebiyle uçuştan alındığını bazen de bu uçakla uçmam diyenlerin paşa paşa uçtuğunu çok gördüm personel politikası zayıf ticari olarak başarılı ve güçlü bir şirketti ama bu olayda mahkemenin kararını onurun gücüne yada uçakta arıza var yok boyutuna bakarak değil bunun deklere ediliş ve uçuştan vaz geçme şekline karşı bir karar olduğunu düşünüyorum herkese kazasız emniyetli uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
20.21.21 de cevap veren arkadaş benim bir kaşıntım yok .anlaşılan senin kaşıntın bir hayli derinde ve çok acıtmış olmalı.hiçbir işletmecinin ve yöneticinin bu tip çantasını alıp kaçanları adam yerine koyması sözkonusu değildir.asker kökenli pilotlara b.k atanlara soruyorum:siz hiç uçağını bırakıp kaçan bir asker kökenli pilot duydunuzmu?sivil kökenlileri övenler işte size bir sivil,bir diğeride kaçırılan uçaktan atlayıp kaçmamışmıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
senin kuyruk acin büyükmüş, ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dernek başkanları oluyorlar.Ardından yeni şirketlerde yüksek yönetim kadrolarına katılıyorlar. Zimetlerine para geçiriyorlar.Bular değilde, bir kaptan uçmamış size batiyor.Soruyorum kimin başi dik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adamı bozuk uçakla uçuşa zorlamya çalişan zamanın başpilotu ALI ÖZDEN.Olaydan bir kaç ay sonra THY´ye ikinci pilot olarak geçmiştir,duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000