25 Mayıs 2017, Perşembe 09:20:06

Olası kabin yasağının maliyeti: 160 milyon Euro!

Almanya’dan ABD'ye yapılacak uçuşlarda laptop yasağı getirilmesi ihtimaline karşı eleştiriler gittikçe artıyor. Alman Ekonomi Bakanlığı yasağın gelmesi halinde bunun Alman ekonomisine maliyetinin yıllık 160 milyon euro olacağını hesapladı.
  • Bu yasak konusu geçen hafta US ve EU arasında uygulanmayacak şeklinde kapatıldı. Bu haber ne diye?
  • Canınızı seviyorsanız binmeyin. Kabinde laptop olması büyük risk. Geri kafalılar hala uygulamaya koymamakta ısrar ediyorlar

Alman Ekonomi Bakanlığı’nın olası bir yasağın etkileri hakkında yaptığı analize göre 2015 yılında 2.3 milyon Alman, ABD’yi ziyaret etti. Bu ziyaretlerin üçte biri ticari amaçlı.

Bakanlığın hizmet içi kullanımı için hazırlanan analizde, 720 bin kişinin ticari ziyaret yaptığı ve bu kişilerin uçuş esnasında üç saat net çalıştıklarından hareket edildi. Bakanlık saat ücreti olarak 75 Euro’yu öngördüğü analizde toplam 160 milyon Euro’luk bir artı değer kaybının olduğunu hesapladı.

BAKAN DA ÇEKİMSER

Alman Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries de muhtemel yasağa karşı tavır koyarak, "Ekonomimiz için milyonlarca euroluk zarar neden olacak bir laptop yasağına, güvenlik için görünür bir katkı sağlamadığı müddetçe çekimser bakıyorum" dedi. Zypries daha fazla güvenliğin uçuş öncesi kontrollerde havaalanlarında sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

MÜZAKERELER SÜRÜYOR

ABD ile AB arasında laptop yasağı konusundaki görüşmeler henüz kesinleşmedi. Ancak ABD yetkilileri duruma göre bir laptop yasağı getirilme ihtimalini açık bıraktı. Güvenlik konusundaki görüşmelere önümüzdeki günlerde Washington’da devam edilecek. 

Olası kabin yasağının maliyeti: 160 milyon Euro!

Yorumlar

EU US ~ 7 yıl önce
Bu yasak konusu geçen hafta US ve EU arasında uygulanmayacak şeklinde kapatıldı. Bu haber ne diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasak ~ 7 yıl önce
Canınızı seviyorsanız binmeyin. Kabinde laptop olması büyük risk. Geri kafalılar hala uygulamaya koymamakta ısrar ediyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aksine ~ 7 yıl önce
Cargo bölümünde bu tip cihazların taşınması çok tehlikelidir. Nedeni için kafa yor biraz... Bi kopya vereyim valizleri haldur huldur cargora atan arkadaşlar o laptobun bataryasına bir zarar verirse batarya tutuşuyo hemde hemen değil 1 saat içinde....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000