22 Ekim 2010, Cuma 12:38:41

OLAĞANDIŞI BİR ATLAYIŞ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Avusturyalı rekortmen pilot Felix Baumgartner, 36.5 kilometreden daha yüksek bir irtifadan, yani yolcu uçaklarının olağan irtifasından 4 kat yükseklikte bulunan stratosferden atlayarak tarihte ilk kez ses duvarının insan bedeniyle aşılması rekoruna imza atacak.
  • Sevgili airporthaber editörleri, bu haberi tekrar araştırmanızı rica ediyorum. Eğer araştırırsanız stratos projesi aslında benimdi RedBull projemi çaldı diyen bir adamın RedBull aleyhine açtığı milyon dolarlık davayı ve RedBull'un bu gelişme karşısında projeyi durdurduğunu göreceksiniz. Evet bir atlayış olacak ama önce RedBull'un davayı kazanması gerekiyor
  • ışık saçar alimallah..
  • sez hızı zaten asılmıstı ınsan bedenıyle hemde yuksek ırtıfa balonundan atlanmıstı aslında amac atlamak degıldı test pilotunun basınclı elbısesındekı bır arıza nedenı ıle atlamak zorunda kalmasıyla tesadufen gerceklesmıstı
  • yazıyı okusaydın bu yorumu yapmazdın. kırılılacak rekorlardada en yüksek balon ucusu deniliyor zaten demekki oraya balonla cıkacak. ve sıtratosfere yerleştirilmiş kapsül diyor. bundan felix baumgartner bi nevi patrick de gayardon un bayrağını tasıyor umarım deniyeceği atlayıs basarıya ulasır ve ülkemizde televizyonlar birazdaha extreme havacılığa yer ayırır.
  • Ses duvarını, ses den daha hızlı kısma geçerken değil, tekrar bu tarafa geçerken ne yapacak asıl önemli olan o. Bunun yanı sıra yer çekimi kuvveti ile her cismin çıkabileceği maximum bir hız vardır bunun üstüne zaten çıkmaz o da ses hızı filan değil zaten, araştırma için o irtifa tamamda atlama hayal kırıklığı olacak...
  • Joseph William Kittinger II yazıp, bu yüzbaşının hayatını okuyun. 102,000 feet bayağı yüksek bir altitude.
  • Felix Baumgartner bu atlayışı yapmak için o irtifaya hangi uçakla çıkacak acaba? B2, SR71 Blackbird ilk akla gelenlerden. Kopil duyarsa bu işe sponsor olup babasının malı olan 777'lerden birini tahsis bile edebilir.
  • Yapacağı iç çok zor ama imkansız değil. Allah yardım etsin.

2010 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek rekor atlayış ile tarihte ilk kez ses duvarının insan bedeni ile aşılması rekoru gerçekleşmiş olacak. Stratosfere çıkarılan özel bir kapsülden atlamayı planlayan Baumgartner, aynı zamanda bu atlayış ile 'en yüksek insanlı balon uçuşu', 'en yüksekten atlayış', 'en yüksek serbest düşüş' alanlarında dünya rekoru kırmayı planlıyor. Proje ile ayrıca hava sahası güvenliğini artıracak yeni araştırma verileri elde edileceği belirtiliyor.

İNSAN BEDENİNİN NASIL TEPKİ VERECEĞİ BİLİNMİYOR

İlginç rekor denemesiyle ilgili düşüncelerini aktaran Felix Baumgartner, "Bu kelimenin tam anlamıyla bilinmeyene atlayış. İnsan bedeninin ses duvarının aşılmasına ne tepki vereceğini kimse tahmin edemiyor" diye konuştu.

Rekortmen pilotun bu göreve hazırlanmak üzere, yüksek irtifa atlayış rekorunun şu anki sahibi emekli ABD Hava Kuvvetleri Albayı Joe Kittinger ile çalışmalar yaptığı belirtildi.

Stratosferde hava direncinin düşük irtifalardakinden daha düşük oluşu, Felix Baumgartner'ın hızla ilerlemesini olanaklı kılacak. Baumgartner, serbest düşüşünün ilk 37 saniyesi içerisinde, yoğunlaşan hava tarafından gitgide yavaşlatılmadan önce ses hızını aşacak. Böyle yoğun şekilde hızlı bir ilerlemeye rağmen vücudunun pozisyonunu korumak ise olağandışı bir başarı olacak.
 

OLAĞANDIŞI BİR ATLAYIŞ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili airporthaber editörleri, bu haberi tekrar araştırmanızı rica ediyorum. Eğer araştırırsanız stratos projesi aslında benimdi RedBull projemi çaldı diyen bir adamın RedBull aleyhine açtığı milyon dolarlık davayı ve RedBull'un bu gelişme karşısında projeyi durdurduğunu göreceksiniz. Evet bir atlayış olacak ama önce RedBull'un davayı kazanması gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ışık saçar alimallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sez hızı zaten asılmıstı ınsan bedenıyle hemde yuksek ırtıfa balonundan atlanmıstı aslında amac atlamak degıldı test pilotunun basınclı elbısesındekı bır arıza nedenı ıle atlamak zorunda kalmasıyla tesadufen gerceklesmıstı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazıyı okusaydın bu yorumu yapmazdın. kırılılacak rekorlardada en yüksek balon ucusu deniliyor zaten demekki oraya balonla cıkacak. ve sıtratosfere yerleştirilmiş kapsül diyor. bundan felix baumgartner bi nevi patrick de gayardon un bayrağını tasıyor umarım deniyeceği atlayıs basarıya ulasır ve ülkemizde televizyonlar birazdaha extreme havacılığa yer ayırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ses duvarını, ses den daha hızlı kısma geçerken değil, tekrar bu tarafa geçerken ne yapacak asıl önemli olan o. Bunun yanı sıra yer çekimi kuvveti ile her cismin çıkabileceği maximum bir hız vardır bunun üstüne zaten çıkmaz o da ses hızı filan değil zaten, araştırma için o irtifa tamamda atlama hayal kırıklığı olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Joseph William Kittinger II yazıp, bu yüzbaşının hayatını okuyun. 102,000 feet bayağı yüksek bir altitude.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Felix Baumgartner bu atlayışı yapmak için o irtifaya hangi uçakla çıkacak acaba? B2, SR71 Blackbird ilk akla gelenlerden. Kopil duyarsa bu işe sponsor olup babasının malı olan 777'lerden birini tahsis bile edebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yapacağı iç çok zor ama imkansız değil. Allah yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000