24 Mayıs 2012, Perşembe 09:00:31

OLAĞAN GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı HAVAK’ın olağan genel kurulu gerçekleştirildi.
  • Yönetimin içinde pilotlarda var terübeli iş adamlarıda var eskiden SHGM de çalışmış isimlerde var. Oben hoca adını yönetimde görmek ayrıca sevindirici. umarım bu yeni yönetim taze kan olur havak a yeni ve başarılı projelere imza atarlar. Sivil Havacılık biraz yetkilendirmeli artık havakı. Çok başarılı olabilirler.
  • Havak bence tarihinin en iyi yönetimini seçmiş. Değişik konularda uzmanlığı olan havacılık mesleğinin direk içinden gelen genç insanlar asil olarak görev almış, çok sevindirici. Eğer SHGM de desteklerse bu kadro harika iş yapar. Hayırlı uğurlu olsun HAVAK, BAŞARILAR.
  • Türk İşi yaklaşım veya çözüm üretme kapat gitsin at gitsin sat gisin. Kafa bu kafa işte bu kafanın olduğu yerde hangi iş yapılırki havacılık veya vakıfçılık yapılsın. AHL'dei 300 civarındaki taksi durağını bile her seçimde onlarca bakan onlarca Millet Vekili hatta Başbakan ziyaret ediyor yaklaşık 100 bin kişinin çalıştığı havacılık sektörünün hiç bir derneğini vakfını sendikasını ziyaret eden tek bir siyasetciyi bırakın da köy muhtarıbile olmuşmudur? hayır, neden çünkü kafa aynı kafa sahiplenmek yerine kapatın gitsin... Siz bu kafayla giderseniz bu ülke havacılığının çekeceği var
  • Hüviyetinden öte bir adım bile ileriye gidemeyen HAVAK ın kapatılmasından başka çözüm yoktur. SHGM nin ihiyaçları için açılan bu dernek çoktan işlevini bitirmiştir. Sorun bakalım kaç kişi katılmış. Burada haber bile olamayacak bir haber.
  • Havacılık sektöründe yüzlerce işsiz tecrübeli uzman boşta dolaşıp duruyor. HAVAK'ın bunları bünyesinde toplayıp SHGM'ye hizmet satması en doğru yaklaşım olur. HAVAK bünyesinde toplayacağı bu uzmanlarla bir ARGE merkezi de oluşturabilir.
  • HAVAK'ın çok acele bir Denetim Şirketi kurması gerekir. SHGM tarafından yayınlanan son yönetmeliğe göre SHGM havacılık işletmelerinin bazı denetim hizmetlerini özel sektöre devredecek HAVAK bu konu için ço idaal gözüküyor. Hemen bir denetim ekbi oluşturp bu işe talipli olabilir.
  • Türk Milleti olarak Sivil Toplum Örgütlerine karşı duyarsızlığımız bellidir. Buna bir de Sivil Toplum Örgütlerinin hiç bir varlık gösterememesi ve üyeleri için hiç bir kazanım ortaya koyaması eklenince hepisinin sonu hüsranla bitiyor. Özellikle de havacılık sektöründeki sivil toplum örgütlerinin çok zayıf olması ve siyasi otorite üzerinde hiç bir baskı unsuru oluşturaması sonucudurki her şey dökülüyor.

 

1995 yılında Türk Sivil Havacılığının gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan, Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı, 23 Mayıs’ta olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Yavuz Çizmeci’nin başkanlığını yaptığı HAVAK’ın yönetim kurulunda Ömer Faruk Berksan, Oktay Erdağı, Racih Tokaç ve Necip Murat Öztürk gibi isimler hazır bulundu.

Türk sivil havacılığının gelişimine katkı sağlamak amacıyla  kurulan ancak havacılık sektörünün yeterli desteği vermemesi nedeniyle  uzun yıllardır bekleneni veremeyen HAVAK’ın yeniden yapılanma süreci devam ederken, vakıf senedinde yapılan değişiklikle önceki yılların aksine sektördeki tüm sivil toplum örgütlerinin ve bütün  havacılık sektörünün hem  kurumsal olarak hem de  çalışanlarının da bireysel olarak vakfa üye olabilmesinin önü açılarak tüm sektör ve çalışanlarının üye olması için çağrı yapılmıştı.

İŞTE O ÇAĞRININ ARDINDAN HAVAK'A KATILAN YENİ ÜYELER

ÖMER FARUK BERKSAN Yönetim Kurulu Başkanı  (Kurucu Üye)
RACİH TOKAÇ   Yönetim Kurulu Başkan Yard. (Kurucu Üye)
OKTAY ERDAĞI  Yönetim Kurulu Gn.Skr.  (Kurucu Üye)
FUNDA AKTAN  Yönetim Kurulu Muhasip Üye (Tüzel kişi Üye)
OBEN OĞULTARHAN  Yönetim Kurulu  Üyesi  (Tüzel kişi Üye)

AHMET TEZMAN  Yönetim Kurulu Yedek Üye  (Gerçek kişi  Üye)
OSMAN DENİZ  Yönetim Kurulu Yedek Üye  (Gerçek kişi  Üye)
BEYTULLAH AKKAYA  Yönetim Kurulu Yedek Üye  (Gerçek kişi  Üye)

NEDİM KARAKO  Denetim Kurulu Asil Üyesi  (Kurucu Üye)
CELAL CİNGÖZ  Denetim Kurulu Asil Üyesi  (Tüzel kişi Üye)
SABRİ AVSEREN  Denetim Kurulu Asil Üyesi  (Kurucu Üye)

MURAT ÖZTÜRK  Denetim Kurulu Yedek Üye  (Gerçek kişi Üye)
RAUF K.GERZ   Denetim Kurulu Yedek Üye  (Kurucu Üye)
Ö.MUHİP İŞMEN  Denetim Kurulu Yedek Üye  (Kurucu Üye)


DİĞER KURUCU ÜYELER

SAFİ ERGİN
MUSTAFA METE BOZYİĞİT
AHMET MEKİN GÖZEN 
AHMET KAYIHAN KABADAYI
ÖZCAN TOPLAR
ÖMER ALPER ELİÇİN
ATEŞ HANİBU 
YUSUF TARAGANO

DİĞER TÜZEL KİŞİ ÜYELER

DENİZKUŞU HAVAYOLU TAŞIMACILIK VE TİC.A.Ş. :  KÜRŞAD ARUSAN

SKYLINE ULAŞIM TİCARET A.Ş.     :  UĞUR KOÇOĞLU

MY TECHNIC MRO TEKNİK SERVİS SA.VE TİC.A.Ş. :  YAVUZ ÇİZMECİ

DİĞER GERÇEK KİŞİ ÜYELER

MUSA ALİOĞLU

OLAĞAN GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Hayırlı olsun ~ 12 yıl önce
Yönetimin içinde pilotlarda var terübeli iş adamlarıda var eskiden SHGM de çalışmış isimlerde var. Oben hoca adını yönetimde görmek ayrıca sevindirici. umarım bu yeni yönetim taze kan olur havak a yeni ve başarılı projelere imza atarlar. Sivil Havacılık biraz yetkilendirmeli artık havakı. Çok başarılı olabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Güzel Bir Yönetim Olmuş ~ 12 yıl önce
Havak bence tarihinin en iyi yönetimini seçmiş. Değişik konularda uzmanlığı olan havacılık mesleğinin direk içinden gelen genç insanlar asil olarak görev almış, çok sevindirici. Eğer SHGM de desteklerse bu kadro harika iş yapar. Hayırlı uğurlu olsun HAVAK, BAŞARILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Türk İşi yaklaşım veya çözüm üretme kapat gitsin at gitsin sat gisin. Kafa bu kafa işte bu kafanın olduğu yerde hangi iş yapılırki havacılık veya vakıfçılık yapılsın. AHL'dei 300 civarındaki taksi durağını bile her seçimde onlarca bakan onlarca Millet Vekili hatta Başbakan ziyaret ediyor yaklaşık 100 bin kişinin çalıştığı havacılık sektörünün hiç bir derneğini vakfını sendikasını ziyaret eden tek bir siyasetciyi bırakın da köy muhtarıbile olmuşmudur? hayır, neden çünkü kafa aynı kafa sahiplenmek yerine kapatın gitsin... Siz bu kafayla giderseniz bu ülke havacılığının çekeceği var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanarya sevenler derneği ~ 12 yıl önce
Hüviyetinden öte bir adım bile ileriye gidemeyen HAVAK ın kapatılmasından başka çözüm yoktur. SHGM nin ihiyaçları için açılan bu dernek çoktan işlevini bitirmiştir. Sorun bakalım kaç kişi katılmış. Burada haber bile olamayacak bir haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Havacılık sektöründe yüzlerce işsiz tecrübeli uzman boşta dolaşıp duruyor. HAVAK'ın bunları bünyesinde toplayıp SHGM'ye hizmet satması en doğru yaklaşım olur. HAVAK bünyesinde toplayacağı bu uzmanlarla bir ARGE merkezi de oluşturabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DENETİM ~ 12 yıl önce
HAVAK'ın çok acele bir Denetim Şirketi kurması gerekir. SHGM tarafından yayınlanan son yönetmeliğe göre SHGM havacılık işletmelerinin bazı denetim hizmetlerini özel sektöre devredecek HAVAK bu konu için ço idaal gözüküyor. Hemen bir denetim ekbi oluşturp bu işe talipli olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Türk Milleti olarak Sivil Toplum Örgütlerine karşı duyarsızlığımız bellidir. Buna bir de Sivil Toplum Örgütlerinin hiç bir varlık gösterememesi ve üyeleri için hiç bir kazanım ortaya koyaması eklenince hepisinin sonu hüsranla bitiyor. Özellikle de havacılık sektöründeki sivil toplum örgütlerinin çok zayıf olması ve siyasi otorite üzerinde hiç bir baskı unsuru oluşturaması sonucudurki her şey dökülüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000