12 Ocak 2012, Perşembe 10:30:46

"ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET SONRASI KAPI DIŞARI EDİYORLAR"

AirportHaber yazarlarından Servet Başol, bu hafta Türk Havacılığı'nda kanayan yaraya dönüşen noktalara temas etti...
  • bende sızın ogretım gorevlısı oldugunuz shyo ogrencılerınızdenım bunu bızım okulumuz dahıl tum shyo yapmaya basladı 6 ayda teknısyen yetısıyorsa bızı nıye bes yıl okutuyorsunuz ben okulumu bıtırdım lısansım var ve bır yıldır kendı ısımde calısamıyorum sızın okulunuz gelmıs 6 ayda ıs garantılı typ programı acıyor o adamda uçak teknısyenı bende ben bes yıl bu ıs ıcın egıtım gormusum vermem gereken lısans sınavlarını vermısım lısansımı almısım bana ıs yok
  • Bencede sinek kovalayacağınıza, BATAKLIGI kurutun. Bütün bunlar THY'nin eseridir.
  • Haksızlıklar için neden kimse THY ile uğraşmıyor da, sürekli yazı yazıyor, açıklama yapıyor. Kendi kendine dövünüyor. Bu işlerin yaratıcısı THY, kimsenin gücü yetmiyor mu THY yi eleştirmeye, Neden THY ile görüşmüyorsunuz? Buradan yazılar yazarak bişeye çözüm bulamayacaksınız. THY nin bu konularla ilgili müdürlüğüyle görüşüp oraya itirazınızı yapsanız daha etkili olmaz mı ? Herkez yazıyor çiziyor haykırıyor? THY ve SHYO bunu yapıyor. Düşünsenize, kendi mezun ediyor öğrencileri, ardından lise mezunlarına eğitim veriyor? Ne kadar saçma ve çelişkili? THY bunu adam ihtiyacını ucuza kapatmak için girdi ama ya SHYO ???? Bu mercilerle görüşülerek ses gelir ancak. Yazmak çizmekle olmuyor bu işler. Kimse duymuyor.!!!
  • sen kımsın acaba yazan arakadasım senın onunde saygıyla egılıyorum cok haklısın cokta guzel konustun bence.. ıpe camasır mı dızıyor dıger abımız acaba cok merak edıyorum..
  • Sen kendini işlet kendini tatanka
  • Seni bilgimle boğarım
  • Servet Hocama laf etme sen şu soruma cevap ver 200 saatlik adam nerden bilsin bir 737'nin bir Airbus'ın saatde ne kadar yaktığını be adam öyle bi laf ediyorsunuzki sonra altından kalkamıyorsunuz.3000 dollara adam diziyormuş diz kardeşim ama gün gelir o keserin sapı kafana dank eder,bahane aramayın yazdığınız komik ifadeleri kendinize saklayınız ve değerli hocama laf etmeyin o sizin gibi kaç tanenizi insanlığı ile döver be...
  • Kapıda sıraya dizen beyefendi acaba burda niye beni muhattap alıp bana cevap veriyor enteresan doğrusu. Yanlış zaten burdan başlıyor. Aşağıya doğru da gidiyor. Herkes kendi işini yapmalı. Camı silmek kimin göreviyse o yapmalı. 3 kuruş kar edicem mantığıyla anca bir yere kadar ilerlersiniz. Zannediyormusunuz ki bütün giderleri bu şekilde gözönünde bulundurabilesiniz? Eğer bir personel şirketini seviyorsa, işvereni ile bir sorunu yoksa, o şirket için patronunun hatta bir üst amirinin haberi olmadan bir çok yerden kurumuna kar ettirebilir. Gerektiğinde mesaiye kalır ve bunu para için bile yapmadığı çok zaman olur. Ama elinde sopayla gezer gibi insanların üzerinde baskı oluşturursanız, zil çaldığında herkes dışarı çıkar ve hiç gayret etmez.
  • Size cevap veriyorum ama tamamiyle boş konuşuyorsunuz ayda 7-8 USD maaş ile yatmakla olmuyor ingilizceniz ne seviyede know-how ne seviyede muhtemel bir pilotsunuz acaba o uçağınızın camını 1 defa sildinizmi işte yabancı lar bu işleri yapar ve gocunmazlar 3000 Euroya buraya dışarıdan adam getirip kapıda sıraya dizerim
  • Siz Servet beye yanıtı buradan veriyorsanız, bu da sizin sığ görüşlülüğünüzü gösteriyor zaten. Sizinle çalışmayı isteyen kim? Gidin pakistanlılarla uçun, gidin oradan teknisyen getirin. Eminim ki sektörde personel maaşı olarak taban maaşlar sizin şirketinizdedir. En çok şikayetçi de sizsinizdir. En düzensiz bu maaşları yatıran da sizin şirketinizdir. Size ne denilebilir ki? Zaten başınıza gelenlerden durumunuz da ortadadır. Bilmiyorum kim olduğunuzu ama kaliteden ödün verip sadece maliyet odaklı zihniyetler bunun geri dönüşümünü düşünemeyeceklerinden her zaman hüsrana uğramak zorundadırlar. Eminim siz kabul etmek istemesenizde bu tip hüsranlarınız çokçadır. Umut ederim ki bu düşüncelerinizden vazgeçin ve havacılıkta kaliteyi yakalayın.
AirportHaber yazarlarından Servet Başol, bu hafta yazdığı köşesinde aksayan hususları masaya yatırdı. Türk Havacılığı ile ilgili tespit ettiği noktalar, neredeyse havacılığımızın her alanında sorunlar olduğunu ortaya koydu.

Pilot olmak isteyen öğrencilerin kurs bittikten sonraki durumları, teknisyenlerin hali, yerli-yabancı pilot konusundaki tartışmalar, havacılık tazminatı gibi birçok noktaya değinen Başol, neden bu noktada olunduğunu da sıradışı bir örnekle açıkladı.

Türk Havacılığı'nda adeta sistemin başından bozuk olduğunu satırlarına döken Başol, bunun çözümünü de kendi görüşleri çerçevesinde açıkladı.

İşte Başol'un ders niteliğindeki o yazısı:


"ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET SONRASI KAPI DIŞARI EDİYORLAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
bende sızın ogretım gorevlısı oldugunuz shyo ogrencılerınızdenım bunu bızım okulumuz dahıl tum shyo yapmaya basladı 6 ayda teknısyen yetısıyorsa bızı nıye bes yıl okutuyorsunuz ben okulumu bıtırdım lısansım var ve bır yıldır kendı ısımde calısamıyorum sızın okulunuz gelmıs 6 ayda ıs garantılı typ programı acıyor o adamda uçak teknısyenı bende ben bes yıl bu ıs ıcın egıtım gormusum vermem gereken lısans sınavlarını vermısım lısansımı almısım bana ıs yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bencede sinek kovalayacağınıza, BATAKLIGI kurutun. Bütün bunlar THY'nin eseridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haksızlıklar için neden kimse THY ile uğraşmıyor da, sürekli yazı yazıyor, açıklama yapıyor. Kendi kendine dövünüyor. Bu işlerin yaratıcısı THY, kimsenin gücü yetmiyor mu THY yi eleştirmeye, Neden THY ile görüşmüyorsunuz? Buradan yazılar yazarak bişeye çözüm bulamayacaksınız. THY nin bu konularla ilgili müdürlüğüyle görüşüp oraya itirazınızı yapsanız daha etkili olmaz mı ? Herkez yazıyor çiziyor haykırıyor? THY ve SHYO bunu yapıyor. Düşünsenize, kendi mezun ediyor öğrencileri, ardından lise mezunlarına eğitim veriyor? Ne kadar saçma ve çelişkili? THY bunu adam ihtiyacını ucuza kapatmak için girdi ama ya SHYO ???? Bu mercilerle görüşülerek ses gelir ancak. Yazmak çizmekle olmuyor bu işler. Kimse duymuyor.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen kımsın acaba yazan arakadasım senın onunde saygıyla egılıyorum cok haklısın cokta guzel konustun bence.. ıpe camasır mı dızıyor dıger abımız acaba cok merak edıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sen kendini işlet kendini tatanka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Seni bilgimle boğarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Servet Hocama laf etme sen şu soruma cevap ver 200 saatlik adam nerden bilsin bir 737'nin bir Airbus'ın saatde ne kadar yaktığını be adam öyle bi laf ediyorsunuzki sonra altından kalkamıyorsunuz.3000 dollara adam diziyormuş diz kardeşim ama gün gelir o keserin sapı kafana dank eder,bahane aramayın yazdığınız komik ifadeleri kendinize saklayınız ve değerli hocama laf etmeyin o sizin gibi kaç tanenizi insanlığı ile döver be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kapıda sıraya dizen beyefendi acaba burda niye beni muhattap alıp bana cevap veriyor enteresan doğrusu. Yanlış zaten burdan başlıyor. Aşağıya doğru da gidiyor. Herkes kendi işini yapmalı. Camı silmek kimin göreviyse o yapmalı. 3 kuruş kar edicem mantığıyla anca bir yere kadar ilerlersiniz. Zannediyormusunuz ki bütün giderleri bu şekilde gözönünde bulundurabilesiniz? Eğer bir personel şirketini seviyorsa, işvereni ile bir sorunu yoksa, o şirket için patronunun hatta bir üst amirinin haberi olmadan bir çok yerden kurumuna kar ettirebilir. Gerektiğinde mesaiye kalır ve bunu para için bile yapmadığı çok zaman olur. Ama elinde sopayla gezer gibi insanların üzerinde baskı oluşturursanız, zil çaldığında herkes dışarı çıkar ve hiç gayret etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Size cevap veriyorum ama tamamiyle boş konuşuyorsunuz ayda 7-8 USD maaş ile yatmakla olmuyor ingilizceniz ne seviyede know-how ne seviyede muhtemel bir pilotsunuz acaba o uçağınızın camını 1 defa sildinizmi işte yabancı lar bu işleri yapar ve gocunmazlar 3000 Euroya buraya dışarıdan adam getirip kapıda sıraya dizerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Siz Servet beye yanıtı buradan veriyorsanız, bu da sizin sığ görüşlülüğünüzü gösteriyor zaten. Sizinle çalışmayı isteyen kim? Gidin pakistanlılarla uçun, gidin oradan teknisyen getirin. Eminim ki sektörde personel maaşı olarak taban maaşlar sizin şirketinizdedir. En çok şikayetçi de sizsinizdir. En düzensiz bu maaşları yatıran da sizin şirketinizdir. Size ne denilebilir ki? Zaten başınıza gelenlerden durumunuz da ortadadır. Bilmiyorum kim olduğunuzu ama kaliteden ödün verip sadece maliyet odaklı zihniyetler bunun geri dönüşümünü düşünemeyeceklerinden her zaman hüsrana uğramak zorundadırlar. Eminim siz kabul etmek istemesenizde bu tip hüsranlarınız çokçadır. Umut ederim ki bu düşüncelerinizden vazgeçin ve havacılıkta kaliteyi yakalayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000