16 Eylül 2012, Pazar 13:58:02

ÖĞRENCİLER İÇİN TEST UÇUŞU YAPILDI

Pilot Eğitimi Lisans Programı'nı açarak havacılık sektörüne giriş yapan Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, 2012-2013 öğretim yılına pilot adaylarını uçurarak ve özel yeteneklerini sınayarak başladı.
  • Anlaşılan Ayjet yöneticileri panik halinde sarılmış kaleme ve olayı toplama çabasında. Bende sizde öğrenciyim ve paramı kapana kadar bana da herkese yaptığınız gibi pembe bir dünya çizdiniz. içinizin ne kadar boş olduğunu anladığımda iş işten geçmişti çünkü siz yamyamlara paramı kaptırmıştım bir kez. Gidin THY, veya AFA ye ve eğitim nasıl yapılır onlardan öğrenin biraz. Sizde eğitim sıfır sıfır. Hemde kocaman bir sıfır. Öğrencilere yaptırdığınız ankete bakın anlarsınız ne olduğunuzu.
  • Ayjet okulu hakkinda karalama yapanlar havacilikla ilgili ne biliyorlar acaba. Diplomayi okul vermez, sen sivil havaciligin yaptigi sinavlar ve yine sivil havacilik tarafindan yapilan ucus kontrollerinden gecerek alabilirsin. Bunun kurumlarla bir alakasi yoktur. Bu arada ucusa yatkinligi olmadigindan kurul karariyla ayrilmis bir suru ogrencide vardir. Inanmayan gelip arastirma yapabilir. Insanlara yanlis bilgilendirme yapmayin.
  • Özyegin gibi bir ogretim kurumu arastirmadan boyle bir projeye imza atarmi hiç?Yorum yazarken kendinizi komik durum a düsürmeyin.
  • Bu negatif yorumlarin hangi kesimden yazildigi belli.Bunlari yazanlar Ayjet Web sayfasini kontrol ederek okulun su na kadar kaç mezun verip, kaç mezunu su anda hangi Hava Yolu Sirketinde uçtugundan haberi varmi?Ayrica su ana kadar ucustan yetersiz olduklari için kaç kursiyerin okuldan ilisiklerinin kesildigini merak eden var ise SHGM yi arayip bilgi almalarini tavsiye ediyorum.
  • Ayjet sadece parayı alır ve niteliğe bakmadan yani adamın pilot olabilirliğine bakmadan diğer kapıdan eline diplomayı verip sokağa bırakır. Bunu piyasada bilmeyen varmı? Yok. Vay deneme uçuşu yaptırıp pilot olabilirliğine bakmış vs bunlara kargalar bile güler. Yazık oldu bu çocukların hayallerine. Buna alet olan Üniversiteyi de sorgulamak lazım tabi.
  • Hey gidi Özyeğin siz bu gaza nasıl geldiniz be kardeşim? Hiçmi piyasa araştırması yapmadınız siz? Peki öğrenciler yarın karşınıza dikilip de haklı olarak biz uçuş eğitimini burada almak istemiyoruz derlerse ne yapacaksınız siz?
  • Ayjet piyasada doldur boşalt eğitim yapan bir ticari kuruluş olarak nam salmış. Özellikle THY ve AFA gelince Ayjetin mumu hepten söndü. Bu kadar yaşlı uçaklarla nasıl eğitim yapacaklar bunlar yine doldur boşalta devammı. Saldım çayıra mevlam kayıra yani!!!!!!
  • reklam sadece bu haber. Ne yani uçuşa yatkınlığı yoksa üniversiteye kaydını almayacaklarmı? gerçekten senden pilot olmaz mı diyecekler? komik.. tabiki demeyecekler. ticaret yapıyorlar çünkü. bu haberde sadece reklam.. öğrencileri düşünerek yapılmış birşey değil..
  • Bu balon daha uçamadan yakında patlar. Buradan mezun olanlar nerede iş bulacak bilen varsa söylesin.
  • Haberi dikkatlice okudum sevgili yetkili. Siz biliyorsunuz öğrencilerin ne düşündüklerini çünkü Anket yaptınız ama buradan ne yazacaksınız tabii ki savunacaksınız. Ama sizinde zamanınız az kaldı. haber içinde birkaç bişey söylerdim ama zamanı değil.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, 2012-2013 öğretim yılına pilot adaylarını uçurarak ve özel yeteneklerini sınadı. 

Özyeğin Üniversitesi ile eğitim paydaşı Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET), Pilot Eğitimi Lisans Programı'na yerleşen öğrencilerin uçuşa yatkınlıklarının ölçülmesinin yanı sıra, uçuş başarılarını etkileyecek olumsuz durum ya da durumlarının, fizyolojik ve psikolojik nedenlerden kaynaklanabilecek uçuş korkusunun, yönetilemeyecek seviyedeki stres seviyesinin, aşırı heyecanlanmadan kaynaklanan iletişim bozukluklarının ve tedavi edilemez seviyedeki bulantı durumlarının olup olmadığının açığa çıkarılması amacıyla, Hezarfen Havaalanı’nda uçuş testi yaptı.

 

Özyeğin Üniversitesi’nin bu eğitim ve testleriyle öğrencilerin henüz uçuş aşamasına gelmeden, uçuşa yatkınlıklarının ve uçuş yeteneklerinin tespit edilmesi; eğitimleri esnasında becerilerinin hangi yönde geliştirilmesi gerektiğinin belirlenmesi; uçuş hocalarının eğitimlerini öğrenci kişilik ve becerilerine göre planlamaları ve dolayısı ile sektöre en iyi pilotların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN TEST UÇUŞU YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

PANİK ~ 12 yıl önce
Anlaşılan Ayjet yöneticileri panik halinde sarılmış kaleme ve olayı toplama çabasında. Bende sizde öğrenciyim ve paramı kapana kadar bana da herkese yaptığınız gibi pembe bir dünya çizdiniz. içinizin ne kadar boş olduğunu anladığımda iş işten geçmişti çünkü siz yamyamlara paramı kaptırmıştım bir kez. Gidin THY, veya AFA ye ve eğitim nasıl yapılır onlardan öğrenin biraz. Sizde eğitim sıfır sıfır. Hemde kocaman bir sıfır. Öğrencilere yaptırdığınız ankete bakın anlarsınız ne olduğunuzu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayjet ogrenci ~ 12 yıl önce
Ayjet okulu hakkinda karalama yapanlar havacilikla ilgili ne biliyorlar acaba. Diplomayi okul vermez, sen sivil havaciligin yaptigi sinavlar ve yine sivil havacilik tarafindan yapilan ucus kontrollerinden gecerek alabilirsin. Bunun kurumlarla bir alakasi yoktur. Bu arada ucusa yatkinligi olmadigindan kurul karariyla ayrilmis bir suru ogrencide vardir. Inanmayan gelip arastirma yapabilir. Insanlara yanlis bilgilendirme yapmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 12 yıl önce
Özyegin gibi bir ogretim kurumu arastirmadan boyle bir projeye imza atarmi hiç?Yorum yazarken kendinizi komik durum a düsürmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu negatif yorumlarin hangi kesimden yazildigi belli.Bunlari yazanlar Ayjet Web sayfasini kontrol ederek okulun su na kadar kaç mezun verip, kaç mezunu su anda hangi Hava Yolu Sirketinde uçtugundan haberi varmi?Ayrica su ana kadar ucustan yetersiz olduklari için kaç kursiyerin okuldan ilisiklerinin kesildigini merak eden var ise SHGM yi arayip bilgi almalarini tavsiye ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklamın bu Kadarına da Pes! ~ 12 yıl önce
Ayjet sadece parayı alır ve niteliğe bakmadan yani adamın pilot olabilirliğine bakmadan diğer kapıdan eline diplomayı verip sokağa bırakır. Bunu piyasada bilmeyen varmı? Yok. Vay deneme uçuşu yaptırıp pilot olabilirliğine bakmış vs bunlara kargalar bile güler. Yazık oldu bu çocukların hayallerine. Buna alet olan Üniversiteyi de sorgulamak lazım tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GAZ ~ 12 yıl önce
Hey gidi Özyeğin siz bu gaza nasıl geldiniz be kardeşim? Hiçmi piyasa araştırması yapmadınız siz? Peki öğrenciler yarın karşınıza dikilip de haklı olarak biz uçuş eğitimini burada almak istemiyoruz derlerse ne yapacaksınız siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEVABEN ~ 8 yıl önce
ogrencılerı paslıyorlar ogrencıler haklı olsada
Doldur Boşalt ~ 12 yıl önce
Ayjet piyasada doldur boşalt eğitim yapan bir ticari kuruluş olarak nam salmış. Özellikle THY ve AFA gelince Ayjetin mumu hepten söndü. Bu kadar yaşlı uçaklarla nasıl eğitim yapacaklar bunlar yine doldur boşalta devammı. Saldım çayıra mevlam kayıra yani!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadece reklam ~ 12 yıl önce
reklam sadece bu haber. Ne yani uçuşa yatkınlığı yoksa üniversiteye kaydını almayacaklarmı? gerçekten senden pilot olmaz mı diyecekler? komik.. tabiki demeyecekler. ticaret yapıyorlar çünkü. bu haberde sadece reklam.. öğrencileri düşünerek yapılmış birşey değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balon ~ 12 yıl önce
Bu balon daha uçamadan yakında patlar. Buradan mezun olanlar nerede iş bulacak bilen varsa söylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haberi okudum ~ 12 yıl önce
Haberi dikkatlice okudum sevgili yetkili. Siz biliyorsunuz öğrencilerin ne düşündüklerini çünkü Anket yaptınız ama buradan ne yazacaksınız tabii ki savunacaksınız. Ama sizinde zamanınız az kaldı. haber içinde birkaç bişey söylerdim ama zamanı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000