28 Ağustos 2010, Cumartesi 08:36:39

ÖĞRENCİ AİLELERİ HAVALİMANINI BASTI!

Avrupa Birliği'nin 76 bin Euro'luk Leonarda da Vinci eğitim projesi kapsamında "kaynak kursu" için 3 aylığına Almanya'ya giden ancak barlarda eğlendikleri ortaya çıkan öğrenciler Adana'ya geldi. Havalimanında çocuklarını bekleyen aileler çocuklarının verilmeyeceğini öğrenince havalimanını bastı.
  • bu minik çocukların agzına zorla niye bu avrupalılar içki döküyor.
  • öğrenciler ve öğretmenler bunun ne gibi eğitim olduğunu gayet iyi biliyor. yazıklar olsun hepsi gezip eğlenmeye gidiyo zaten. öğretmeninden müdüründen hepsi farkında. ne zaman bitecek acaba bu haberler çok merak ediyorum ne zaman düzelip uygar devletler seviyesine geleceğiz.
  • Davulcunun çocuğu davulcu (birde doğru yazmasını öğrensen,surnacı değil )zurnacının çocuğu da zurnacı olurmuş.Ne alimlerden zalim, ne zalimlerden de alim doğmuş bu güne kadar.17-18 yaşında bir çocuğu başıboş bırakırsan olacağı bu.Herhalde başlarında ki yöneticiler de başka alemdelermiş ki görememişler gençlerin halini.Herkes ak kaşı, tek suçlu bu gençler.Vurun sopayı düzelirler!
  • Hayirli evlatmis onlar bunu ögrenin Davulcunun davulcu cocugu olur,surnacinin surnaci olur,bu alin yazisi unutun vazlasini!!! Dünya kategorilere ayrimis böyle surnacilar ancak bukadar!!!
  • ab eğitim programlarında özellikle LVinci programlarında günlük cep harçlığı dahil programca karşılanır. Kaldıki 2000 TL ye en az 5 öğrenci İstanbulda Tüm dünyada geçerli TİG kaynağı sertifikası zaten alınır Almanyaya gerek yok . İşin içinde başka yolszuluklarda var sanırım..
  • Alkolik olan çocuğunun hesabını devlete soracağına oğluna sorsaydın ya amca ? İçkiyi oğlun senin sattığın arabanın parasıyla içmiş, devlet içirmemiş ! Devleti suçlayacağına oğlunu hesaba çek...
  • 16 yaşındaki çocuğun başındaki öğretmen napıyormuş çocuk komaya girerken? ab ile öğrenci değişim programlarının normalde eğitim değil alkol programları olduğunu tüm öğrenciler bilir... onları yollayan dış ilişkiler ofisleri de bilir... arabanın hesabını da devlete değil çocuğuna sorsun... AB'yi gözünüzde bu kadar büyütürseniz kaybedecekleriniz arabayla kalmaz... Ders olsun...

Adana Kiremithane Meslek Lisesi'nden 24 öğrenci, TİG kaynak ve dil kursu amacıyla Leonardo da Vinci projesi kapsamında 9 Temmuz'da Almanya'ya gitti. 3 aylığına Almanya'da kalacak öğrencilere okul müdürü Ersen Yılmaz ve 3 öğretmen eşlik etti. Projede öğrencilerin TİG kaynak alanında uluslararası bir sertifikaya sahip olmaları için gerekli kurslara katılacağı belirtilirken, öğrenciler 45 günü geçmesine rağmen herhangi bir kaynak kursu görmedi.

Regensburg kentinde başıboş sokaklarda dolaşan Adanalı öğrencilerden Berkay H. ise (16) geçen cuma gecesi alkol komasına girdi. Hastaneye kaldırılan Berkay H.'nin kanında 350 promil alkol saptandı. Bir gece yoğun bakımda kalan Berkay H., hayati tehlikeyi atlatınca taburcu edildi.

Öğrenciler Dün Türk Hava Yolları uçağıyla Adana'ya geldi. Ailelerde 45 gündür görmedikleri çocuklarını görmek için havalimanına akın etti. Berkay H.'nin babası Bünyamin H. oğlunun kursa sadece bir kez gittiğini belirterek, "Oğlum bana baba kursa geldik ama kaynakçılığa bir kez gittik. O zamanda kurs yerine bir CD verdiler o. Başka kurs için gitmediğini söyledi. Çocuğumu arabamı satarak gönderdim eğitim alması için ama o eğitim zaiyatı oldu. Ben bu konunun sonuna kadar takipçisi olup verdiğim 2 bin lirayı da geri alacağım davacı olacağım" dedi.

Aileler uçak inmesine rağmen çocukları bir türlü gelmeyince öğretmenleri telefonla arayarak çocuklarını istedi. Ancak çocuklar gelmeyince tepkiler yükseldi. Bir anne, "Oğlumuza Almanya'da baksaydınız yeni mi aklınıza düştü. Almanya'ya götürürken tek tek evden almadınız şimdi niye eve bırakıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine aileler havalimanın dış hatlarına basarak içeri girip çocuklarını almak istedi ancak polis engeline takıldı. Valilik aracı çocukları dışarı çıkarmayarak havalimanın içinden alıp evlerine götürdü. Bu duruma aileler tepki gösterdi. Aileler bütün tepkilerine rağmen 45 gündür göremedikleri çocuklarını yine göremeden havalimanından ayrıldı.
 

ÖĞRENCİ AİLELERİ HAVALİMANINI BASTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu minik çocukların agzına zorla niye bu avrupalılar içki döküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öğrenciler ve öğretmenler bunun ne gibi eğitim olduğunu gayet iyi biliyor. yazıklar olsun hepsi gezip eğlenmeye gidiyo zaten. öğretmeninden müdüründen hepsi farkında. ne zaman bitecek acaba bu haberler çok merak ediyorum ne zaman düzelip uygar devletler seviyesine geleceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Davulcunun çocuğu davulcu (birde doğru yazmasını öğrensen,surnacı değil )zurnacının çocuğu da zurnacı olurmuş.Ne alimlerden zalim, ne zalimlerden de alim doğmuş bu güne kadar.17-18 yaşında bir çocuğu başıboş bırakırsan olacağı bu.Herhalde başlarında ki yöneticiler de başka alemdelermiş ki görememişler gençlerin halini.Herkes ak kaşı, tek suçlu bu gençler.Vurun sopayı düzelirler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayirli evlatmis onlar bunu ögrenin Davulcunun davulcu cocugu olur,surnacinin surnaci olur,bu alin yazisi unutun vazlasini!!! Dünya kategorilere ayrimis böyle surnacilar ancak bukadar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ab eğitim programlarında özellikle LVinci programlarında günlük cep harçlığı dahil programca karşılanır. Kaldıki 2000 TL ye en az 5 öğrenci İstanbulda Tüm dünyada geçerli TİG kaynağı sertifikası zaten alınır Almanyaya gerek yok . İşin içinde başka yolszuluklarda var sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alkolik olan çocuğunun hesabını devlete soracağına oğluna sorsaydın ya amca ? İçkiyi oğlun senin sattığın arabanın parasıyla içmiş, devlet içirmemiş ! Devleti suçlayacağına oğlunu hesaba çek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
16 yaşındaki çocuğun başındaki öğretmen napıyormuş çocuk komaya girerken? ab ile öğrenci değişim programlarının normalde eğitim değil alkol programları olduğunu tüm öğrenciler bilir... onları yollayan dış ilişkiler ofisleri de bilir... arabanın hesabını da devlete değil çocuğuna sorsun... AB'yi gözünüzde bu kadar büyütürseniz kaybedecekleriniz arabayla kalmaz... Ders olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000