04 Kasım 2011, Cuma 08:28:38

ÖGER TÜRK TUR'DAN 45 TONLUK YARDIM

Öger Türk Tur şirketinin yapmış olduğu "Gelin bizler de Avrupalı Türkler olarak seyirci kalmayalım“ çağrısıyla iki gün içerisinde kargo uçağını dolduran yardım malzemesi toplandı.
  • İşte Türk insanı budur, çok mutlu oldum, organize edenlere ayrıca teşekkürler, insanlık budur işte, gurur duydum iftihar ettim, saygılar.
Van depremi sonrası Avrupalı Türkler'e çağrıda bulunan Almanya'da bulunan Türk Havayolu şirketi Öger Türk Tur, topladığı yardımları Van'a gönderiyor.

"Bir kez daha sarsıldık, bir kez daha üzüldük. 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem hepimizi derinden yaraladı. Kış ayının soğuklarını hissettirdiği şu günlerde binlerce insan evsiz sokakta kaldı. Ölü ve yaralı sayısının belirsiz olduğu Van'daki deprem toplumumuzu bir kez daha birbirine kenetledi. Yardım denildiğinde, uzak diyar nedir bilmeyen milletimiz Van'daki depreme seyirci kalmadı. Gelin şimdi birlik beraberliğimizi gösterme zamanı“ diyen Öger Türk Tur şirketi kurucusu ve sahibi Vural Öger, Kanal Avrupa’nin destegiyle düzenlenen yardım kampanyasında 150 tona yakın yardım malzemesi toplandığını söyledi.

Yardım Zamanı kampanyası ile ilgili açıklama yapan Öger Türk Tur Genel Müdürü Selim Ataş, topluma göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, "Sanki her birimizin Van'da yaşayan akrabamız, kardeşimiz var. Onlar bizim insanımız diyerek yola koyulduk.. Avrupa'nın en büyük Türk uçak seyahat şirketi Öger Türk Tur olarak sizlerle büyüdük, sizlerle güldük, sizlerle üzüldük. Şimdi yardım zamanı diyerek, bütün imkanlarımızı seferber ettik. Almanya genelinde toplanan yardımlar Öger Türk Tur tarafından Van'a ulaştırılmak üzere KIZILAY ve AFAD‘a teslim edilecektir“ dedi.

Çok kısa zaman içerisinde Van’a ulaştırılmak üzere büyük miktarlarda yardım malzemesi toplandığını dile getiren Ataş, "Özellikle başta Van Valimiz Münir Karaloğlu ile Kızılay Başkanı Lütfi Akar ve ekibine Avrupalı Türkler adına şükranlarımızı sunuyoruz“ diyerek toplanan yardım malzemesinin Kurban Bayramından önce bölgeye ulaştırılmak üzere Öger Türk Tur tarafından A300-B4 tipi büyük gövdeli 45 tonluk bir kargo uçağı kiralandığını belirterek, kiralanan kargo uçağının 4 Kasım Cuma günü saat 20.30’da MNB 204 sefer sayılı kargo uçağı ile Köln‘den Van’a hareket edeceğini söyledi.
ÖGER TÜRK TUR'DAN 45 TONLUK YARDIM

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
İşte Türk insanı budur, çok mutlu oldum, organize edenlere ayrıca teşekkürler, insanlık budur işte, gurur duydum iftihar ettim, saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000