03 Aralık 2009, Perşembe 09:37:32

ÖGER SATILIYOR MU?

Avrupa’nın önde gelen tur operatörlerinden Thomas Cook, Öger’i satın almak istediği iddia ediliyor.
  • öger satilirsa, saade ve saade thomas cook gurubuna satilir, cünkü zaten condor öger arasinda bir resmi ortaklik var, hatirladigim kadariyla %10 ile 15 arasi olmasi lazim.
  • TÜRKİYE CUMHURİYETİNE VERMİŞ OLDUĞU HERHANGİ BİR KATKI YOKTUR..PARA ALMANYADA KALIR..TURİST LER İSE SADECE GEZER ÜLKEMİZDE 1 EURO HARCAMAZLAR..EĞER BÖYLE BİR BELGELERİ VAR İSE TÜRK HALKININ TV KANALLARINDA BİZ TÜRKİYEYE ŞUKADAR VERGİ VERDİK VEYA ŞU YATIRIMI YAPTIK ..BÜTÜN BUNLAR KAVAK YELLERİ ÖGERİN İŞLERİDİR..ALMANYADA KALSINLAR DAHA İYİ
  • Vural Öger yalanlamış boşa yorum yapmamak lazım.
  • öger ancak almanlara vergi verir ... yaniliyorsun onuda vermez be....
  • Öger satilirsa türk havaciligi ve türk turizmi dram degil mutluluk yasar... Bekleyin görünn Vural Öger Türkiyeye ne vermis ki dram olsun hadi yazin madde madde sunu vermis bunu vermis diye Öger anca Almanlara Vergi verir o kadar..
  • Alicilar onun istedigini ya vermiyor veya o kapitale sahip degiller.Herkes ondan sikayet eder,amma onsuzda yapamazlar.Eger Thomas Cock satin alirsa,aynikapasiteyi getiremez.
  • Herkez biter baskta turk sirketleri olsun..... ne olur diyer ulkeler kazanir ornek fransa hollanda ve belcika gibi genelde hollanda ve belcika kazanir eger oger satilirsa cunku bunlar ingiliz turk sirketleriyle kolay kolay anlasmazlar
  • YOK CANIM ... AVRUPADAKI ADIMIZ... GEREK VURAL BEY.. GEREKSE TÜRK TURIZM ADINA YAPTIKLARI...ÜZÜLÜRÜM
  • iyi desenize sivasa da gelecek tomas kuk
  • Türk havacilik ve turism sektörü öger satilirsa büyük dram yasar iyi olmaz.

Financial Times Deutschland gazetesinin haberine göre iki şirketin satış detayları üzerine konuştuğu ve satışın 2010 yılının ilk çeyreğinde yapılacağı belirtiliyor. Thomas Cook’un daha önce Öger şirketinin araştırılması için ekonomi uzmanlarını görevlendirdiği ifade ifade ediliyor.

Vural Öger tarafından 40 yıl önce kurulan şirket 1970’li yılların başında ilk kez Almanya’dan Türkiye’ye doğrudan seferler düzenledi. Halen çok sayıda ülkeye seferler düzenleyen ve tatil paketleri sunan Öger Tur’un yıllık cirosu 773 milyon euro seviyesinde.

Almanya’da 6’ncı sırada

Alman tur operatörleri sıralamasında 6’ncı sırada yer alan Öger ile geçen yıl 1.5 milyon yolcu 13 farklı destinasyona seyahet etti. 220 kişiye Almanya’da 3 bin 100 kişiye de ağırlığı Türkiye’de olmak üzere istihdam sağlayan şirket Türkiye’ye gelen Alman tatilcilerin 3’te 1’ine hizmet veriyor.

Şirketin satışı hakkında çıkan haberleri spekülasyon olarak nitelendiren Öger Grup Yönetim Kurulu Başkanı Öğer satışı yalanlayarak şöyle dedi:
“Tüm bunlar spekülasyondur. Yalandır. Thomas Cook’un şirket satın almak istediğine dair haberler çıkmıştır ancak biz kendileriyle görüşmediğimiz gibi şirketimizi de satmak niyetinde değiliz.”

9.3 milyar euro ciro

İngiliz tur operatörü Thomas Cook, eski bir vaiz olan marangoz Thomas Cook tarafından 1841 yılında kuruldu. Thomas Cook, ilk turunu 500 kişiyi içkiyle savaşanlar derneği toplantısı için trenle günü birlik taşıyarak yaptı. Yıllar içinde dev bir şirket haline gelen Thomas Cook, bugün TUI Travel’ın ardından Avrupa’nın en büyük ikinci tur operatörü. Thomas Cook, 2007’de tur operatörü MyTravel ile birleşti. İngiliz borsasında işlem gören şirketin yüzde 52’si Alman perakendeci Arcandor, yüzde 48’i MyTravel’a ait. Arcandor bu yıl haziranda iflas başvurusunda bulundu. Thomas Cook bu yıl vergi öncesi kârını 308.2 milyon pound olarak açıkladı. Şirket durgunluk ve domuz gribinin etkilerini zararsız bir biçimde atlattığını ve beklenenden iyi gelen kârında Mısır ve Türkiye turlarının büyük katkısı olduğunu söyledi. Bu yıl şirket toplam gelirini de yüzde 6 artırarak 9.3 milyar euro’ya taşıdı. Şirkette 30 binin üzerinde kişi çalışıyor.

(HT)

ÖGER SATILIYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
öger satilirsa, saade ve saade thomas cook gurubuna satilir, cünkü zaten condor öger arasinda bir resmi ortaklik var, hatirladigim kadariyla %10 ile 15 arasi olmasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÜRKİYE CUMHURİYETİNE VERMİŞ OLDUĞU HERHANGİ BİR KATKI YOKTUR..PARA ALMANYADA KALIR..TURİST LER İSE SADECE GEZER ÜLKEMİZDE 1 EURO HARCAMAZLAR..EĞER BÖYLE BİR BELGELERİ VAR İSE TÜRK HALKININ TV KANALLARINDA BİZ TÜRKİYEYE ŞUKADAR VERGİ VERDİK VEYA ŞU YATIRIMI YAPTIK ..BÜTÜN BUNLAR KAVAK YELLERİ ÖGERİN İŞLERİDİR..ALMANYADA KALSINLAR DAHA İYİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vural Öger yalanlamış boşa yorum yapmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öger ancak almanlara vergi verir ... yaniliyorsun onuda vermez be....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öger satilirsa türk havaciligi ve türk turizmi dram degil mutluluk yasar... Bekleyin görünn Vural Öger Türkiyeye ne vermis ki dram olsun hadi yazin madde madde sunu vermis bunu vermis diye Öger anca Almanlara Vergi verir o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alicilar onun istedigini ya vermiyor veya o kapitale sahip degiller.Herkes ondan sikayet eder,amma onsuzda yapamazlar.Eger Thomas Cock satin alirsa,aynikapasiteyi getiremez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkez biter baskta turk sirketleri olsun..... ne olur diyer ulkeler kazanir ornek fransa hollanda ve belcika gibi genelde hollanda ve belcika kazanir eger oger satilirsa cunku bunlar ingiliz turk sirketleriyle kolay kolay anlasmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YOK CANIM ... AVRUPADAKI ADIMIZ... GEREK VURAL BEY.. GEREKSE TÜRK TURIZM ADINA YAPTIKLARI...ÜZÜLÜRÜM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyi desenize sivasa da gelecek tomas kuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk havacilik ve turism sektörü öger satilirsa büyük dram yasar iyi olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000