18 Haziran 2009, Perşembe 12:18:50

Öger: "1,3 milyon turist getireceğiz"

Avrupa'daki en büyük Türk tur operatörü Öger Türk Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, bu yıl Avrupa'dan Türkiye'ye 1 milyon 300 bin turist getireceklerini bildirdi.
  • allah size zeval vermesin sayenizde hem türkiyeye gelen turist ler artiyor hemde bu kadar insana ekmek kapisi sagliyorsunuz!!! Allah size uzun ömür versin

Vural Öger, yaptığı açıklamada, yıllardır Türkiye'ye en fazla turist getiren tur operatörü olarak rekorun hep ellerinde olduğuna işaret ederek, daha da iyi olacaklarını söyledi. Otel ve uçak yolcusu olarak geçen yıl 1 milyon 400 bin kişiyi Türkiye'ye getirdiklerini anlatan Öger, “Bu yıl ise 1 milyon 300 bin turist getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ekonomik kriz dolayısıyla turist sayısında yüzde 8 oranında azalma olacağına işaret eden Vural Öger, şöyle konuştu:

“Bundan şikayetçi değiliz. Gelecek yıl daha iyi olacağız. Krizlere alışığız, bu bizim moralimizi bozmaz. Her geceden sonra bir güneş doğar. Karanlık anlar olur ama yine aydınlık olur. Öger Almanya'da tanınmış, garanti bir markadır. Öger, krizli senelerde daha iyi olur. Kriz yönetimini iyi öğrendik. Hem Türkiye'ye, hem de kendimize inanıyoruz. Gerisi çalışmaktan ibaret.”

KÜÇÜLMEYECEK DAHA DA BÜYÜYECEK

Öger Türk Tur'un bu yıl yapmayı planladığı yatırımları kriz dolayısıyla şimdilik durduğunu ifade eden Vural Öger, böyle bir kriz yılında yeni yatırımlara gerek olmadığını, yeni yatırımlara gelecek yıllarda devam edeceklerini belirtti.

“Öger küçülmeyecek daha da büyüyecek” diyen Vural Öger, Side'de bir arsaları olduğunu ve buraya beş yıldızlı otel yapmak istediklerini ancak kriz nedeniyle bir yıl daha bekleme kararı aldıklarını anlattı. Vural Öger, “Uçakları ve otelleri doldurmak için herkes fiyatları aşağıya çekti. Bu bir gerçek. Biz de bu gerçeğe göre hareket ediyoruz ancak Öger'in turizmdeki yatırımları önümüzdeki yıllarda sürecek. Krizde bu yıl için otel alımını durdurduk ama gelecek yıl Majesty markası ile büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Öger Türk Tur'un hisselerinin bir kısmını satmayı düşündüklerine de işaret eden Vural Öger, bir şirketle görüşmeleri olduğunu ancak parasal açıdan anlaşamadıklarını söyledi. Öger, “Birleşme olsaydı, bütün Avrupa'da teşkilatlanma yapacaktık, Rusya ve Ukrayna'da yayılacaktık ancak birleşme yine de olabilir” dedi.

 

Öger: "1,3 milyon turist getireceğiz"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
allah size zeval vermesin sayenizde hem türkiyeye gelen turist ler artiyor hemde bu kadar insana ekmek kapisi sagliyorsunuz!!! Allah size uzun ömür versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000