12 Mayıs 2010, Çarşamba 14:12:08

ODTÜ'lü öğrencilerin 'insansız uçak' gururu

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünde öğrenim gören 7 son sınıf öğrencisi, tasarladıkları insansız hava aracı (İHA) ile ABD’de düzenlenen uluslararası prestije sahip "Tasarla-Yap-Uçur" adlı yarışmada 6. oldu.
  • sevgili arkadaşım,türkçe bir sitede ingilizce yorumu ukalalıktanmı yoksa yanlışlıklamı yapıyorsun bilmiyorum .odtünün ne kadar kaliteli bir üniversite olduğunu öğrencilerinin yabancı dillere hakim olduğunu zaten biliyoruz. lütfen böyle basit ifadelerle arkadaşlarınızın başarılarına gölge düşürmeyin. yorumları okursanız herkes milli bir proje olduğu için milli dilimizde projeyi gönülden destekliyor.tutupta olayı kapitalistleştirmeyelim. best regards:))
  • As being students of Middle East Technical University, we represent our country in every field from aerospace engineering to eoconomis, from politics to mathematics successfully, because we are the shining star of Turkish youth.
  • Bu genclere destek devam ettikçe buyuk basarılar olacaktır.Genclere guvenın ve gereklı yardımı yapın bakın neler olacak.
  • TEBRİKLER GENÇLER, BİZE ARTIK YOLCU UÇAĞI YAPIN
  • İSRAİL UÇAKLARINA 6 AYLIĞINA 6 MİLYON DOLAR VERENE KADAR 1-2 MİLYONDA BU GENCLERE VERİLSEDE KAPTIRMASAK VERGİLERİMİZİ İSRAİLLİLER
  • insanlısını da yapsak artık
  • Bizleri namerde muhtaç etmeyin çocuklar. Helal olsun sizlere. İnşallah yukarıdan birileri, bu başarıyı duyarda, ellerinden tutar. Tail commender.
  • tebrik ederim arkadaşlar ,geleceğin İHA da olacağına inanlardanım.Özelikle askeri havacılığın.

Öğrenciler, bu araçla Hava Harp Okulu’nca bu yıl ilk kez gerçekleştirilen aynı formattaki yarışmayı da birincilikle tamamladı.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği son sınıf öğrencisi Sedat Güldü, insansız hava aracını arkadaşları Nihat Yanık, Can Yezer, Ömer Uygun, Yaroslav Novikov, Engürcan Güler ve Orkun Şimşek ile 5 ayda tamamladıklarını anlattı.

Aracın, ABD’deki yarışmada, boş uçuş, 10 beysbol topu ve 5 beysbol sopası taşıyarak uçma gibi görevleri yerine getirdiğini belirten Güldü, pek çok seçkin üniversiteden 69 takımın katıldığı bu yarışmada, altıncı olmayı başardıklarını söyledi.

ABD’deki yarışmanın ardından Hava Harp Okulu’nca düzenlenen ulusal yarışmasında birinci olduklarını kaydeden Güldü, "Bu, bizim tecrübemizi artırdı. Uçak tasarlamak yeterli değil, üretmek önemli. Yüksek lisans yapıp çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. (Radikal)

ODTÜ'lü öğrencilerin 'insansız uçak' gururu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili arkadaşım,türkçe bir sitede ingilizce yorumu ukalalıktanmı yoksa yanlışlıklamı yapıyorsun bilmiyorum .odtünün ne kadar kaliteli bir üniversite olduğunu öğrencilerinin yabancı dillere hakim olduğunu zaten biliyoruz. lütfen böyle basit ifadelerle arkadaşlarınızın başarılarına gölge düşürmeyin. yorumları okursanız herkes milli bir proje olduğu için milli dilimizde projeyi gönülden destekliyor.tutupta olayı kapitalistleştirmeyelim. best regards:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
As being students of Middle East Technical University, we represent our country in every field from aerospace engineering to eoconomis, from politics to mathematics successfully, because we are the shining star of Turkish youth.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu genclere destek devam ettikçe buyuk basarılar olacaktır.Genclere guvenın ve gereklı yardımı yapın bakın neler olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TEBRİKLER GENÇLER, BİZE ARTIK YOLCU UÇAĞI YAPIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İSRAİL UÇAKLARINA 6 AYLIĞINA 6 MİLYON DOLAR VERENE KADAR 1-2 MİLYONDA BU GENCLERE VERİLSEDE KAPTIRMASAK VERGİLERİMİZİ İSRAİLLİLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
insanlısını da yapsak artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizleri namerde muhtaç etmeyin çocuklar. Helal olsun sizlere. İnşallah yukarıdan birileri, bu başarıyı duyarda, ellerinden tutar. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tebrik ederim arkadaşlar ,geleceğin İHA da olacağına inanlardanım.Özelikle askeri havacılığın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000