17 Ekim 2017, Salı 10:21:39

Ocak: "Sahip olduğumuz en büyük değer insan kaynaklarımızdır"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, DHMİ'nin insan kaynakları yönetimi alanında attığı adımlarlar ilgili bilgiler verdi.
  • Söylersiniz görünce 6 ay ...
  • Sayın genel müdürüm atc ye de hizmet alımı yapın bizim işimizi de işçiler yapsın biz oturalım lütfen. Herkes birşeyler istiyor ben anlamıyorum bu işi. Funda hanım tecrübesi, donanımı ve kalitesiyle gerçekten kurum için büyük şans. Mevcut yapıda çok büyük sorunlar var. Ben yönetim alanında uzman değilim ancak umarım sayın genel müdürümüz bu sorunları çözer. FAA, NATS tarzı bir yapılanma olmadığı sürece sorunlar çözülemez hatta büyümeğe devam eder. Örnek İstanbul kar yağışında SBH AHL. Terminal işletmeciliğinde sıkıntı yok özel sektör çok iyi başarıyor o konuyu. Seyrüsefer hizmetlerinde sıkıntı çözülmeli.
  • Arff ile teknisyene,teknisyen ile teknikere,tekniker ile mühendise ,memur ile memmurlarada eşit iş-eşit maaş-eşşit görev tanımı istiyoruz.Ha 1.grub olayını saymıyorum ondan hepimiz istiyoruz.Ya ne doyumsusuz, işe girerken aman nasıl olursa olsun girelim şu işe kurumun adını bile bilmeden gireriz şükür deriz,sonra yok teknik sınıfa geçelim ,olmadı mühendis oldum ama teknisyenim hiç olmadı tekniker maaşı isterim,demeyiz mühendislik diplomasıyla girelim kpss ye-kpds ye,dahada olmadı TES olarak girdim işe ama enroute olmazsam bende bakmam terminal işlerine ,enroute personeliyim karışmam etliye sütlüye müdürde bilir bunu v.s. &v.b.Bırakın bu işleri herkes en azından işini yapsın .Kanunun kestiği parmak acımaz.
  • Sayın Genel Müdürümüz bizim sizden isteğimiz Genel İdari Hizmet(GİH) sınıfında yer alan Şoför ve İş Makineleri Sürücüsü kadrosunun yakın zamanda yapılan Temel ücret gruplarının düzenlendiği ve 3.grupta yer alan Yardımcı Hizmet(YH)sınıfında bulunan kadrolar arasında yer almamızdır. Kuruluşumuza her kademede hizmet vermekteyiz örneğin ; İnsan kaynakları , Muhasebe , satın Alma , Apron, Havalimanı Nöb. Sorumluluğu, EYS Vb. Sayın Genel Müdürüm iş barışı adına yapılan bu haksızlığın bir an evvel çözülmesini istiyoruz... Şimdiye kadar kurumumuz çalışanlarına verdiğiniz değerden dolayı da ayrıca Teşekkür ederiz. SAYGILAR
  • Bir genel müdür düşünün personeline hak ettiği değeri veren o işte sayın Genel Müdürümüz Funda Ocak.
  • sayın funda hanım genel müdürümüz teknisyenlerin sorununa çözüm bulmalıdır teknikerle aradaki fark bir düzenleme ile kapatılmalıdır kendilerinden ricamız olur
  • Kontrolörlere yapmış olduğunuz son muamele yıllarca unutulmayacak.Bilginize
  • Funda hanım bu kuruma geç genel müdür yapıldı. Hak yerini buldu Funda hanım DHMi nin başına geçti. Sayın genel müdürümüz Teknisyenlere yapılan ücret adaletsizliğini müdahale etmeli. Hiçbir kurumda Teknisyen ve Tekniker arasında bu düzeyde ücret farkı yoktur. Umarım bu konuya el atar....
  • Yahu yine gözlerinizi kapatmış, 3 maymunu oynuyorsunuz. Görevde yükselme yönetmeliği yayınlanmış da düzenlenmiş de ne olmuş ? Hemen arkasından müdürler yine hülle yoluyla atanmadı mı? Son 10 yılda görevde yükselme sınavı ile atanmış bir tane müdür gösterin , ayıp yahu. Bundan önc3kiler de hülle yapmışmış, şu cevaba bak hele. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Ya yer değiştirmeler; daha Funda Hanımın yayınladığı talimatın mürekkebi kurumadan aykırı onlarca tayin yapıldı , kurallar sadece torpili olmayanların önünü kesmek için! Gerisi lafı güzaf. Kuralına uydurmaksa maharet o başka tabi. yapılan atamalar ne kadar hukukidir bilmem ama ahlaki ve İslama uygun olmadığı gün gibi ortada.
  • Tütkiye seninle gurur duyuyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kurumun insan kaynakları çalışmaları hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

"Bilgiyle, teknolojiyle, inovasyonla, güçlü takım oyunuyla şekillenen bir ‘insan kaynakları yönetimi’ anlayışına sahibiz" diyen DHMİ Genel Müdürü Ocak, "Hedeflediğimiz başarılara 'mutlu, huzurlu, maddi manevi memnuniyet ve doygunluğa' ulaşmış mesai arkadaşlarımızla ulaşabileceğimizin bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

Funda Ocak, "Kısa bir süreye sığdırdığımız önemli gelişmelerle bunu ispatladık, arkadaşlarımızın birçok beklentisini gayret ve kararlılıkla hayata geçirdik. Havacılık tazminatlarıyla ilgili yönetimsel beceri ve irademiz, birçok önemli başarının kamuoyunca bilinen kısmı sadece. 2017 yılı içerisinde İnsan Kaynakları alanında yapılan önemli çalışmalara bir göz atalım, isterseniz. Yer değiştirme taleplerinin daha planlı ve adil bir şekilde yapılması amacıyla Yer Değiştirmeye İlişkin Usul ve Esaslar Yönergesi yayımlandı. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, 22.10.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan genel yönetmeliğe uygun bir şekilde güncellendi. Taşeron çalışanların kıdem tazminatları ile ilgili iş ve işlemlerin daha sıkı ve hızlı takibi için Kıdem Tazminatı Şube Müdürlüğü kuruldu. Etkin insan kaynakları planlaması ve iş analizleri çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla Mevzuatı İzleme ve Personel Planlaması Şubesi kuruldu. Hazine Müsteşarlığınca kurulup faaliyete geçirilmesi istenilen İç Denetim Birimi Faaliyete geçirilerek üç iç denetçi ataması yapıldı" dedi.

"KÖİ DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDU"

Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı hakkında da açıklamalarda bulunan Ocak, "Büyük projelerin hayata geçirildiği KÖİ çalışmalarının daha etkin bir şekilde davamı için KÖİ Daire Başkanlığı kuruldu, atamalar gerçekleştirildi. 13 Uzman pozisyonuna, Kuruluşumuzda bu güne kadar hiç açılmayan, Görevde Yükselme Yazılı Sınavı yapıldı. 111 idari Şef pozisyonu için, 6 yıldır açılmayan Görevde Yükselme Sınavı geçen ay gerçekleştirildi. Ayrıca, Teknisyen, Tekniker ve Mühendis pozisyonlarına 2 yıldır açılmayan Unvan Değişikliği sınavı için çalışmalar tamamlandı. Sahip olduğumuz en büyük değer insan kaynaklarımızdır hiç şüphesiz. Onların huzur ve  mutluluğu için çabalarımız kararlılıkla devam edecek." şeklinde açıklama yaptı.

Ocak: "Sahip olduğumuz en büyük değer insan kaynaklarımızdır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Eveeeet ~ 6 yıl önce
Söylersiniz görünce 6 ay ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 6 yıl önce
Sayın genel müdürüm atc ye de hizmet alımı yapın bizim işimizi de işçiler yapsın biz oturalım lütfen. Herkes birşeyler istiyor ben anlamıyorum bu işi. Funda hanım tecrübesi, donanımı ve kalitesiyle gerçekten kurum için büyük şans. Mevcut yapıda çok büyük sorunlar var. Ben yönetim alanında uzman değilim ancak umarım sayın genel müdürümüz bu sorunları çözer. FAA, NATS tarzı bir yapılanma olmadığı sürece sorunlar çözülemez hatta büyümeğe devam eder. Örnek İstanbul kar yağışında SBH AHL. Terminal işletmeciliğinde sıkıntı yok özel sektör çok iyi başarıyor o konuyu. Seyrüsefer hizmetlerinde sıkıntı çözülmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eşşit ~ 6 yıl önce
Arff ile teknisyene,teknisyen ile teknikere,tekniker ile mühendise ,memur ile memmurlarada eşit iş-eşit maaş-eşşit görev tanımı istiyoruz.Ha 1.grub olayını saymıyorum ondan hepimiz istiyoruz.Ya ne doyumsusuz, işe girerken aman nasıl olursa olsun girelim şu işe kurumun adını bile bilmeden gireriz şükür deriz,sonra yok teknik sınıfa geçelim ,olmadı mühendis oldum ama teknisyenim hiç olmadı tekniker maaşı isterim,demeyiz mühendislik diplomasıyla girelim kpss ye-kpds ye,dahada olmadı TES olarak girdim işe ama enroute olmazsam bende bakmam terminal işlerine ,enroute personeliyim karışmam etliye sütlüye müdürde bilir bunu v.s. &v.b.Bırakın bu işleri herkes en azından işini yapsın .Kanunun kestiği parmak acımaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ Şoför ~ 6 yıl önce
Sayın Genel Müdürümüz bizim sizden isteğimiz Genel İdari Hizmet(GİH) sınıfında yer alan Şoför ve İş Makineleri Sürücüsü kadrosunun yakın zamanda yapılan Temel ücret gruplarının düzenlendiği ve 3.grupta yer alan Yardımcı Hizmet(YH)sınıfında bulunan kadrolar arasında yer almamızdır. Kuruluşumuza her kademede hizmet vermekteyiz örneğin ; İnsan kaynakları , Muhasebe , satın Alma , Apron, Havalimanı Nöb. Sorumluluğu, EYS Vb. Sayın Genel Müdürüm iş barışı adına yapılan bu haksızlığın bir an evvel çözülmesini istiyoruz... Şimdiye kadar kurumumuz çalışanlarına verdiğiniz değerden dolayı da ayrıca Teşekkür ederiz. SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgiler, saygılar sayın Genel Müdürümüz ~ 6 yıl önce
Bir genel müdür düşünün personeline hak ettiği değeri veren o işte sayın Genel Müdürümüz Funda Ocak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayt ~ 6 yıl önce
sayın funda hanım genel müdürümüz teknisyenlerin sorununa çözüm bulmalıdır teknikerle aradaki fark bir düzenleme ile kapatılmalıdır kendilerinden ricamız olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 6 yıl önce
Kontrolörlere yapmış olduğunuz son muamele yıllarca unutulmayacak.Bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 6 yıl önce
Bir kontrolor olarak yaziyorum.bu duzenlemenin kimseye garezle yapildigi yok.herkesin ek odemesi dikkate alinarak ,olusabilecek vergi kesintisi kayiplari ve tazmnat tavanı dikkate alinarak yapildi.biz zaten en ust orandan aliyorduk,ne yapacaklardı ? Dua edelim ki kimsenin maasinda dusus yasanmadı.evet daha iyisi olabilirdi ama sinirlar belli.unutulmasin ki 2012 haziran ayinda hepimiz 30bine yakin toplu para aldik ve maaşlarınız da ciddi artis yasandi.bu duzenlemede 2.grupdoktor,muhendis ve seflerin maaslarinda ise 250 tl lik dusus gerceklesmisti.nedeni ise avans olarak odenen tutar fazlaymiş.bu kabul edilebilir bir sey mi? Lutfen biraz objektif olalim.hepimiz.
ATCO ~ 6 yıl önce
Sınırlar belli demişsiniz. Nedir ATCO maaş sınırı?
DHMİ personeli seninle gurur duyuyor....sayın genel müdürümüz.... ~ 6 yıl önce
Funda hanım bu kuruma geç genel müdür yapıldı. Hak yerini buldu Funda hanım DHMi nin başına geçti. Sayın genel müdürümüz Teknisyenlere yapılan ücret adaletsizliğini müdahale etmeli. Hiçbir kurumda Teknisyen ve Tekniker arasında bu düzeyde ücret farkı yoktur. Umarım bu konuya el atar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görevde yükselme ~ 6 yıl önce
Yahu yine gözlerinizi kapatmış, 3 maymunu oynuyorsunuz. Görevde yükselme yönetmeliği yayınlanmış da düzenlenmiş de ne olmuş ? Hemen arkasından müdürler yine hülle yoluyla atanmadı mı? Son 10 yılda görevde yükselme sınavı ile atanmış bir tane müdür gösterin , ayıp yahu. Bundan önc3kiler de hülle yapmışmış, şu cevaba bak hele. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Ya yer değiştirmeler; daha Funda Hanımın yayınladığı talimatın mürekkebi kurumadan aykırı onlarca tayin yapıldı , kurallar sadece torpili olmayanların önünü kesmek için! Gerisi lafı güzaf. Kuralına uydurmaksa maharet o başka tabi. yapılan atamalar ne kadar hukukidir bilmem ama ahlaki ve İslama uygun olmadığı gün gibi ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ~ 6 yıl önce
Tütkiye seninle gurur duyuyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000