14 Ocak 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Yüzde 20.3 zam oranı açıklandı. Eee? Siz ne diyordunuz?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Hayırlısı olsun iyi haberler
  • TGS personeline ne zaman uygun fiyatlı bilet hakkı tanınacak. Son bir güzellikte bu olsun. Olmalı da “bence” :)
  • Maaşlar düşürülmelidir.Neden artış yapilsinki enflasyon dusmedimi yüce başkomutanı mız sayesinde ulkemiz de herşey indirimli
  • Thy ve Teknik de çalışan ortalama 6 bin taşeron maçına yapılacak zamdan haber var mı? Neredeyse bir tgs kadar çalışan sayısı olan bu taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek. Hani Personel ihtiyaç olduğunda taşeronlardan karşılanacakdı. Personeller ya dışarıdan yada tgsden alınmaya devam ediyor. Şu sayfalarda taşeron haberi görecek miyiz Sayın Ali bey ve editör.
  • İyi bir zamn olmalı 4. ikramiye bu insanların hakkıdır. yapılan iş beden işidir, ve bunun yükü de hükmüde ağırdır, bunun hakkını vermeyenler, dünyada değilse bile ahirette mutlaka hesabını verirler.
  • Çalışanların kendine ve ailesne bu kadar efor harcamadan çalıştığı bir yer bir şikayetin olduğunda ordan oraya işine geliyorsa gibi konuşmalar kendisinin iltimasla geldiği alrrni olan şahıslar... Bu yatacak olan paradan da kesinti yapmak için bahane bulamamışlar anlaşılan, banka parasına kesik attıkları bir kesin sonuçta ekonomi ortada dolar bazında hizmet veren bir şirketin son manifülasyonlardan sonra kar olarak ne kadar yaptığı aşikar ama paraya geldiği zaman çalışana yok koltuğunda egolu insanlara hattinden fazla...
  • İyi bir zam gelmezse cikmayi dusunen cok insan var sirket bilir
  • %30 zam 4 ikramiye ve Kar payı olmalı. Maaşlar çok düşük çünkü...

Ocak ayı zam ayı

2018’de herkesi etkileyen ekonomik şartlar nedeniyle havacılık sektöründeki bir çok şirketin ara zam kararı alması sonrasında; sıra 2019 yılını kapsayacak zamma geldi.

Özellikle yılın ikinci yarısında etkisini ciddi şekilde gösteren ekonomik kriz, başta şirketler olmak üzere tüm çalışanları adeta savuracak noktaya gelmişti. Biz de havacılık sektörünün yayın organı olarak zam kararı alan şirketleri tek tek duyurmuştuk.

Ancak ara zam kararı almayan sektörün en önemli oyuncularından Turkish Ground Services (TGS) çalışanlarında bu durum burukluğa neden olmuştu. O burukluğu yaşayan personel şimdi alınacak zam kararına odaklandı.

Zam oranı ne kadar olacak, enflasyon oranı mı baz alınacak yoksa 2018’deki sert rüzgar da hesaba katılacak mı? Bu ve buna benzer bir çok soru birikti ve cevap bekliyor.

Tüm soruların cevabı olmasa da zam oranı konusunda tatmin edici bir oran olacağını söyleyebilirim. Enflasyon oranı yüzde 20’nin üzerinde açıklandı biliyorsunuz. Zaten bu oranın üzerinde bir artış yapılacak.  Tam rakam vermek belki doğru olmaz ama yüzde 25-30’a yakın bir zam gelecek gibi görünüyor.

Ancak şef ve üzeri personele enflasyon oranında, işçi ve memur olanlara ise enflasyon üzeri oranlarda bir zam yapılması muhtemel.

TGS’deki bir diğer durum da maaş alınan bankanın değişmesiyle ilgili bir sürece girilmiş olması… Halkbank ile olan anlaşması sona eren TGS’de bankanın değişeceği ve ikramiye oranın da yılda 4’e çıkacağı konuşuluyor.

THY’nin çalıştığı banka ile anlaşma yapabileceği ve 4. İkramiyenin de yine THY’de olduğu gibi banka tarafından verileceği söyleniyor. O da bu ay içinde belli olacak.

DOCO’da zam kararı alınacak mı?

Geçtiğimiz 2 yılın en çok zorluk yaşayan personelleri için DOCO personelleri desek sanırım yanılmış olmayız. Alamadıkları zam ve ikramiyeler, işten atılmalar ve THY ile yaşanan belirsizlik en çok onları yıprattı.

Şimdi ise yeni bir belirsizlik ile karşı karşıyalar.

Ara zam alamamalarının yanı sıra yeni bu yıl zam alıp alamayacakları da belirsizliğini koruyor. Ben de bu konuda ne yazık ki net bir bir bilgi bir türlü edinemedim.

Ancak zam beklentisinin boşa çıkması DOCO personelinde ciddi anlamda çöküntüye neden olacaktır. Bu konuda mutlaka gereken yapılmalı. DOCO ve THY kanadı bu belirsizliğe son verip en azından enflasyon oranında bir zam kararı mutlaka almalı.

DOCO’da eski ve yeni opersonel arasında bir ücret farkı var, bilen bilir. Geçtiğimiz yıl eski çalışanlar maaşlarına ek ödemeler alarak en azından bir nefes alabildi ama 4-5 yılın altındaki personeller o farkı alamadı.

Şimdi alamayan personele o farkların ödeneceği ve zam da yapılmayacağı kulaktan kulağa dolaşıyor.

DOCO’daki bu durum artık son bulmalı vediğer şirketlerin yaptığı gibi yıl sonlarında zamlarını almaları olması gerekendir. Bu konu artık alışkanlık haline gelmelidir.

Ocak ayı zam ayı

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

TGS ~ 5 yıl önce
Yüzde 20.3 zam oranı açıklandı. Eee? Siz ne diyordunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 5 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail aydın rabia4 ~ 5 yıl önce
Hayırlısı olsun iyi haberler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 5 yıl önce
TGS personeline ne zaman uygun fiyatlı bilet hakkı tanınacak. Son bir güzellikte bu olsun. Olmalı da “bence” :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS babamız ~ 5 yıl önce
Maaşlar düşürülmelidir.Neden artış yapilsinki enflasyon dusmedimi yüce başkomutanı mız sayesinde ulkemiz de herşey indirimli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ve Teknik taşeron ~ 5 yıl önce
Thy ve Teknik de çalışan ortalama 6 bin taşeron maçına yapılacak zamdan haber var mı? Neredeyse bir tgs kadar çalışan sayısı olan bu taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek. Hani Personel ihtiyaç olduğunda taşeronlardan karşılanacakdı. Personeller ya dışarıdan yada tgsden alınmaya devam ediyor. Şu sayfalarda taşeron haberi görecek miyiz Sayın Ali bey ve editör.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 5 yıl önce
İyi bir zamn olmalı 4. ikramiye bu insanların hakkıdır. yapılan iş beden işidir, ve bunun yükü de hükmüde ağırdır, bunun hakkını vermeyenler, dünyada değilse bile ahirette mutlaka hesabını verirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At baytarı ~ 5 yıl önce
Çalışanların kendine ve ailesne bu kadar efor harcamadan çalıştığı bir yer bir şikayetin olduğunda ordan oraya işine geliyorsa gibi konuşmalar kendisinin iltimasla geldiği alrrni olan şahıslar... Bu yatacak olan paradan da kesinti yapmak için bahane bulamamışlar anlaşılan, banka parasına kesik attıkları bir kesin sonuçta ekonomi ortada dolar bazında hizmet veren bir şirketin son manifülasyonlardan sonra kar olarak ne kadar yaptığı aşikar ama paraya geldiği zaman çalışana yok koltuğunda egolu insanlara hattinden fazla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLLAKİ ~ 5 yıl önce
İyi bir zam gelmezse cikmayi dusunen cok insan var sirket bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ~ 5 yıl önce
%30 zam 4 ikramiye ve Kar payı olmalı. Maaşlar çok düşük çünkü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000