05 Ekim 2011, Çarşamba 08:20:31

"OBAMA'NIN UÇAĞI İNDİYSE BİZ DE İNERİZ"

Başbakan Erdoğan Güney Afrika’da askeri havaalanına inmek istemeyen pilotlara ‘Obama’nın uçağı indiyse biz de ineriz’ talimatıyla iniş yaptırdı.
  • "Hamdolsun,istedigimiz yere istedigimiz gibi ineriz...". Mantiga bak,tovbe estafurullah :))) Kaptan napsin tabi adamcagiz mecburen
  • tamamen magazin..gazetecinin birinin uydurmasıdır..ya da pilotun..bakın ben başbakanı uçuruyorum,hem de 777 ile,ben mühim adamım...hesabı bir görgüsüzlük durumu var gibi...güzel kaptan yerim seni..böyyükk pilot!
  • Evet Smolensk olayına benziyor. Somali'den akıllanmadı İslam'ın lideri anlaşılan. Ancak çekirge Somali ve Güney Afrika'da iki kere zıpladı. Talimatı veren kaderine razı olur ama uçakta bulunan diğer kişileri riske atmak doğru olmaz. Anlayacağı dilden söyleyelim Müslümanlıkla bağdaşmaz.
  • Lütfen biri çıkıp şaka yaptık böyle birşey yok desin...
  • işte pilotaj burada ortaya çıkıyor ........
  • Devlet işlerinde olur böle şeyler, son anda kimsenin bilmediği bir değişiklik olmus olabilir..Ayrıca çok mu zor yani ebatları uygun ve sartlar müsaitse ise baska bir meydana inmek....
  • BİZİM THK UÇAKLARI DERKEN SANKİ BOEING 777 İNDİRDİNİZ !!! İYİ GÜLDÜM THNX...
  • Pilotların " havaalanı uluslararası kurallara uymuyor" demesinin altında Sivil havaalanların uyacakları kuralları gösteren ICAO Annex 14 e uygun olmadığı düşünebilir. Alan bir askeri alan, uçak bir sivil havayolu uçağı. Şöyle bir durum söz konusu olabilir mi? Devlet görevlilerinin kullanmasına tahsis edilen havayolu uçakları bu vasıflarını kaybeder mi? Böyle bir kloz'a sığınılarak mı bu uçuş gerçekleştirilmiştir.? Bu şekilde sivil uçakları bağlayan kısıtlamalardan kaçınılmış olabilir. "O uçakta ben de olaydım" diyenler için göz ardı edilebilecek bir risk.
  • Ucak kalkmadan herseyin planin yapilir filan diyenlere, hatirlarsaniz birkac ay once Libya'ya THY ucak yolladi, hani soyle bir pist uzerinden gecin, kopek filan yoksa inin, ordaki vatandaslarimiz alin gelin diye sivil pilotlara boyle bir gorev verip ucak kaldirdi. Inemediler. Sonra bizim THK ucaklari indi, hatirladiniz di mi? Muz cumhuriyetleri boyle yonetiliyor iste. THY den ucak kiralayacagina, LH den ucak kiralasa ona kim soz hakki verir ozel bir sirketin ucusunda.
  • Öncelikle bu haberin doğruluğu araştırılmalı, detayları kesinleşmeli. Diğer taraftan herkes ahkam kesiyor, gideceği yer belli değil mi filan diye. İyi de Johannesburg diye planlanmışken bu alana divert edilmiş olamaz mı? Bunu neden düşünmüyorsunuz? Pist uzunluğu vs. diyorsunuz ama diğer değişkenleri göz ardı ediyorsunuz. Konuyu değil, olayın detaylarını bilmeden yorum yapmayın.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük Güney Afrika seyahatinin başlangıcında havaalanı sıkıntısı yaşandı. Pretoria’daki askeri havaalanına küçük olduğu ve standartlara uymadığı için inmek istemeyen pilotlara Erdoğan, “Obama’nın uçağı indiyse biz de ineriz, inin” talimatı verdi.

Erdoğan, 3 günlük Güney Afrika ziyaretine önceki gece başladı. Erdoğan ile birlikte işadamları ve gazeteciler önceki gece geç saatlerde Proteria’ya indi. Ancak Boeing 777 tipi büyük gövdeli uçağın Pretoria yakınlarındaki Waterkloof askeri havaalanına inmesi konusunda sıkıntı yaşandı.

İŞLEMLER UZAR DEDİLER

Pilotlar, büyük uçağın bu havaalanına inmesinin zor olacağını ve iniş pistinin uluslararası standartlara uymadığını dile getirdi. Pilotlar çok yakın olan Johannesburg’daki uluslararası havaalanına inilebileceğini dile getirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Türk yetkililer de Güney Afrikalı yetkililerden uçağın Johannesburg’a ineceğini belirterek, heyete geçiş kolaylığı sağlanmasını istedi. Ancak Güney Afrikalı yetkililer bu talebe, Johannesburg’daki havaalanına inilmesi halinde işlemlerin uzayacağını ve protokol kolaylıkları sağlanamayabileceği yanıtını verdi. Yaşanacak süreç ve tek tek pasaport ve güvenlik kontrolünden geçilmesi gibi zorluklar Erdoğan’a aktarıldı.

Bunun üzerine Erdoğan, askeri havaalanına ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’yı taşıyan uçağın iniş yaptığını anımsatarak pilotlara, “Başkan Obama’nın eşini taşıyan Air Force 2 o askeri havaalanına indi. Onlar indiyse biz de ineriz, inin” talimatı verdi.

Bu talimat üzerine uçak önceki gece geç saatlerde güvenli bir şekilde Pretoria’daki Waterkloof askeri havaalanına indi. İlk anda Johannesburg’a inildiğini sanan kalabalık heyet ise pasaport ve güvenlik kontrolü uygulamalarına maruz kalmadan doğrudan havalanına çok yakın olan otellerine götürüldü.

ANNEME DUA EDİN

Erdoğan, yaklaşık 9 saat süren Güney Afrika yolculuğunda işadamları ve basın mensuplarıyla da sohbet etti. Erdoğan, hastanede tedavi olan annesi Tenzile Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili sorulara, “Dünden daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” yanıtını verdi.
"OBAMA'NIN UÇAĞI İNDİYSE BİZ DE İNERİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Misafir ~ 12 yıl önce
"Hamdolsun,istedigimiz yere istedigimiz gibi ineriz...". Mantiga bak,tovbe estafurullah :))) Kaptan napsin tabi adamcagiz mecburen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tamamen magazin..gazetecinin birinin uydurmasıdır..ya da pilotun..bakın ben başbakanı uçuruyorum,hem de 777 ile,ben mühim adamım...hesabı bir görgüsüzlük durumu var gibi...güzel kaptan yerim seni..böyyükk pilot!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Evet Smolensk olayına benziyor. Somali'den akıllanmadı İslam'ın lideri anlaşılan. Ancak çekirge Somali ve Güney Afrika'da iki kere zıpladı. Talimatı veren kaderine razı olur ama uçakta bulunan diğer kişileri riske atmak doğru olmaz. Anlayacağı dilden söyleyelim Müslümanlıkla bağdaşmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lütfen biri çıkıp şaka yaptık böyle birşey yok desin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
işte pilotaj burada ortaya çıkıyor ........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Devlet işlerinde olur böle şeyler, son anda kimsenin bilmediği bir değişiklik olmus olabilir..Ayrıca çok mu zor yani ebatları uygun ve sartlar müsaitse ise baska bir meydana inmek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BİZİM THK UÇAKLARI DERKEN SANKİ BOEING 777 İNDİRDİNİZ !!! İYİ GÜLDÜM THNX...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotların " havaalanı uluslararası kurallara uymuyor" demesinin altında Sivil havaalanların uyacakları kuralları gösteren ICAO Annex 14 e uygun olmadığı düşünebilir. Alan bir askeri alan, uçak bir sivil havayolu uçağı. Şöyle bir durum söz konusu olabilir mi? Devlet görevlilerinin kullanmasına tahsis edilen havayolu uçakları bu vasıflarını kaybeder mi? Böyle bir kloz'a sığınılarak mı bu uçuş gerçekleştirilmiştir.? Bu şekilde sivil uçakları bağlayan kısıtlamalardan kaçınılmış olabilir. "O uçakta ben de olaydım" diyenler için göz ardı edilebilecek bir risk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ucak kalkmadan herseyin planin yapilir filan diyenlere, hatirlarsaniz birkac ay once Libya'ya THY ucak yolladi, hani soyle bir pist uzerinden gecin, kopek filan yoksa inin, ordaki vatandaslarimiz alin gelin diye sivil pilotlara boyle bir gorev verip ucak kaldirdi. Inemediler. Sonra bizim THK ucaklari indi, hatirladiniz di mi? Muz cumhuriyetleri boyle yonetiliyor iste. THY den ucak kiralayacagina, LH den ucak kiralasa ona kim soz hakki verir ozel bir sirketin ucusunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öncelikle bu haberin doğruluğu araştırılmalı, detayları kesinleşmeli. Diğer taraftan herkes ahkam kesiyor, gideceği yer belli değil mi filan diye. İyi de Johannesburg diye planlanmışken bu alana divert edilmiş olamaz mı? Bunu neden düşünmüyorsunuz? Pist uzunluğu vs. diyorsunuz ama diğer değişkenleri göz ardı ediyorsunuz. Konuyu değil, olayın detaylarını bilmeden yorum yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000