06 Nisan 2009, Pazartesi 11:37:37

OBAMA NOTAM'I

Amerikan Devlet Başkanı Barack Obama’nın Ankara’daki temaslarını tamamlamasından sonra geleceği İstanbul’da karada olduğu kadar havada da olağanüstü önlemler alındı. Obama İstanbul hava sahasındayken 6 bin metrenin altına inen uçaklara ölümcül güç uygulanacak.
  • 3 saat önce ben 2000 feet deydim..beni iskaladılar...naa hhhh vururlar........burası TÜRKİYE ...........
  • sayın misafir sormakla çok iyi ettin tabii ki.Asıl ben sana teşekkür ediyorum.Kusura bakma eğer söylemim sert gözüktüysede.Bu notamda hemfikiriz ki kordinatı ve çapı belirtilmiş bir yasaklıbölge var.06 nisan 1545 zulu olarak 1645 e kadar geçerlidir demiş.Ama bu havasahasına girerseniz sizi vururuz dememiş.Niye? Çünkü bu bölge zaten Notamlıdır.Yani yasaklıdır.Ewet neden yazabilir de,AMA yazmayabilirde.İllaha kesin yazılacak diye bir şey yok.Tahminim siz haberdeki ulusal guvenlık ibaresini ya da benzerini notam'da aramaya çalışıyor ve bulamıyorsunuz.Diyorum ya boyle bir ibare notam da belirtilmez,zaten airporthaber de notam da bu ıbare belirtildi DEMİYOR.Bu notamlı bolge zaten OTOMATİKMAN ulusal guvenlık hava sahasına gırıyor.Haberin kastı b
  • THE TEMPORARY FLIGHT RESTRICTIONS AREA IN ISTANBUL TMA IS DEFINED AS FOLLOWS: 1-LATERAL LIMITS:CENTERED ON 405834N0284850E RADIUS 50NM. 2-VERTICAL LIMITS:SFC-18000FT AMSL 3-DATE AND TIMES:FM 06 APR 1545 TIL 07 APR 1645 ... şeklinde başlayan ve detaylarla devam eden notamın neresinde ölümcül güç ( ya da Ulusal Güvenlik Hava Sahası ibaresi ) var ben bulamadım ! Lütfen haber ve yorum yazmadan önce biraz okuyalım ve net bilgiler verelim insanlara . Olayı irdelersek yasaklanmış hava sahasına girildiğinde neler olduğunu yazmamız gerekir ki ölümcül güç kullanımı yapılacakların en sonuncusudur , sanırım bunu tüm havacılar bilir .
  • Anlamadım arkadaşım cahilim. Bana hangi satırında oraya gireresen vurulursun diyor göster ve cehaletimi gider ben de sana teşekkür edeyim.
  • Notamlarda belirtilmiş.VERTICAL LIMITS:SFC-18000FT uzunca yazmış.Dikkatli okursan anlarsın misafir.
  • Notam bildirisinde böyle bir şeyden söz edilmemiş.
  • ÖZEL UÇAĞIM OLSAYDI ŞU SÖYLEDİKLERİ 6.000MT RE OLAYINI Bİ DENERDİM. GERÇEKTEN VURUCAKLARMI DİYE.
  • bu ülkenin insanları hep korku hep korku korkuyla gelip korkuyla gidecekler ama zaten öyle yada böyle hepsini ecel yakalayacak çok fazla cank yaktıkları için bu korkuları bu kadar basit
  • baskan obama dun cek cumhuriyetinde halk onunde konusma yaptıktan sonra halkin arasina girdi ve selamlasti. biz turkiye cumhuriyeti olarak ve turk vatandasi olarak neyiz acabaki havadan dahi mesafemiz var.
  • abd başkanı geliyor diye her tarafta üst düzey güvenlik sağlanıyor.10,000 kişi görevli bu iyaret için. birçok ana yol ulaşima kapalı,diğer yollar felç , kara trafiği felaket, hava trafiği deseniz onu hiç sormayın, ölümcül güç kullanılmasında sakınca görülmeyecekmiş. merak ediyorum , BİR GÜN, bir Türk başkan için de bu kadar önlem alınacak mı? ya da bunun 10 da 1'i kadar da olsa yeter. o kadar yaşarmıyım acaba

 

ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın içinde bulunduğu Air Force One adlı Boeing 747 tipi uçak İstanbul hava sahasına girdiği andan itibaren diğer uçakların iniş ve kalkışları durdurulacak. 10 mil yani yaklaşık 18,5 kilometre çapındaki alan uçuşa yasaklı hale getirilecek. Bu bölgelerde üst limit 18 bin feet (yaklaşık 6 bin metre) olarak belirlendi .  Bu yükseliğin altına hava trafiği kabul edilmeyecek .

 

Atatürk Havalimanı’nın yanı sıra  Başkan Obama, Dolmabahçe Sarayı, Conrad Otel, Ayasofya ve Sultanahmet Camii bölgesinde iken 1 mil çapındaki bölge de uçuşa yasak olacak.

 

 

Havacılık dilinde Notam( Notice to Airmen)  adı verilen bu uyarı ile sözü edilen bölge Ulusal Güvenlik Hava Sahası olarak tanımlanırken, bu notamı ihlal eden hava araçlarına karşı ölümcül güç uygulanmasında sakınca görülmeyecek.

 

OBAMA NOTAM'I

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
3 saat önce ben 2000 feet deydim..beni iskaladılar...naa hhhh vururlar........burası TÜRKİYE ...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın misafir sormakla çok iyi ettin tabii ki.Asıl ben sana teşekkür ediyorum.Kusura bakma eğer söylemim sert gözüktüysede.Bu notamda hemfikiriz ki kordinatı ve çapı belirtilmiş bir yasaklıbölge var.06 nisan 1545 zulu olarak 1645 e kadar geçerlidir demiş.Ama bu havasahasına girerseniz sizi vururuz dememiş.Niye? Çünkü bu bölge zaten Notamlıdır.Yani yasaklıdır.Ewet neden yazabilir de,AMA yazmayabilirde.İllaha kesin yazılacak diye bir şey yok.Tahminim siz haberdeki ulusal guvenlık ibaresini ya da benzerini notam'da aramaya çalışıyor ve bulamıyorsunuz.Diyorum ya boyle bir ibare notam da belirtilmez,zaten airporthaber de notam da bu ıbare belirtildi DEMİYOR.Bu notamlı bolge zaten OTOMATİKMAN ulusal guvenlık hava sahasına gırıyor.Haberin kastı b

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THE TEMPORARY FLIGHT RESTRICTIONS AREA IN ISTANBUL TMA IS DEFINED AS FOLLOWS: 1-LATERAL LIMITS:CENTERED ON 405834N0284850E RADIUS 50NM. 2-VERTICAL LIMITS:SFC-18000FT AMSL 3-DATE AND TIMES:FM 06 APR 1545 TIL 07 APR 1645 ... şeklinde başlayan ve detaylarla devam eden notamın neresinde ölümcül güç ( ya da Ulusal Güvenlik Hava Sahası ibaresi ) var ben bulamadım ! Lütfen haber ve yorum yazmadan önce biraz okuyalım ve net bilgiler verelim insanlara . Olayı irdelersek yasaklanmış hava sahasına girildiğinde neler olduğunu yazmamız gerekir ki ölümcül güç kullanımı yapılacakların en sonuncusudur , sanırım bunu tüm havacılar bilir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Anlamadım arkadaşım cahilim. Bana hangi satırında oraya gireresen vurulursun diyor göster ve cehaletimi gider ben de sana teşekkür edeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Notamlarda belirtilmiş.VERTICAL LIMITS:SFC-18000FT uzunca yazmış.Dikkatli okursan anlarsın misafir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Notam bildirisinde böyle bir şeyden söz edilmemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÖZEL UÇAĞIM OLSAYDI ŞU SÖYLEDİKLERİ 6.000MT RE OLAYINI Bİ DENERDİM. GERÇEKTEN VURUCAKLARMI DİYE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu ülkenin insanları hep korku hep korku korkuyla gelip korkuyla gidecekler ama zaten öyle yada böyle hepsini ecel yakalayacak çok fazla cank yaktıkları için bu korkuları bu kadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
baskan obama dun cek cumhuriyetinde halk onunde konusma yaptıktan sonra halkin arasina girdi ve selamlasti. biz turkiye cumhuriyeti olarak ve turk vatandasi olarak neyiz acabaki havadan dahi mesafemiz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
abd başkanı geliyor diye her tarafta üst düzey güvenlik sağlanıyor.10,000 kişi görevli bu iyaret için. birçok ana yol ulaşima kapalı,diğer yollar felç , kara trafiği felaket, hava trafiği deseniz onu hiç sormayın, ölümcül güç kullanılmasında sakınca görülmeyecekmiş. merak ediyorum , BİR GÜN, bir Türk başkan için de bu kadar önlem alınacak mı? ya da bunun 10 da 1'i kadar da olsa yeter. o kadar yaşarmıyım acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000