16 Ocak 2016, Cumartesi 21:50:43

Obama İran'a uçak satışını onayladı

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, İran ve BM 5+1 arasında imzalanan nükleer anlaşmanın uygulanması yönünde bir adım daha attı.
  • Gelecekte, Istanbul 3. Havalimanı (ve hatta şu anda) Istanbul AHL ve ISG'den operasyonlarını yürüten THY, ayrıca Katar-Dubai-Abu Dhabi gibi Orta Doğu ülkeleri/hava limanları/havayolları var olduğu sürece Orta Doğu'da Tahran'ın yeni bir hub (transit merkezi) olma şansı sıfır. Ancak İran, Tahran havalimanı kanalıyla ve özellikle de bu dört ülkenin havayollarından önemli ölçüde yararlanıyor. Hele hele THY'dan: zira THY sadece Amerika ve Asya'dan İran'a gelen/giden yolcuları değil özellikle çok noktaya uçtuğu Avrupa'dan ve bir miktar da Afrika'dan İran'a yolcu taşıyor (ve tersi parkurlarda). Şimdi İran'daki iki büyük havayolu (İranAir & Mahan) yeni ve orta menzilli uçak filolarını geliştirirlerse ilk etapta THY'nın Avrupa-Tahran transitine oldukça bir zarar vereceklerdir. İran'ın yakın gelecekte (yolcu potansiyeli olmasına rağmen) Amerika'ya sefer başlatabileceğini pek zannetmiyorum...
  • antonovların pabucu dama!! yaşasın daha pahalı çöp boeingler!!
  • Iran ne airbus alir ne de boeing onlar tek ama ileri teknoloji olan bizim milli ucagi almak:) orta dogunun yeni lideri iran dir!!!
  • Türkiye'deki özel havayollarına gün doğdu, wet lease furyası başlayacak,
  • Tahminimce fazla agresif bir büyümeden ziyade daha çok eski uçakları yenilemek ve ABD gibi uculmayan ülkelere uçmak amaçlanıyordur. Çünkü isim değeri olarak çok iyi bir havayolu değil ve de bana para verseniz İran dan aktarma yapmam. Çoğu kişi de böyle düşünüyordur herhalde.
  • İran O uçak kolay kolay alamaz,alsada çok az sayıda olur.Petrol fiyatları cacık, 30 'un altında, 20'nin altına inmesi olası.Rus ve İran ekonomileri fosil yakıtlara dayanıyor.Üretim artışı bol,stoklar yüksek,fiyat düşük.Zaten bütçe açıkları da var.
  • 114 airbus siparisi fena degil :))bakalim boeing le anlasacaklar mi
  • Ruslar bu işi sevmiycek :))
  • Deli gibi sipariş furyası gelir tüm İran Havayollarından. özellikle İRAN AİRin bu uçakları alıp bir de direkt ABD seferlerine başlaması kendileri açısından dönüm noktası, ana taşıyıcı durumundaki THY açısından ise olumsuz bir durum olacaktır
  • Başkan resimde o tuşa neden basmış

ABD Devlet Başkanı Obama, İran'a sivil yolcu uçağı ihracatına izin veren kararı onayladı.

Beyaz Saray yetkililerinin dün yaptığı açıklamada, İran'ın anlaşma kararını uygulaması yönünde böyle bir kararı aldıklarını bildirildi.

İran Ulusal Güvenlik Danışmanı Ben Rhodes "Neredeyse nükleer anlaşma dahilinde adımlar tamamlandı. Yaptırımların nispeten önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Nükleer anlaşma, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) beş daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya arasında yürütülen ve iki yıl süren müzakerelerin ardından 14 Temmuz 2015 tarihinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da imzalanmıştı. (Dünya)

Obama İran'a uçak satışını onayladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

mafaky ~ 8 yıl önce
Gelecekte, Istanbul 3. Havalimanı (ve hatta şu anda) Istanbul AHL ve ISG'den operasyonlarını yürüten THY, ayrıca Katar-Dubai-Abu Dhabi gibi Orta Doğu ülkeleri/hava limanları/havayolları var olduğu sürece Orta Doğu'da Tahran'ın yeni bir hub (transit merkezi) olma şansı sıfır. Ancak İran, Tahran havalimanı kanalıyla ve özellikle de bu dört ülkenin havayollarından önemli ölçüde yararlanıyor. Hele hele THY'dan: zira THY sadece Amerika ve Asya'dan İran'a gelen/giden yolcuları değil özellikle çok noktaya uçtuğu Avrupa'dan ve bir miktar da Afrika'dan İran'a yolcu taşıyor (ve tersi parkurlarda). Şimdi İran'daki iki büyük havayolu (İranAir & Mahan) yeni ve orta menzilli uçak filolarını geliştirirlerse ilk etapta THY'nın Avrupa-Tahran transitine oldukça bir zarar vereceklerdir. İran'ın yakın gelecekte (yolcu potansiyeli olmasına rağmen) Amerika'ya sefer başlatabileceğini pek zannetmiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antonob ~ 8 yıl önce
antonovların pabucu dama!! yaşasın daha pahalı çöp boeingler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli ucak ~ 8 yıl önce
Iran ne airbus alir ne de boeing onlar tek ama ileri teknoloji olan bizim milli ucagi almak:) orta dogunun yeni lideri iran dir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahin ~ 8 yıl önce
Türkiye'deki özel havayollarına gün doğdu, wet lease furyası başlayacak,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Tahminimce fazla agresif bir büyümeden ziyade daha çok eski uçakları yenilemek ve ABD gibi uculmayan ülkelere uçmak amaçlanıyordur. Çünkü isim değeri olarak çok iyi bir havayolu değil ve de bana para verseniz İran dan aktarma yapmam. Çoğu kişi de böyle düşünüyordur herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kelepirci ~ 8 yıl önce
İran O uçak kolay kolay alamaz,alsada çok az sayıda olur.Petrol fiyatları cacık, 30 'un altında, 20'nin altına inmesi olası.Rus ve İran ekonomileri fosil yakıtlara dayanıyor.Üretim artışı bol,stoklar yüksek,fiyat düşük.Zaten bütçe açıkları da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus ~ 8 yıl önce
114 airbus siparisi fena degil :))bakalim boeing le anlasacaklar mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erk ~ 8 yıl önce
Ruslar bu işi sevmiycek :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing Airbus yaşadı ~ 8 yıl önce
Deli gibi sipariş furyası gelir tüm İran Havayollarından. özellikle İRAN AİRin bu uçakları alıp bir de direkt ABD seferlerine başlaması kendileri açısından dönüm noktası, ana taşıyıcı durumundaki THY açısından ise olumsuz bir durum olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
kesinlikle isabetli bir yorum.
Başkan ~ 8 yıl önce
Başkan resimde o tuşa neden basmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000