26 Eylül 2010, Pazar 08:03:33

"O uçakta oğlum da vardı, devlet hesabını sorsun"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in 1993 yılında şüpheli bir şekilde düşen uçağında yaveri Piyade Binbaşı Fahir Işık da vardı.
  • Kardesim sabotaj yapacak olan nasil yapacagini ilaan edermi, bakin ses kayitlari filan cikiyor ortaya bir seylerin saklandigi malum ,tabii sizin gibi dusunenler malesef var nasil olsa olenolmus niye karistiralim kapansin gitsin olen geri gelmez ya .o gunler geride kaldi hesapsiz olay kalmayacak saygilarimla. vatandas.
  • Halbuki direkt Esenboğaya yaklaşma istese bulunduğu pozisyondan rahatlıkla ILS eoturum oraya emniyetle iniş yapabilirdi. Güvercinlikte bulut tavanı alçak olduğundan yer görüşü alamaz Esenboğaya ILS talep eder ama yaklaşma hatına oturamadığı için pas oradanda pas geçer tekrar deneyeceğini söyler fakat 20-25 dakikalık bu uğraş ve telaş nedeniyle vertigo olur ve uçak sola sipine girerek düşer.İşte hadise budur.Bunları bilmeyen incelemeyen ve ağzı olan herkes konuşuyor.Ne olursunuz yeter artık.Not;Ice-vane ler sonradan açılmış ama faydasızdır.Fokker-27
  • Artık bunuda belirterek satırlarıma başlıyorum.Değreli arkadaşlar kazayı hazırlayan çeşitli sebepler vardı ancak esas neden emekliye ayrılan 4 kıdemli pilottan sonra en kıdemli pilot rahmetli Yaşar idi.Uçaklar yeni,pilotlarAmerikada eğitim görmüş ama bu uçaklarda yeni .Buzlanma şartları kalkış öncesi Ice-vane ler (motor kaporta Kapakları)in açılmaları gerekirken bu alışkanlık 200 tork güç düşüklüğü yaptığından yoktu,yani açılmamıştı.Dolayısıyla pist üzerinde bulunan slaş dediğimiz sulu kar kalkışta motorların içine girmiştir.Kalktıktan sonra Konya istikametinde güç düşüklüğü nedeni ile uçak 6000 feetin üzerine çıkamayınca pilot geri dönme kararı verir ve büyük bir hata ile kalkış meydanına bekleme ve alçalma yapmak ister.
  • aynı günü çok iyi hatırlıyorum ist - ankara uçuşunu iptal etmiştim (gitmemiştim) suikast var yok bilmiyorum ama hava gerçekten kötü idi.
  • sabotajsa hala neden ispatlanamadı diyen pilota... türkiye cumhuriyetinde gelişen illegal oyunların hepsini,eğer türkiyede yaşıosan bilmen gerekiyor..eğer bilmiosan veya işine gelmiosa sana fazla bişey anlatmaya gerek yok zaten..ben senin gibi bu vatana paralı askerlik yapmadım..ben bedavaya 18 ay hizmet yaptım..(vatana diye gittik.başkalarına kölelik yaptık..o ayrı bi konu)eğer senin ahbabın veya yakınlarından birine böle bişey olsa,sırf çıkarların için bile ses çıkarmıyacağına eminim..o yüzden böle konuşmanı normal karşılıorum..ama gerçekten üzülüyorum bizim için...
  • söz konusu uçağın emercensi iniş yapamadığı posta dağıtım merkezi yakınındaki alan adeta terkedilmiş bir pist gibidir (uydudan görülebilir) hatta bende ankara semalarındaki ilk vfr'ımda buraya pist sandım,yani pilotların gerçekten buraya bu inişi gerçekleştirememelerinin sebebi aslında nedir acaba?
  • benim kim oldugumu soruyorsun. ben rahmetli tuğrul sezginlerle elzığ ve ankarada çalışmış; rahmetli yaşar hocayla kursiyer olarak uçmuş ve yıllar sonra birlikte çalışmış bir pilotum. onların böyle bir olayda şehit olmalarına sen benim kadar üzülemezsin. ama bazı gerçekleride sabotaj senaryoları ile izah etmek basitliktir. olay idari hatadan kaynaklandı ve bu sabotaj hikayeleri ile üzeri örtüldü. hiç düşündünmü sabotajsa bu güne kadar neden ispat edilemedi.
  • sayin emekli kardesim normal kar yagisinda ani buzlanma olmaz suikatir suikast . Oyle olsa hicbir ucak karda ucamaz onunda tedbirini alir oyle ucar normal hava sartlarindaki gibi ucar ucar yok oyle bir kaide.
  • turkiyede iyi is yapmaya yetkililerimizin kabiliyeti yokyur amaaa; sabotaj ,kanunsuz isler yapma ,ve bunu ortbas etme kabilyetinde dunyada belkide emsaline az ratslanan kisiler turkiyemizde dir. Sayin jandarma genel komutanimiz Esref Bitlis Komutanimiz bal gibi suikaste kurban gitmistir ,o ucak ozel koruma altindadir ama dedim ya suikasti planlayan onunda planini hazirlar.bence suikaste kurban gitmistirler allah rahmet etsin ,bizim canim turkiyemizde topluma ,millete devletine iyi is yapmaya calisan lari, ya astilar yada boyle suikaste kurban goturduler saygilarimla .vatandas
  • O gün ben kızılay da yürüyordum..emeklilik dilekcemi vermiştim....hayatımda bir daha zor görecegim bir kar yagışı vardıki seyrine doyum olmazdı...tül gibi iniyor önünü zor görüyordun,hiç bir esintide yoktu...işte ben bu manzarayı seyrede seyrede yürürken bitlis paşa havalanmıştı....yok öldürüldü yok suikastı geçin bunları....pilotaj hatası...o havada kalkış yapılmazdı.....hamit ünlü
Şehit binbaşının annesi Şükran Işık (84), yıllar sonra suskunluğunu bozdu. Evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini gözyaşlarıyla anlatan acılı anne, "Bitlis Paşa ve oğlum suikasta kurban gitti. Devlet bunun hesabını sorsun." çağrısında bulundu. Şükran Hanım, suikasta ilişkin JİTEM'in kurucusu tutuklu Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan'a ait ses kayıtlarını ise ürpererek dinlediğini söyledi. Uçak düştükten sonra olay yerinde ilk incelemeyi yapan dönemin nöbetçi savcısı Albay Hasan Tüysüzoğlu'nun yaptığı 'Eşref Bitlis öldürüldü.' iddiasını ortaya atmıştı.

Fahir Işık'ın dayısının oğlu İbrahim Toker (33) de devletin içinde çöreklenmiş bazı kişilerin, kendi menfaatleri doğrultusunda bu suikastı yaptıklarını öğrendiklerini söyledi. Devletin bir kurumunun, Jandarma genel komutanı ve onunla birlikte bulunan askeri personelin ölümüne sebep olmasına bir türlü anlam veremediğini belirten Toker, "Devletin bir kurumu, diğer kurumunun en başındaki insana suikast düzenliyor. Buna sadece vahşet diyebilirim. Sorumlular muhakkak cezalandırılmalıdır." dedi. Dayısının ölümünün ardından ortaya bazı iddiaların atıldığını belirten İbrahim Toker, ilk defa bu kadar ciddi bir kanıtın kamuoyunda duyulduğunu söyledi. Bundan önce de benzer ses kayıtlarının ortaya çıktığını ve yalanlanamadığını hatırlatan Toker, "Biz yıllarca dayımın kaza sonucu şehit olduğunu düşünürken bir anda suikast sonucu öldürüldüğünü duydum. Ses kaydının internete düştüğünü duyunca hemen tıkladım ve tüylerim ürpererek dinledim. Devletin bize borcu var, suçlulardan hesap sorsun." dedi.

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in de içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi çift motorlu uçak, 17 Şubat 1993'te düştü. Uçakta Orgeneral Bitlis ve yaveri Piyade Binbaşı Fahir Işık'ın yanı sıra çok sayıda askeri personel bulunuyordu. Bu olayın üzerinden 17 yıl geçtikten sonra JİTEM'in kurucusu olduğu belirtilen ve halen Ergenekon terör örgütü davasında tutuklu yargılanan emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu belirtilen bir ses kaydı, gündemi sarstı. Doğan, Bitlis'e suikastı JİTEM komutanlarından Cem Ersever'in düzenlediğini öne sürerek, "Ben destek vermezsem ....(nahh) öldürürlerdi." diyor

"O uçakta oğlum da vardı, devlet hesabını sorsun"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kardesim sabotaj yapacak olan nasil yapacagini ilaan edermi, bakin ses kayitlari filan cikiyor ortaya bir seylerin saklandigi malum ,tabii sizin gibi dusunenler malesef var nasil olsa olenolmus niye karistiralim kapansin gitsin olen geri gelmez ya .o gunler geride kaldi hesapsiz olay kalmayacak saygilarimla. vatandas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Halbuki direkt Esenboğaya yaklaşma istese bulunduğu pozisyondan rahatlıkla ILS eoturum oraya emniyetle iniş yapabilirdi. Güvercinlikte bulut tavanı alçak olduğundan yer görüşü alamaz Esenboğaya ILS talep eder ama yaklaşma hatına oturamadığı için pas oradanda pas geçer tekrar deneyeceğini söyler fakat 20-25 dakikalık bu uğraş ve telaş nedeniyle vertigo olur ve uçak sola sipine girerek düşer.İşte hadise budur.Bunları bilmeyen incelemeyen ve ağzı olan herkes konuşuyor.Ne olursunuz yeter artık.Not;Ice-vane ler sonradan açılmış ama faydasızdır.Fokker-27

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Artık bunuda belirterek satırlarıma başlıyorum.Değreli arkadaşlar kazayı hazırlayan çeşitli sebepler vardı ancak esas neden emekliye ayrılan 4 kıdemli pilottan sonra en kıdemli pilot rahmetli Yaşar idi.Uçaklar yeni,pilotlarAmerikada eğitim görmüş ama bu uçaklarda yeni .Buzlanma şartları kalkış öncesi Ice-vane ler (motor kaporta Kapakları)in açılmaları gerekirken bu alışkanlık 200 tork güç düşüklüğü yaptığından yoktu,yani açılmamıştı.Dolayısıyla pist üzerinde bulunan slaş dediğimiz sulu kar kalkışta motorların içine girmiştir.Kalktıktan sonra Konya istikametinde güç düşüklüğü nedeni ile uçak 6000 feetin üzerine çıkamayınca pilot geri dönme kararı verir ve büyük bir hata ile kalkış meydanına bekleme ve alçalma yapmak ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aynı günü çok iyi hatırlıyorum ist - ankara uçuşunu iptal etmiştim (gitmemiştim) suikast var yok bilmiyorum ama hava gerçekten kötü idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sabotajsa hala neden ispatlanamadı diyen pilota... türkiye cumhuriyetinde gelişen illegal oyunların hepsini,eğer türkiyede yaşıosan bilmen gerekiyor..eğer bilmiosan veya işine gelmiosa sana fazla bişey anlatmaya gerek yok zaten..ben senin gibi bu vatana paralı askerlik yapmadım..ben bedavaya 18 ay hizmet yaptım..(vatana diye gittik.başkalarına kölelik yaptık..o ayrı bi konu)eğer senin ahbabın veya yakınlarından birine böle bişey olsa,sırf çıkarların için bile ses çıkarmıyacağına eminim..o yüzden böle konuşmanı normal karşılıorum..ama gerçekten üzülüyorum bizim için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
söz konusu uçağın emercensi iniş yapamadığı posta dağıtım merkezi yakınındaki alan adeta terkedilmiş bir pist gibidir (uydudan görülebilir) hatta bende ankara semalarındaki ilk vfr'ımda buraya pist sandım,yani pilotların gerçekten buraya bu inişi gerçekleştirememelerinin sebebi aslında nedir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
benim kim oldugumu soruyorsun. ben rahmetli tuğrul sezginlerle elzığ ve ankarada çalışmış; rahmetli yaşar hocayla kursiyer olarak uçmuş ve yıllar sonra birlikte çalışmış bir pilotum. onların böyle bir olayda şehit olmalarına sen benim kadar üzülemezsin. ama bazı gerçekleride sabotaj senaryoları ile izah etmek basitliktir. olay idari hatadan kaynaklandı ve bu sabotaj hikayeleri ile üzeri örtüldü. hiç düşündünmü sabotajsa bu güne kadar neden ispat edilemedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayin emekli kardesim normal kar yagisinda ani buzlanma olmaz suikatir suikast . Oyle olsa hicbir ucak karda ucamaz onunda tedbirini alir oyle ucar normal hava sartlarindaki gibi ucar ucar yok oyle bir kaide.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
turkiyede iyi is yapmaya yetkililerimizin kabiliyeti yokyur amaaa; sabotaj ,kanunsuz isler yapma ,ve bunu ortbas etme kabilyetinde dunyada belkide emsaline az ratslanan kisiler turkiyemizde dir. Sayin jandarma genel komutanimiz Esref Bitlis Komutanimiz bal gibi suikaste kurban gitmistir ,o ucak ozel koruma altindadir ama dedim ya suikasti planlayan onunda planini hazirlar.bence suikaste kurban gitmistirler allah rahmet etsin ,bizim canim turkiyemizde topluma ,millete devletine iyi is yapmaya calisan lari, ya astilar yada boyle suikaste kurban goturduler saygilarimla .vatandas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O gün ben kızılay da yürüyordum..emeklilik dilekcemi vermiştim....hayatımda bir daha zor görecegim bir kar yagışı vardıki seyrine doyum olmazdı...tül gibi iniyor önünü zor görüyordun,hiç bir esintide yoktu...işte ben bu manzarayı seyrede seyrede yürürken bitlis paşa havalanmıştı....yok öldürüldü yok suikastı geçin bunları....pilotaj hatası...o havada kalkış yapılmazdı.....hamit ünlü

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000