04 Kasım 2011, Cuma 13:30:11

O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

Kore Havayolları’nda bir Türk yolcunun uçakta sigara içmek istemesi sonrası yaşanan krizin ayrıntılarına Airporthaber ulaştı. İşte binlerce metre yüksekte yaşanan olayın ayrıntıları...
  • Yorum yazmak cok kolay, haber abartili yazmak cok kolar, ama hic de oyle olmadi, bu kisi hic kimseyi incitmez, sadece rahatsiz. Isterseniz kime kendinizi ucaga bindigininz zaman teslim ettiginizi bilin. Mesala airport haberinde, pilotlarin uyustrucu kullandigi haberi var, isterseniz ona yapin. Ve ayriyetten sadece biz turklerde gorunmez bu turlu olaylar, onu yazan kisi belli hic yurt disina cikmamis, ciksinda gorsun bakalim, o zaman bakalim, turklerde mi gorunur yoksa onlardami. Kendi kendinizi kucumsemenyin
  • En güzelini yapmış ellerine sağlık.Artık bunun gibi önlemler alınmalı.Bence her uçağa konulmalı.Yolcular da artık efendi gibi uçakta oturacak haddini bilecek. Keşke o Türk yolcuyu Çin polisine teslim etselermiş. Çin polisi o yolcuya tersten gösterirmiş neyin nerede olduğunu..
  • canımızı kime emanet edicez..
  • Olay Cin hava sahasi uzerinde olmus. Eger o yolcuyu Cinli polisin eline biraksalardi gorurdu anyayi konyayi.....
  • kabin ekıbınin ucus guvenlıgını tehlıkeye atan yolculara karsı daha cok yetkısı olmalı.her ucaga şok cihazı konulmalı ve haddını aşan yolcululara tereddutsuz elektroşok uygulanarak,kelepcelenıp paketlenmelı ve inişte yetkılı makamlara teslım edılmeli.bravo türk kaptana yapılması gerekenı yapmıs...
Avustralya aktarmalı olarak İstanbul’a gelen Alparslan Tokar, uçuş sırasında sürekli alkol aldı. Çevresindeki yolcuları ve kabin ekibini de rahatsız eden Alparslan Tokar, servis yapan Kore Havayolları kabin görevlilerini de elle taciz etti. Alkolün etkisiyle kontrolsüz hareketler sergileyen Tokar, bir ara sigara yakmak istedi.

Kabin görevlileri yolcuya uçakta sigara içilemeyeceğini söyledi ancak ikna etmeyi başaramadı. Rahatsızlık verici hareketlerine devam eden Tokar’ın durumu ile ilgili kokpit ekibine bilgi verildi.
 
‘HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM’
 
O sırada istirahat eden Kore Havayolları’nda görev yapan bir Türk pilottan, yolcuyu ikna etmesi istendi. Ancak o pilot da yolcuyu ikna etmekte başarılı olamadı. Tüm ikna çabalarına rağmen agresif hareketlerini sürdüren Tokar, "Ben askerim, teröristim. Dünyanın sonu geldi. Hepinizi öldüreceğim" diyerek bağırmaya başladı.
Bu sırada Alparslan Tokar, uçağın kabin duvarlarına yumruk ve kafa attı. Uçağın kabini de bu sırada hafif hasar aldı. 
 
Avustralya’da özel korumalık yaptığı kaydedilen Alparslan Tokar’ı sakinleştirmeyi başaramayan ekip, 'Taser' adı verilen elektroşok cihazını kullanmaya karar verdi.

Uçakta bulunan iki taser cihazından birini kabin amiri diğerini ise Türk pilot aldı. Bu sırada uçakta bulunan yolcular, uçağın ön bölümüne kaydırıldı. Pilot, Alparslan Tokar’ın bir anlık dalgınlığını fırsat bilerek elektroşok tabancasının tetiğine bastı. Göbeğinin sağ tarafına isabet eden 30 bin watt gücündeki elektriğin etkisiyle yere yığılan Tokar, ekip tarafından sıkı sıkıya bağlanarak 53F numaralı koltuğa oturtuldu. Çin hava sahasında yaşanan olay sonrası yaklaşık 5 saat boyunca koltuğa bağlı olarak seyahat eden Tokar, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda polise teslim edildi.
 
TASER TABANCA NEDİR?
 
Kore Havayolları’nın bütün uçaklarında ikişer adet bulunan Taser adlı elektroşok cihazları 30 bin watt gücünde elektrik akımı veriyor. Yaklaşık 300 dolara satılan taser cihazları görüntüsüyle bir tabancayı andırıyor. NASA tarafından geliştirilen elektrik tabancası ABD polisi ve FBI tarafından da kullanılıyor. Taser tabancayla vurulan kişi geçici süreyle felç etkisi yaşıyor.

İşte o cihaz:



©AirportHaber Özel
O UÇAKTA NELER YAŞANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yorum yazmak cok kolay, haber abartili yazmak cok kolar, ama hic de oyle olmadi, bu kisi hic kimseyi incitmez, sadece rahatsiz. Isterseniz kime kendinizi ucaga bindigininz zaman teslim ettiginizi bilin. Mesala airport haberinde, pilotlarin uyustrucu kullandigi haberi var, isterseniz ona yapin. Ve ayriyetten sadece biz turklerde gorunmez bu turlu olaylar, onu yazan kisi belli hic yurt disina cikmamis, ciksinda gorsun bakalim, o zaman bakalim, turklerde mi gorunur yoksa onlardami. Kendi kendinizi kucumsemenyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
En güzelini yapmış ellerine sağlık.Artık bunun gibi önlemler alınmalı.Bence her uçağa konulmalı.Yolcular da artık efendi gibi uçakta oturacak haddini bilecek. Keşke o Türk yolcuyu Çin polisine teslim etselermiş. Çin polisi o yolcuya tersten gösterirmiş neyin nerede olduğunu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
canımızı kime emanet edicez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Olay Cin hava sahasi uzerinde olmus. Eger o yolcuyu Cinli polisin eline biraksalardi gorurdu anyayi konyayi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kabin ekıbınin ucus guvenlıgını tehlıkeye atan yolculara karsı daha cok yetkısı olmalı.her ucaga şok cihazı konulmalı ve haddını aşan yolcululara tereddutsuz elektroşok uygulanarak,kelepcelenıp paketlenmelı ve inişte yetkılı makamlara teslım edılmeli.bravo türk kaptana yapılması gerekenı yapmıs...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000