22 Ağustos 2011, Pazartesi 10:40:58

O UÇAKTA BU KAMERA NEDEN AÇIKTI?

Havacılık sektörünün yakından tanıdığı Uğur Cebeci'nin genel müdürlüğünü yaptığı Doğan Haber Ajansı'na ağır eleştiri... Akşam Gazetesi yazarı Yurtsan Atakan, DHA yöneticilerini ne ile suçladı?
  • Kokpitte cep telefonunu açık bırakarak uçtuğunu söyleyen kiyi gerçekten pilotsa vay halimize gerçekten. Ne cahillere emanet ediyoruz canımızı demektir uçaklarda. Ama ben inanmıyorum. Pilot olma hevesi içinde kalmış biri olduğunu düşünerek rahatlamak istiyorum.
  • benim bir teklifim var,boş koltukların hepsine hattı açık cep tlf nu yerleştirilsin,her koltukta laptopta olsun,hatta internete falan bağlı olsun,kimisi film oynatsın,kimisi müzik çalsın.her koltuğa video kamerada konsun ve hepside çekim yapsın.bu uçağı hazırlayın ben uçururum.boeing olsun ama.lisansım o uçak için geçerli.etkiler diyenlerde boğaza gitsinler.onlara nefis bir hava gösterisi bile yaparım.o uçak hazır olursa buraya yazın ben gelirim.tamam mı?
  • millet,ben yıllarca kokpitte hemen elektronik panelin üzerinde görev yapan pilotum.bazen cep tlf numu açık unutuyorum.ya da kapatmıyorum.kokpitten digital makinayla fotoğrafta çekiyorum videoda çekiyorum.üstelik uçuşun her safhasında laptopta kullanıyorum.bugün e kadar ne yanlış meydana i,ndim,ne pas geçtim,ne de bir anormallikle karşılaştım.anlayacağınız bir kaşık suda fırtına yaratıyorsunuz.siz işin teorisinden bahsediyorsunuz ben uygulamasından.aksini ıspat eden varsa yani tlf ,laptop vb..yüzünden tehlike geçirdik diyen varsa yazsın da görelim.ben size söyleyeyim..bir kişi bile bulamazsınız..olsaydı şayet 13 yıldır benim başıma gelirdi.
  • Pek bir bilgim yok bu aletlerin zararı konusunda ancak, vidyo paylaşım sitelerine her gün yolcuların çektiği yüzlerce vidyo konuluyor. Ayrıca pilotların da çektiği çok sayıda vidyolar mevcut. Bu kadar vidyo çekiliyor ve hiç bundan dolayı kaza olduğunu duymadım. Uçaklara verdiği bir zarar var mı acaba?
  • lütfen ama tk da oyle seyler olmaz bu olay atlasjet veya pegasusta olsaydı boyle başlıklar atılmayacaktı bundan eminim o zaman ki başlıklar kısaca şok şok şok!olay inişten görüntüler.. diye tv kanallarında yayınlanacaktı makyajlamayın kendınızı estetık olup kusurlarınızı kökten halledin kamerayla telefonla ugrasmayın adamlar ucakta profesyonel hd kameralarla cekım yapıyorlar ya =)) ...
  • Kapat diyorlarsa kapatacaksın. Yok zarar vermezmiş, yok enerji yaymazmış... hikaye bunlar. Her şeyden önce görgüsüzlüktür. Kural tanımamaktır. Özel hayata müdahaledir. Tacizdir. Öküzlüğün önde gidenidir. O sarsıntıda elinden kurtulup birinin kafasına gelip yaralanmasına neden olursa? Yorumcunun biri bu örneği beğenmemiş, ama tazminatı istedikleri zaman yüzünü görmek isterdim. Bu cihazların zarar vermediği de kanıtlanmamıştır.
  • Kontrollü olarak video çekimi yapmakla kafasına göre çekim yapanı birbirine karıştırmışsınız. Uaçklardaki güvenlik kurallarının hepsinin mantıklı nedenleri var. Kimse kafasına göre bu kurallara aykırı davranma sorumsuzluğuna sahip değil. Elektronik cihaz kullanmanın uçuş güvenliğine zararı yok yorumunu yapmanız bile, başkalarını güvenlik kurallarına uymamaya teşvik edeceği için büyük sorumsuzluk örneği. Biraz sorumluluk lütfen.
  • yazı ISMARLAMA.sırf halt eden inişi beceremeyen ekibi kurtarmak adına dikkatleri dağıtmak için kurgulanmış palavralar manzumesi.ama bazı "lüferler"yine atlamışlar.sen tırıvırıyı bırak.inmeyi bile beceremeyen kanadı vuran bu ekibe ne yaptın onu açıkla.millet THY ye binmekten tırsmaya başladı.bu mu "globally yours".
  • Bir dakika iş kameraya çeken arkadaşamı patladı iyiki çekmiş yoksa köpek olayını yiyecektik sen sonanda bank angle gir slope'a short önü stalla kal yükle makineyi togada touch down yap işte hop hop zıplarsın öyle nediyelim geçmiş ola vardır bir bildiği saygıdeğer hocamın
  • Zararı yok diyorsanız,,O zaman iniş sırasında bütün yolcular aynı anda açsın kamerasını çeksin. Öyle ya biri açıyorsa dğeri de açar zararı yok zaten.. 180 yolcu aynı anda açsın.. Nasılsa zararı kanıtlanamadı diye. Yıllar önce düşen Gulf air uçağının sebebi neydi acaba bir araştırın derim. Bir uçağın düşmesine binlerce neden etki edebilir..cep telefonu da riskli olanlardandır. Bunu anlamak neden bu kadar zor?. Akşam gazetesini tebrik ediyorum
Akşam yazarlarından Yurtsan Atakan, Somali uçağının pistte yaptığı kazayı uçağın içinden görüntüleyen DHA muhabirini sorumsuzlukla suçladı.

İşte Yurtsan Atakan'ın yazısından ilgili kısım...

Önce peşinen belirteyim. İnternet'te ancak başka hiçbir sitenin veremeyeceği içerik parayla satılabilir derken şimdi vereceğim sorumsuzluk örneğini kastetmiyordum.

hurriyet.com.tr'de dün kanadını çalılara sürten Somali uçağından, düşme tehlikesi geçirilen anın video görüntüleri yayınlandı.

Doğan Haber Ajansı muhabiri açmış kamerasını uçağın inişi sırasında, çekmiş pencereden görüntüleri. Muhabirin ismini vermiyorum. Uçaktaki herkesin hayatını tehlikeye atan bu cahilliğin asıl sorumlusu muhabirini eğitmeyen DHA yöneticileri çünkü. Ve tabii bu sorumsuzca görüntüleri yayınlayarak, muhabirleri bundan sonraki sorumsuzluklara da teşvik eden hurriyet.com.tr.

Uçakların kalkış ve inişi sırasında yapılan anonslarda, 'kalkış ve iniş sırasında tüm elektronik cihazlar kapalı tutulmalıdır', uyarısı yapılır. DHA muhabirine kamerasının elektrikle çalıştığını öğreten olmamış mı?

Dijital kameralar da dahil tüm elektronik cihazlar çalıştıklarında elektromanyetik dalgalar yayar. Bu dalgalar uçağın seyir sistemlerini etkileyerek tehlike yaratabilirler. İniş ve kalkış sırasında yasaklanmaları bu nedenledir. Profesyonel kameralar yaydıkları haberleşme sinyalleriyle daha da fazla risk yaratırlar.

Ayrıca uçak daha sert bir iniş yapsa, o kamera muhabirin elinden kurtulup başka yolcuların yaralanmasına hatta ölümüne de neden olabilirdi. İniş ve kalkış sırasında tüm eşyaların kaldırılması gerekliliği kuralının da, kurallara uymayanların düşünme kapasitesini aşabilecek de olsa, bir nedeni var kısacası.

(Akşam)
O UÇAKTA BU KAMERA NEDEN AÇIKTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kokpitte cep telefonunu açık bırakarak uçtuğunu söyleyen kiyi gerçekten pilotsa vay halimize gerçekten. Ne cahillere emanet ediyoruz canımızı demektir uçaklarda. Ama ben inanmıyorum. Pilot olma hevesi içinde kalmış biri olduğunu düşünerek rahatlamak istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benim bir teklifim var,boş koltukların hepsine hattı açık cep tlf nu yerleştirilsin,her koltukta laptopta olsun,hatta internete falan bağlı olsun,kimisi film oynatsın,kimisi müzik çalsın.her koltuğa video kamerada konsun ve hepside çekim yapsın.bu uçağı hazırlayın ben uçururum.boeing olsun ama.lisansım o uçak için geçerli.etkiler diyenlerde boğaza gitsinler.onlara nefis bir hava gösterisi bile yaparım.o uçak hazır olursa buraya yazın ben gelirim.tamam mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
millet,ben yıllarca kokpitte hemen elektronik panelin üzerinde görev yapan pilotum.bazen cep tlf numu açık unutuyorum.ya da kapatmıyorum.kokpitten digital makinayla fotoğrafta çekiyorum videoda çekiyorum.üstelik uçuşun her safhasında laptopta kullanıyorum.bugün e kadar ne yanlış meydana i,ndim,ne pas geçtim,ne de bir anormallikle karşılaştım.anlayacağınız bir kaşık suda fırtına yaratıyorsunuz.siz işin teorisinden bahsediyorsunuz ben uygulamasından.aksini ıspat eden varsa yani tlf ,laptop vb..yüzünden tehlike geçirdik diyen varsa yazsın da görelim.ben size söyleyeyim..bir kişi bile bulamazsınız..olsaydı şayet 13 yıldır benim başıma gelirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pek bir bilgim yok bu aletlerin zararı konusunda ancak, vidyo paylaşım sitelerine her gün yolcuların çektiği yüzlerce vidyo konuluyor. Ayrıca pilotların da çektiği çok sayıda vidyolar mevcut. Bu kadar vidyo çekiliyor ve hiç bundan dolayı kaza olduğunu duymadım. Uçaklara verdiği bir zarar var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
lütfen ama tk da oyle seyler olmaz bu olay atlasjet veya pegasusta olsaydı boyle başlıklar atılmayacaktı bundan eminim o zaman ki başlıklar kısaca şok şok şok!olay inişten görüntüler.. diye tv kanallarında yayınlanacaktı makyajlamayın kendınızı estetık olup kusurlarınızı kökten halledin kamerayla telefonla ugrasmayın adamlar ucakta profesyonel hd kameralarla cekım yapıyorlar ya =)) ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kapat diyorlarsa kapatacaksın. Yok zarar vermezmiş, yok enerji yaymazmış... hikaye bunlar. Her şeyden önce görgüsüzlüktür. Kural tanımamaktır. Özel hayata müdahaledir. Tacizdir. Öküzlüğün önde gidenidir. O sarsıntıda elinden kurtulup birinin kafasına gelip yaralanmasına neden olursa? Yorumcunun biri bu örneği beğenmemiş, ama tazminatı istedikleri zaman yüzünü görmek isterdim. Bu cihazların zarar vermediği de kanıtlanmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kontrollü olarak video çekimi yapmakla kafasına göre çekim yapanı birbirine karıştırmışsınız. Uaçklardaki güvenlik kurallarının hepsinin mantıklı nedenleri var. Kimse kafasına göre bu kurallara aykırı davranma sorumsuzluğuna sahip değil. Elektronik cihaz kullanmanın uçuş güvenliğine zararı yok yorumunu yapmanız bile, başkalarını güvenlik kurallarına uymamaya teşvik edeceği için büyük sorumsuzluk örneği. Biraz sorumluluk lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazı ISMARLAMA.sırf halt eden inişi beceremeyen ekibi kurtarmak adına dikkatleri dağıtmak için kurgulanmış palavralar manzumesi.ama bazı "lüferler"yine atlamışlar.sen tırıvırıyı bırak.inmeyi bile beceremeyen kanadı vuran bu ekibe ne yaptın onu açıkla.millet THY ye binmekten tırsmaya başladı.bu mu "globally yours".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir dakika iş kameraya çeken arkadaşamı patladı iyiki çekmiş yoksa köpek olayını yiyecektik sen sonanda bank angle gir slope'a short önü stalla kal yükle makineyi togada touch down yap işte hop hop zıplarsın öyle nediyelim geçmiş ola vardır bir bildiği saygıdeğer hocamın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zararı yok diyorsanız,,O zaman iniş sırasında bütün yolcular aynı anda açsın kamerasını çeksin. Öyle ya biri açıyorsa dğeri de açar zararı yok zaten.. 180 yolcu aynı anda açsın.. Nasılsa zararı kanıtlanamadı diye. Yıllar önce düşen Gulf air uçağının sebebi neydi acaba bir araştırın derim. Bir uçağın düşmesine binlerce neden etki edebilir..cep telefonu da riskli olanlardandır. Bunu anlamak neden bu kadar zor?. Akşam gazetesini tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000