22 Kasım 2008, Cumartesi 14:23:07

O, uçakları patlatamadı... Uçaklar onu patlattı!

İngiltere'de iki yıl önce transatlantik uçuş yapan yolcu uçaklarını havaya uçurmayı planlayan El Kaide üyesi Rauf Raşid'in ABD'nin Pakistan'da düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğü bildirildi.

Pakistanlı yetkililer, Raşid'in, El Kaide ve Taliban militanlarının kalesi olarak bilinen Kuzey Veziristan eyaletinin Alikhel köyündeki bir eve düzenlenen füze saldırısında öldürüldüğünü söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Pakistanlı bir yetkili, saldırıda ayrıca Mısırlı Ebu Zubeyr el-Mısri ve El Kaide'nin aranan başka bir üyesi dahil 4 kişinin daha öldürüldüğünü belirtti.

Batılı diplomatik bir kaynak da, hedefin Afganistan'dan havalanan bir avcı uçağından fırlatılan füzeyle vurulduğunu kaydetti.

Pakistan kökenli İngiliz vatandaşı Rauf Raşid, İngiltere'de translatlantik uçuş yapan yolcu uçaklarını havaya uçurma girişiminde bulunmaktan suçlu bulunarak 2006'da tutuklanmıştı. Saldırı girişimi İngiltere ve birçok Batılı ülkeyi alarma geçirmiş, olayın ortaya çıkarılmasının ardından düzenlenen kapsamlı operasyonlarda 24 kişi tutuklanmıştı.

İngiltere Pakistan'dan Raşid'i ülkeye iade etmesini istemiş, ancak Raşid 2007 yılı Aralık ayında tutuklu bulunduğu hapishaneden kaçarak kayıplara karışmıştı.

Şifre

O, uçakları patlatamadı... Uçaklar onu patlattı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000