16 Temmuz 2018, Pazartesi 13:25:40

O uçakla ilgili rapor tamamlandı... Uçmayacak!

ABD'de Deniz Piyadelerine ait F-35B, 2016 yılındaki kazada hidrolik sisteminde çıkan arıza nedeniyle hizmetten çıkarıldı.
  • Bu Amerika' nın bize vermemekle tehdit ettiği uçak değil mi? Önce kendilerine baksınlar bizi tehdit edeceklerine. Bu tür haberler tüm hızıyla ilerlemekte olan yerli uçak projemizin haklılığını ortaya koyuyor.

Amerikan Deniz Piyadeleri’ne ait F-35B, uçuş sırasında meydana gelen yangın nedeniyle 27 Ekim 2016 tarihinde acil iniş yapmıştı. Kazayla ilgili rapor tamamlandı. Yeniden uçurma maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle Amerikan Deniz Piyadeleri’ne ait 168057 kuyruk numaralı uçağın hizmetten çıkartılmasına karar verildi.

Yapılan incelemede, uçağın elektrik sisteminin neredeyse kullanılamaz hale geldiği, yangın sırasında hidrolik sistemin de ciddi hasar gördüğü tespit edildi. Ayrıca uçakta oluşan yapısal hasar ile birlikte F-35B’nin tekrar uçurulmasının maliyeti çok yüksek çıktı.

Askeri makamlar bu miktar ile ilgili açıklama yapmadı. Ancak emekli edilen uçağın tekrar elden geçirilerek bir süreliğine yer eğitimlerinde kullanılacağı, sonrasında da müzede sergileneceği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

O uçakla ilgili rapor tamamlandı... Uçmayacak!

Yorumlar

Amerika ~ 6 yıl önce
Bu Amerika' nın bize vermemekle tehdit ettiği uçak değil mi? Önce kendilerine baksınlar bizi tehdit edeceklerine. Bu tür haberler tüm hızıyla ilerlemekte olan yerli uçak projemizin haklılığını ortaya koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen bin ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Zoruna gidenin... ~ 6 yıl önce
F-35 ciddi manada sıkıntı çıkardı devasa paralar harcandı ve hala adam ölmüş olgunlaşmış değil. Saçma proje modeli böyle olur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000