03 Temmuz 2014, Perşembe 08:26:53

"O UÇAK SURİYE TARAFINDAN DÜŞÜRÜLMEDİ"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iki Türk pilotun yaşamını yitirdiği savaş uçağının, hükümet açıklamasının aksine Suriye tarafından düşürülmediğini iddia etti.
  • O uçağa sınır ihlali için talimat verildi. Ve orada bulunan Rus gemileri tarafından düşürüldü. Pilotlara sınır ihlali talimatını verenler uçağın düşürüleceğini biliyorlardı. Özellikle düşürülmesini istediler. Maksat ihaleyi Suriye üzerine bırakmaktı. Bu şekilde Suriye yapay olarak düşman ilan edilecekti. Nitekim öyle de oldu. O uçağın düşürülmesinin ve sonucunda sessiz kalınmasının sorumlusu, herkesin bildiği kişidir.
  • Ruslar...
  • Yok efendim elinde bilgiler belgeler varmışta, yok efendim gizlilik kararı olduğundan açıklayamazmışta. Sevsinler seni. Durup durup bir şeylerden prim yapmak için ortaya çıkıp bir şeyler yumurtlamaktan başka bir şey yapamazsın sen. Dün bodrumda biranı yudumlarken mi aklına geldi bu laflar. Arkadaş şu an bulunduğun partinin genel başkanı olabilecek en gizli görüntülerin yayınlanması sonrası başkan oldu. Yani şimdi elinde bilgi olacak ve sen bunun kamuoyu ile paylaşılması için gizlilik kararının kalkmasını mı bekleyeceksin. Bi daha sevsinler seni. Elinde öyle bir bilgi yada belge gerçekten olsa, bırak internet ortamını, gizliliği kararı falan takmaz meclis kürsüsünden açıklarsın. Senin başkanın değilmiydi meclis grup toplantısında yasak olmasına rağmen ses kayıtlarına kamera arkası yapan. İsteyen istediğini yapar, bence pek kimsenin umurunda da değil ama dün ve önceki gün Yalova belediye başkanı ile bodrumda deniz kenarında içki içerken yakalandınız, onu bastırmak için artistlik bu.
  • Gürsele bak Gürsele.Neler biliyor neler,maydanozlu köfteler!
  • Karnından konuşma kardeşim, varsa bir bildiğin söyle, bunu söylememenin hangi sağlam dayanağı olabilir, hep böyle bir laf bulup gizemli gizemli politika yapmaktan bıkmadınız. Gizlilik çok mu önemli,verirsin bir arkadaşına facebookundan yayınlar. Hep boş tenekesimiz, hep karşınızdakinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz
  • Sorgulama ozurlu, bilgiden yoksun, verilenle yetinmeye programli insanlar toplulugunun.makus talihi
  • HÜKÜMETİN KAMU OYU TARAFINDAN ÖĞRENİLMESİNİ İSTEDİĞİ TÜM OLAYLARA GİZLİLİK KARARI ALMASIN MANIDARDIR. Neden halkdan saklanıyor.
  • kimin düşürdüğü çok mu önemli ? bizim uçağımız düştü ve biz elimiz kolumuz bağlı bekledik. bizim uçağımız siyasi çıkar uğruna ölüme göndeirldi ve sonrasında buna bile sahip çıkacak cesareti göstermedi siyasilerimiz. uçağımızı rusların düşürdüğü biliyoruz elbette. ama ruslarada suriyeyede cevap veremeyen devletimizi kimse neden sorgulamıyor ?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iki yıl önce Suriye’de düşürülen ve iki pilotun yaşamını yitirdiği uçakla ilgili yeni iddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Tekin'in iddiası, 22 Haziran 2012’de düşen uçağın, hükümetin açıklamasının aksine Suriye tarafından düşürülmediği yönünde.

Düşürülen uçakla ilgili kendilerine gelen bazı bilgiler olduğunu ancak 'gizlilik kararı' nedeniyle açıklayamayacağını belirten Tekin, hükümetin 'gizlilik' kararını neden aldığının da sorgulanması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Tekin, dosyayla ilgili gizlilik kararı olmasına rağmen hükümetin bu konuda açıklama yapabileceğini söyledi.

Tekin, "Eğer gizlilik kararı kalkarsa, ben de uçakla ilgili gelen bilgileri anlatırım" şeklinde konuştu.

Düşürülen uçakla ilgili davanın devam ettiğini ancak gizlilik kararı nedeniyle ne durumda olduğunu bilmediklerini belirten Tekin, pilotların konuşmalarında 'Sınır ihlali yaptık' demelerine karşın, hattın öbür ucundaki kişinin 'girin' talimatı verdiğini iddia etti.

Uçağın Suriye tarafından düşürülmediğini belirten Tekin, hangi ülke tarafından düşürüldüğünü hükümetin açıklamasını istedi.

Tekin ayrıca, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, şehit olan pilotlara uçuş talimatını 'kimin ve neden verdiği' konusunda da bilgi istedi.

Tekin'in soruları şöyle:

-Türk savaş uçağı Suriye hava sahasında mı Türkiye hava sahasında mı düşmüştür?

- Uçağın rotası nedir ve hangi koordinatlarda uçması için görevlendirilmiştir?

- Şehitlerin otopsi raporları neden açıklanmamıştır?

- Şehit subayların ailelerinin mağduriyetleri giderilmiş midir?

- Giderilmiş ise ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

- Olayla ilgili neden gizlilik kararı konulmuştur?

"O UÇAK SURİYE TARAFINDAN DÜŞÜRÜLMEDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
O uçağa sınır ihlali için talimat verildi. Ve orada bulunan Rus gemileri tarafından düşürüldü. Pilotlara sınır ihlali talimatını verenler uçağın düşürüleceğini biliyorlardı. Özellikle düşürülmesini istediler. Maksat ihaleyi Suriye üzerine bırakmaktı. Bu şekilde Suriye yapay olarak düşman ilan edilecekti. Nitekim öyle de oldu. O uçağın düşürülmesinin ve sonucunda sessiz kalınmasının sorumlusu, herkesin bildiği kişidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ruslar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevsinler. ~ 10 yıl önce
Yok efendim elinde bilgiler belgeler varmışta, yok efendim gizlilik kararı olduğundan açıklayamazmışta. Sevsinler seni. Durup durup bir şeylerden prim yapmak için ortaya çıkıp bir şeyler yumurtlamaktan başka bir şey yapamazsın sen. Dün bodrumda biranı yudumlarken mi aklına geldi bu laflar. Arkadaş şu an bulunduğun partinin genel başkanı olabilecek en gizli görüntülerin yayınlanması sonrası başkan oldu. Yani şimdi elinde bilgi olacak ve sen bunun kamuoyu ile paylaşılması için gizlilik kararının kalkmasını mı bekleyeceksin. Bi daha sevsinler seni. Elinde öyle bir bilgi yada belge gerçekten olsa, bırak internet ortamını, gizliliği kararı falan takmaz meclis kürsüsünden açıklarsın. Senin başkanın değilmiydi meclis grup toplantısında yasak olmasına rağmen ses kayıtlarına kamera arkası yapan. İsteyen istediğini yapar, bence pek kimsenin umurunda da değil ama dün ve önceki gün Yalova belediye başkanı ile bodrumda deniz kenarında içki içerken yakalandınız, onu bastırmak için artistlik bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallama.. ~ 10 yıl önce
Bira içen bu değil hemşerim, Muharrem İnce. İyi takip et laf sokacaksan.
Vay anasına 17 ~ 10 yıl önce
Gürsele bak Gürsele.Neler biliyor neler,maydanozlu köfteler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 10 yıl önce
Karnından konuşma kardeşim, varsa bir bildiğin söyle, bunu söylememenin hangi sağlam dayanağı olabilir, hep böyle bir laf bulup gizemli gizemli politika yapmaktan bıkmadınız. Gizlilik çok mu önemli,verirsin bir arkadaşına facebookundan yayınlar. Hep boş tenekesimiz, hep karşınızdakinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 10 yıl önce
Sorgulama ozurlu, bilgiden yoksun, verilenle yetinmeye programli insanlar toplulugunun.makus talihi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli ~ 10 yıl önce
HÜKÜMETİN KAMU OYU TARAFINDAN ÖĞRENİLMESİNİ İSTEDİĞİ TÜM OLAYLARA GİZLİLİK KARARI ALMASIN MANIDARDIR. Neden halkdan saklanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şehitlerimiz ~ 10 yıl önce
kimin düşürdüğü çok mu önemli ? bizim uçağımız düştü ve biz elimiz kolumuz bağlı bekledik. bizim uçağımız siyasi çıkar uğruna ölüme göndeirldi ve sonrasında buna bile sahip çıkacak cesareti göstermedi siyasilerimiz. uçağımızı rusların düşürdüğü biliyoruz elbette. ama ruslarada suriyeyede cevap veremeyen devletimizi kimse neden sorgulamıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000