28 Nisan 2017, Cuma 09:59:28

O uçak ilk uçuşunu yaptı

Geçen sene sonunda devlet uçak filosuna katılan VIP Airbus A340-500 tipi dört motorlu uçak, ilk uçuşunu yaptı.
  • Hedef 777 şimdi reise her şey yakışır
  • Hayret ediyorum icimizdeki adi ve serefsizlere. Alinan bu ucak Erdogan in ozel ucagi degildir. Alinan bu ucak ulkemiz Turkiye nin bir malidir. Bu ucagi sadece Erdogan mi kullanacak hayir Erdogan dan sonraki Cumhurbaskanlarimiz da tabiiki kullanacaklardir. Gercek bu iken bazilari tarafindan dedikodu seklinde mide bulandiracak sozler yaziliyor.Bunlarin maksadi normal bir elestiri degil. Bunlarin maksadi Turkiye yi kucuk dusurmek ve disarida Turkiye nin itibarini zedelemek. Allah da sizleri zedelesin Insallah.
  • Yakışır reisime kıskanin kiskanclar sizi
  • Vip uçmayı hiç istemem. Ama A340-500 için herşeye değer
  • Hayırlı olsun ülkemize,devletimize,vatanımıza.Kazasız belasız uçuşlar tüm uçaklarımıza.Şimdi burda çekemeyen hainler yok neymiş uçak alınmamalıymış ulan siz zaten herşeye karşısınız köprü yapılır yapma, havalimanı yapılır yapma, yol yapılır yapma, ağaç dikilir daha da güzellleştirilir salakça eylem yapıp ağaç bahane hainlik yaparsınız herşeye hayır dersiniz işte böyle anca çokarsınız.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız yaşa reis arkandayız dik dur bu millet seninle.Burda üç beş soysuz olumsuz yorum yazsa ne olur onları kaale alan yok onlar zaten alışmış hain zaten.Birileri neymiş şubu olmuş ekonomi felan demiş bunların suçlusu chpkk,geziciler,fetö,hdpkk-pkk-pyd-ypg-deaş-işid-dhkpc-sol hain örgütler-komünist terörsitler-devrimci teröristler,vatan hainleri,yalan dolan fitne fesat yapanlar,sahte ülkücüler,Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine 16 Nisan halk oylamasında hayır diyen sözüm ona hain olanlar teröristlerle yan yana olanlar (diğer kendi kararı hayır verenler hariç)..
  • Canınız çıksın inşallah o uçakta.
  • Esenboğa'daki hangara sığacak mı? TC TUR ve TC CAN sığarsa A 319 dışarıda kalır.
  • Sayın Cumhurbaşkanının AĞIRLIĞINI ancak bu uçak kaldırabilir.
  • Helal olsun Reise .. .Daha iyilerine laik .
  • Bu uçakla sydney yada melbourne hattı açılmadı ki?

Geçen sene sonunda devlet uçak filosuna katılan VIP Airbus A340-500 tipi dört motorlu uçak, ilk uçuşunu yaptı. TC-CAN tescili verilen ve burnuna ‘CAN’ yazılan uçak dün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan test uçuşu için havalandı. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk uçuşunu 30 Nisan’da bu uçakla Hindistan’a yapacak..

Dört motorlu uzun menzilli uçak, İstanbul'a üzerinde beyaz boya ile gelmişti. Sonrasında uçağın boyama ve bakım işlemleri, Türk Hava Yolları Teknik Bakım Hangarı'nda yapıldı. Çift motorlu A330 tipi TC-TUR ile aynı renklere boyanan uçak, 17 bin 700 kilometre menzilli.

İLK UÇUŞ HİNDİSTAN'A

Yapılan planlamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk uçuşunu 30 Nisan'da bu uçakla Hindistan'a yapacak. 1 Mayıs'ta döndükten sonra 14-15 Mayıs'ta Çin'e, 16-17 Mayıs'ta ABD'ye TC-CAN ile uçulması planlanıyor.

Uçağın toplam kabin alanı 140 metre kare. Koltuk kapasitesi ise 56. Kabin 6 bölümden oluşuyor. İlk bölüm, toplantı salonu veya çalışma ofisi olarak kullanılıyor. Hemen arkasında ikramın yapıldığı bir sosyal alan yer alıyor. Kabinde ayrıca bir yatak odası da var. İki ayrı salonun hemen arkasında biri 26, diğeri de 25 koltuklu iki ayrı kabin bulunuyor.

TUNUS'TAN SATIN ALINDI

Satın alım işlemi THY tarafından 77,8 milyon dolara yapılan uçak, Airbus tarafından 2008 yılında uçak Hintli Kingfisher Havayolları için 902 seri numarasıyla imal edildi. Ancak A340-500 imalat hattından çıktıktan sonra Tunus Hükümeti tarafından satın alındı. Yaklaşık bir yıl süren modifikasyon çalışmalarının ardından uçağın kabini VIP donanımlı hale getirildi.

MENZİLİ 17 BİN 700 KİLOMETRE

Dört adet Rolls Royce imalatı Trenk 556-69 serisi motora sahip uçağın en önemli özelliği menzili. 17 bin 700 kilometre menzile sanip A340-500'ün İstanbul kalkışlı dünyadaki tüm noktalara duraksız ulaşabiliyor. Uçağın maksimum kalkış ağırlığı ise 380 ton.

O uçak ilk uçuşunu yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

&&&& ~ 7 yıl önce
Hedef 777 şimdi reise her şey yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huseyin ~ 7 yıl önce
Hayret ediyorum icimizdeki adi ve serefsizlere. Alinan bu ucak Erdogan in ozel ucagi degildir. Alinan bu ucak ulkemiz Turkiye nin bir malidir. Bu ucagi sadece Erdogan mi kullanacak hayir Erdogan dan sonraki Cumhurbaskanlarimiz da tabiiki kullanacaklardir. Gercek bu iken bazilari tarafindan dedikodu seklinde mide bulandiracak sozler yaziliyor.Bunlarin maksadi normal bir elestiri degil. Bunlarin maksadi Turkiye yi kucuk dusurmek ve disarida Turkiye nin itibarini zedelemek. Allah da sizleri zedelesin Insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyinsiz ~ 7 yıl önce
Sana söylenecek tek kelime.
Reisime yakisir ~ 7 yıl önce
Yakışır reisime kıskanin kiskanclar sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
340 candır ~ 7 yıl önce
Vip uçmayı hiç istemem. Ama A340-500 için herşeye değer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ÖzTürk ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun ülkemize,devletimize,vatanımıza.Kazasız belasız uçuşlar tüm uçaklarımıza.Şimdi burda çekemeyen hainler yok neymiş uçak alınmamalıymış ulan siz zaten herşeye karşısınız köprü yapılır yapma, havalimanı yapılır yapma, yol yapılır yapma, ağaç dikilir daha da güzellleştirilir salakça eylem yapıp ağaç bahane hainlik yaparsınız herşeye hayır dersiniz işte böyle anca çokarsınız.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız yaşa reis arkandayız dik dur bu millet seninle.Burda üç beş soysuz olumsuz yorum yazsa ne olur onları kaale alan yok onlar zaten alışmış hain zaten.Birileri neymiş şubu olmuş ekonomi felan demiş bunların suçlusu chpkk,geziciler,fetö,hdpkk-pkk-pyd-ypg-deaş-işid-dhkpc-sol hain örgütler-komünist terörsitler-devrimci teröristler,vatan hainleri,yalan dolan fitne fesat yapanlar,sahte ülkücüler,Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine 16 Nisan halk oylamasında hayır diyen sözüm ona hain olanlar teröristlerle yan yana olanlar (diğer kendi kararı hayır verenler hariç)..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 7 yıl önce
;))
kisa ve öz ~ 7 yıl önce
NE ISTEDINIZDE VERMEDIK?
Bir ~ 7 yıl önce
beyinsiz daha.
340 kazık ~ 7 yıl önce
O kadar çok beyinsiz varki.üsteik durmadan artıyorlar..
hilekarlara ~ 7 yıl önce
Canınız çıksın inşallah o uçakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Velt ~ 7 yıl önce
Ne yaran var
İnşallah ~ 7 yıl önce
Ağzına sağlık kardeşim.
ESB ~ 7 yıl önce
Esenboğa'daki hangara sığacak mı? TC TUR ve TC CAN sığarsa A 319 dışarıda kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
340 ~ 7 yıl önce
Park pozisyonunda durur bişey olmaz ahl de de yer var
xxxxx ~ 7 yıl önce
Sayın Cumhurbaşkanının AĞIRLIĞINI ancak bu uçak kaldırabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk58 ~ 7 yıl önce
Helal olsun Reise .. .Daha iyilerine laik .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 7 yıl önce
Bu uçakla sydney yada melbourne hattı açılmadı ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000