14 Eylül 2011, Çarşamba 13:40:22

O UÇAK ARTIK YENİ YÖNETİME AİT

Trablus Havalimanı'ndaki çatışmalarda kokpitine ve gövdesine kurşun isabet eden Kaddafi'ye ait lüks özel uçak, Libya'nın yeni yönetiminin hizmetine sunulmak üzere bakıma alındı
Uçakta, Kaddafi tarafından kullanılan yatak odası, toplantı ve çalışma odaları, mutfak ile Kaddafi'ye eşlik eden üst düzey yöneticilerin yolculuk ettiği bölümler bulunuyor. Ofis olarak kullanılan bölümde, teknolojik özelliği olan deri koltuklar, faks, telefon, plazma televizyon üniteleri ile müzik sistemleri, mutfakta ise kristal bardaklar, porselen tabaklar, gümüş yemek takımları yer alıyor. Muhalif güçlerin kontrolü altındaki Trablus Havalimanı'nda bulunan Kaddafi'nin özel uçağı, havalimanında ağustos ayı sonlarında yaşanan çatışmalarda kurşunların hedefi olduğu için teknik ekip tarafından bakımdan geçiriliyor.

Uçağın kokpitine ve gövdesine isabet eden kurşunların neden olduğu hasarı gidermeye çalışan teknik ekip, tamiratın ardından uçağın Libya'nın yeni yönetiminin hizmetine sunulacağını belirtiyor. Havalimanında, Kaddafi'nin uçak filosunun bir parçası olan ve kuyruğunda Afrıqıyah logosu bulunan devasa özel uçağın yanı sıra Kaddafi rejiminin üst düzey yetkilileri tarafından kullanılan jetler de bulunuyor. Havalimanında, ayrıca 10 yolcu uçağı ile birkaç uçağın da enkazı görülüyor.

(Habertürk)


O UÇAK ARTIK YENİ YÖNETİME AİT

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000