22 Mart 2011, Salı 16:00:00

O UÇAĞIN MÜRETTEBATI GÖZALTINA ALINDI

Türkiye hava sahası üzerinden Suriye'ye giderken, Cumartesi gecesi Diyarbakır'a indirilen İran'a ait kargo uçağında sandıklar içerisinde bulunan silah ve mühimatlar dün uçaktan indirildikten sonra uçağın mürettabatı bugün gözaltına alındı.
  • Kaçakçılık ve sevkiyatı uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış olmadıkça, manifestosu, airwaybill de düzenlenmişse hava sahasını kateden uçağın mürettebatına da işleticisine de hiç bir şey yapamazsınız. Hatırlayın İstanbul Boğazı geçişi sırasında durudurulan yabancı bandıralı bir gemide roket ve konvansiyonel silahlar bulunmuştu. Dökümanları tamam olunca ve geminin Mısır'a gittiği, silahların alıcısının Mısır olduğu anlaşılınca gemiyi de hamuleyi de serbest bırakmışlardı. Şimdi bir de uçak işleticisinin faturasını ödeyeceğiz. Bir yorumcunun dediği gibi, Suriye ve İran'la ilişkilerimiz de bozulacak. Afganistan''a mühimmat taşıyan ABD ve İngiliz uçaklarını da indirip kontrol ediyorlar mı acaba?
  • HÜKÜMETİN HABERİ YOKMUYDU BU UÇUŞTAN SİZCE??? AH ULAN AHHHH!!! NELER OLUYOR BU ÜLKEDE YA!! YILLAR GEÇTİKTEN SONRA KANALIN BİRİNDE DÜNDEN YARINA DİYE BUNUNDA GERÇEKLERİNİ ORTAYA KOYARLAR.. MERAKLANMAYIN!!
  • ayrıca giden atom bombası değil hafif makinalı tüfek lerdir. oh olsun derken bence yanlış düşünme var
  • siz sanıyormusunuz bu uçağı türkiyenın tespit edip durduguna hayır turkıye durdurmadı amerıkanın ıstegı uzerıne hukumet bunun uzerıne o ucagı durdurdu ve surıye ıle ıran ıle ılıskılerımızı sırf amerıkanın ıstegı uzerıne bozulacak ve hukumet sırf amerıkaya yaranmak yada korktugu ıcın bu ucagı durdurdu...nerde o aslan kesılen başbakan çıkıp one minute desene sen kım oluyorsunda bu ucagı bana durdurtturuyorsun dıye sana seslenıyorum ey BOP başkanı sana seslenıyorum sen bır defa ulkenın memuruna bıle sahıp cıkamazken koskoca dunyaya hakım olmak kım sen kım..senın hayallerın bıle ulasamaz o gerceklere haberın olsun ...baska ulkeler ıcın komsu ulkelerınla aranı bozma yakında patlar elınde yoksa o actıgın vize olayları işie bile yaramaz...
  • oh iyi olmus

Türkiye hava sahası üzerinden Suriye’ye giderken, önceki gece Diyarbakır’a indirilen İran’a ait kargo uçağında sandıkların içerisinde bulunan silah ve mühimatların uçaktan indirildiği belirtildi.

Başkent Tahran’dan havalananan ve Suriye’ye askeri malzeme taşıdığı belirtilen ’Ilyushin Il-76TD’ tipi kargo uçağı, nükleer silah taşıdığı ihbarı üzerine BM kararları doğrultusunda cumartesi gece yarısı Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvveti 8’inci Ana Jet Üssü’ne indirilelerek arandı. Diyarbakır havaalanında halen bekletilen İran’a ait kargo uçağının ana kapağı açılarak uçakta bulunan sandıklar indirildi

Sandıklarda, roketatar, havan, biksi ve Kalaşnikof gibi silah ve mühimatların bulunduğu belirtildi. Söz konusu silahların bulunduğu sandıklar uçaktan indirilirken, silahların bildiriminin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi alınamadı. 

Diyarbakır’a 2006 yılından bu yana BM kararları doğrultusunda arama yapmak için indirilen İran kargo uçaklarından ilk kez bir uçağın bu kadar uzun süre havaalanında bekletildiği ifade edildi. (Hürriyet)

 

O UÇAĞIN MÜRETTEBATI GÖZALTINA ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kaçakçılık ve sevkiyatı uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış olmadıkça, manifestosu, airwaybill de düzenlenmişse hava sahasını kateden uçağın mürettebatına da işleticisine de hiç bir şey yapamazsınız. Hatırlayın İstanbul Boğazı geçişi sırasında durudurulan yabancı bandıralı bir gemide roket ve konvansiyonel silahlar bulunmuştu. Dökümanları tamam olunca ve geminin Mısır'a gittiği, silahların alıcısının Mısır olduğu anlaşılınca gemiyi de hamuleyi de serbest bırakmışlardı. Şimdi bir de uçak işleticisinin faturasını ödeyeceğiz. Bir yorumcunun dediği gibi, Suriye ve İran'la ilişkilerimiz de bozulacak. Afganistan''a mühimmat taşıyan ABD ve İngiliz uçaklarını da indirip kontrol ediyorlar mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HÜKÜMETİN HABERİ YOKMUYDU BU UÇUŞTAN SİZCE??? AH ULAN AHHHH!!! NELER OLUYOR BU ÜLKEDE YA!! YILLAR GEÇTİKTEN SONRA KANALIN BİRİNDE DÜNDEN YARINA DİYE BUNUNDA GERÇEKLERİNİ ORTAYA KOYARLAR.. MERAKLANMAYIN!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayrıca giden atom bombası değil hafif makinalı tüfek lerdir. oh olsun derken bence yanlış düşünme var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siz sanıyormusunuz bu uçağı türkiyenın tespit edip durduguna hayır turkıye durdurmadı amerıkanın ıstegı uzerıne hukumet bunun uzerıne o ucagı durdurdu ve surıye ıle ıran ıle ılıskılerımızı sırf amerıkanın ıstegı uzerıne bozulacak ve hukumet sırf amerıkaya yaranmak yada korktugu ıcın bu ucagı durdurdu...nerde o aslan kesılen başbakan çıkıp one minute desene sen kım oluyorsunda bu ucagı bana durdurtturuyorsun dıye sana seslenıyorum ey BOP başkanı sana seslenıyorum sen bır defa ulkenın memuruna bıle sahıp cıkamazken koskoca dunyaya hakım olmak kım sen kım..senın hayallerın bıle ulasamaz o gerceklere haberın olsun ...baska ulkeler ıcın komsu ulkelerınla aranı bozma yakında patlar elınde yoksa o actıgın vize olayları işie bile yaramaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oh iyi olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000