15 Aralık 2012, Cumartesi 08:46:37

"O UÇAĞI ABD GERİ DÖNDÜRDÜ!"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Kuzey Irak’a giden Enerji Bakanı’nın uçağının geri dönmesini sağlayan karar, ABD tarafından verilmiştir” dedi.
  • ABD Irak'a saldirdiginda, Turkiye bu saldiriya karsi cikti Irak'i boler diye. Turkiye ABD'ye kizdi Kuzeyde Kurt Devleti kuruyor diye. Bugun savastan sonra, ABD Irak'i bir butun olarak tutmaya calisiyor, Turkiye basta karsi ciktiklari Kurt hukumeti ile anlasma yapmak istiyor.

Tokat’ta, bir açılışa katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın uçağının Kuzey Irak’a inişine izin verilmemesi konusuna değinen DSP Genel Başkanı Masum Türker şunları söyledi:

“Enerji Bakanı’nın uçağının geri dönmesini sağlayan karar, ABD tarafından verilmiştir. ABD o süreç içerisinde Maliki ile şu anda bir yakınlaşma içine girmiştir. Maliki de özellikle çatışma halinde olduğu için, kendi iç çatışması olduğu için Barzani ile bizim burada Barzani taraftarlığımızın gelişmemesini istememiştir. Bu konu kamuoyundan saklanmıştır. Hiç bir haberde, televizyonda yoktur. O nedenledir ki bakın Türkiye için büyük bir onur meselesi yapılması gerekirken bu konuda sessiz kalınmıştır. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum dolayıyla Ergenekon meselesi artık Afyon olmaktan çıkmıştır.” 

"O UÇAĞI ABD GERİ DÖNDÜRDÜ!"

Yorumlar

Turkiye, ABD, Irak ve 180 derece donusler ~ 11 yıl önce
ABD Irak'a saldirdiginda, Turkiye bu saldiriya karsi cikti Irak'i boler diye. Turkiye ABD'ye kizdi Kuzeyde Kurt Devleti kuruyor diye. Bugun savastan sonra, ABD Irak'i bir butun olarak tutmaya calisiyor, Turkiye basta karsi ciktiklari Kurt hukumeti ile anlasma yapmak istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000