06 Temmuz 2012, Cuma 10:39:51

O SORU CEVAP BULDU

Suriye'nin düşürdüğü jetin pilotları Yüzbaşı Ertan ve Teğmen Aksoy'un nasıl şehit olduğu sorusu yanıt buldu. Yapılan otopside iki şehit pilotun jetin vurulmasından sonra çarpma sırasında travmaya bağlı olarak şehit oldukları anlaşıldı...
  • Askerlerimiz suriyeye esir düştü alabilmek için kapalı kapılar ardında görüşüyordukta, o yüzden hava harekatını bile başlatamadık, ikna ettik anca cenazelerini aldık desenize. Kimi kandırıyorsunuz siz?
  • Ben de bı pilot kızıyim ve iki şehidimiz icin gercekten cok üzgünüm ama diğer ınsanlarında anlamadığı gibi benim de anlamadığım tek nokta uçak vurulduktan sonra suya çarpma ile ölen şehitlerimizin kask ve postalları nasıl çıktı . Normalde o postalları çıkarması bile okadar zor iken uçağı vurulmuş asker düşerken o postalları o kaski nasıl çıkartsın. Bence bu yine devletin bizlerden bişeyler saklamak icin uydurgudu büyük bir yalan ! Turk milletini aptal yerine koyup inandirmaya çalıştığı yok adlı tip yok su yok bu diye arkasına destek göstermeye çalıştığı saçma bir kurmaca! Olan yine vatanı icin gorev yapan namuslu şerefli askerlerimize oldu . Gercek turk milletinin bası dağılsın sag olsun .
  • tek anlamadığım nokta 1-emekli pilot diyorki kask ve postallar cıkarılmış 2- otopsi koltuk fırlatılamamış ve travmadan ölmüş peki bizim pilotlarımız biri bulup öldürmüş olmasın birileri bizi savaşa itiyor olmasın sadece diyorum ki şehidim bizi affet herkesin işine burnumuzu sokarız ama size sahip olamıyoruz birilerinin isteği için sizin vatan evlatlarını kaybediyor bizi affet sehidim...........................
  • Ben hala kask ve postal nasıl çıkmış anlamadım. Bu memleketin başı ve yönetenlerinin derdi kişisel menfaatleridir. Gerisini idareten yapıyorlar. Ama malesef memleketin gerçeği bu.
  • Maalesef şehidimiz bulmak için 11 milyon dolar verip de bir araştırma gemisi alamıyoruz ama bu ülkeyi yönetenlere hesapsız kitapsız 7 özel uçak 3 helikopter ve sayısız lüks makam arabası alabiliyoruz!!!!! başbakana 300 milyon dolara a 330 sipariş verildi...düşünün ki en basitinden kaymakam bile 90-100.000 euroluk makam arabasına biniyor!!! 3 tarafımız denizle kaplı denizcilik bakanı yok doğru dürüst tersanesi yok teknolojisi yok!!! güler misin ağlar mısın??? bir de utanmadan atıp tutuyorlar şöyle geliştik böyle kalkındık ,zenginleştik,dünya bize gıpta ediyor falan diye....hepsi palavra hepsi masal...toprağını,şirketlerini bilmem neni ona buna satıp da zengin ve güçlü oluyorsan durma aynen devam et!!! askerimiz pkk ile savaşır yıkık dökük karakollar yüzünden çok sayıda şehit veririz g.kurmay basın sözcüsü '' maalesef ödeneğimiz yeterli olmadığından karakolları onaramadık bu kadar şehit verdik ''der ama aynı g.kurmay , c.başkanına 60 milyon dolara alınan uçağın aynısından 2 tane de kendisine alır!!!! Bu ülkeyi en küçüğünden en büyüğüne yönetenler devletin imkanlarını devlet malı deniz hesabı görmeyi bırakmadıkça bu abukluklar sürer gider...biz de daha çoook vatan sağolsun,kader böyleymiş vs der dururuz!!!!!
  • Sanirim bu Suriye'nin gercekleri anlattigini teyit ediyor. ;-D Dispolitika rezalet! Demek ki füze ile vurmamislar. Demek ki ucak vuruluvurulmaz düsmüs. Yani ucak Suriye sahasinda imis. Yanitinizi bekliyoruz Ankara! tabii bu Sam'in uyarmadan ucaga direk ates acmasini mazur göstermez.

Şehitlerin vücutlarında dağılma yok, uçağın denize düştüğü sırada oluşan sert travma sonucu ölüm gerçekleşmiş.

TRAVMA SONUCU..

Suriye tarafından Akdeniz'de keşif uçuşu yaparken 22 Haziran'da vurulan F-4 keşif uçağının iki pilotunun uçağın denize düşmesine bağlı olarak travmatik ölümlerinin gerçekleştiği öğrenildi. Akşam'dan Özkan Tamirak'ın haberine göre; Otopsileri yapılan şehit pilotların cesetlerinde patlamaya bağlı bir dağılma olmadığı da gözlendi. F-4 savaş uçağının iki pilotu Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için son ana kadar umutlar korunuyordu. Ancak 12 gün sonra Suriye'nin 8.6 mil açığında uçağın enkazının bulunduğu denizin yaklaşık 1260 metre derinliğinde, cesetlerine ulaşılan şehit pilotların cenazeleri Malatya'ya getirildi.

KOLTUKLARI FIRLATAMADILAR

Koltuklarının fırlatmasını çalıştırmaya fırsat kalmadan denize çakılan, kaskları ve ayaklarındaki postalları çıkmış bir şekilde bulunan şehit pilotlara Malatya Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.

BAŞBAKAN'A HABER VERDİLER

Yüzbaşı Ertan ve Teğmen Aksoy'un, uçağın düşürülme anında mı yoksa, düştükten sonra mı, ya da bir başka nedenle mi öldüklerinin anlaşılması için yapılan otopsilerden ilki saat 17.30'da başladı. Şehit ilk pilotun otopsisi yaklaşık dört saatte tamamlanırken ikinci pilotun otopsisi de gece geç saatlerde bitti. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Malatya'da yapılan otopsilerle ilgili alınan ilk bilgileri geç saatlerde önce Başbakan Tayyip Erdoğan'a sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e iletti.

Şehit pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un uçağın vurulmasından sonra denize çarpması sırasında travmaya bağlı ölümlerinin gerçekleştiği öğrenildi. Yine şehitlerin naaşlarında uçağın vurulma anında meydana gelen patlamaya bağlı bir dağılma olmadığı da belirlendi.

O SORU CEVAP BULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Şöyle desenize ~ 12 yıl önce
Askerlerimiz suriyeye esir düştü alabilmek için kapalı kapılar ardında görüşüyordukta, o yüzden hava harekatını bile başlatamadık, ikna ettik anca cenazelerini aldık desenize. Kimi kandırıyorsunuz siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçmalık!! ~ 12 yıl önce
Ben de bı pilot kızıyim ve iki şehidimiz icin gercekten cok üzgünüm ama diğer ınsanlarında anlamadığı gibi benim de anlamadığım tek nokta uçak vurulduktan sonra suya çarpma ile ölen şehitlerimizin kask ve postalları nasıl çıktı . Normalde o postalları çıkarması bile okadar zor iken uçağı vurulmuş asker düşerken o postalları o kaski nasıl çıkartsın. Bence bu yine devletin bizlerden bişeyler saklamak icin uydurgudu büyük bir yalan ! Turk milletini aptal yerine koyup inandirmaya çalıştığı yok adlı tip yok su yok bu diye arkasına destek göstermeye çalıştığı saçma bir kurmaca! Olan yine vatanı icin gorev yapan namuslu şerefli askerlerimize oldu . Gercek turk milletinin bası dağılsın sag olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bi iş var ~ 12 yıl önce
tek anlamadığım nokta 1-emekli pilot diyorki kask ve postallar cıkarılmış 2- otopsi koltuk fırlatılamamış ve travmadan ölmüş peki bizim pilotlarımız biri bulup öldürmüş olmasın birileri bizi savaşa itiyor olmasın sadece diyorum ki şehidim bizi affet herkesin işine burnumuzu sokarız ama size sahip olamıyoruz birilerinin isteği için sizin vatan evlatlarını kaybediyor bizi affet sehidim...........................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kask ve Postal ~ 12 yıl önce
Ben hala kask ve postal nasıl çıkmış anlamadım. Bu memleketin başı ve yönetenlerinin derdi kişisel menfaatleridir. Gerisini idareten yapıyorlar. Ama malesef memleketin gerçeği bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maalesef ~ 12 yıl önce
Maalesef şehidimiz bulmak için 11 milyon dolar verip de bir araştırma gemisi alamıyoruz ama bu ülkeyi yönetenlere hesapsız kitapsız 7 özel uçak 3 helikopter ve sayısız lüks makam arabası alabiliyoruz!!!!! başbakana 300 milyon dolara a 330 sipariş verildi...düşünün ki en basitinden kaymakam bile 90-100.000 euroluk makam arabasına biniyor!!! 3 tarafımız denizle kaplı denizcilik bakanı yok doğru dürüst tersanesi yok teknolojisi yok!!! güler misin ağlar mısın??? bir de utanmadan atıp tutuyorlar şöyle geliştik böyle kalkındık ,zenginleştik,dünya bize gıpta ediyor falan diye....hepsi palavra hepsi masal...toprağını,şirketlerini bilmem neni ona buna satıp da zengin ve güçlü oluyorsan durma aynen devam et!!! askerimiz pkk ile savaşır yıkık dökük karakollar yüzünden çok sayıda şehit veririz g.kurmay basın sözcüsü '' maalesef ödeneğimiz yeterli olmadığından karakolları onaramadık bu kadar şehit verdik ''der ama aynı g.kurmay , c.başkanına 60 milyon dolara alınan uçağın aynısından 2 tane de kendisine alır!!!! Bu ülkeyi en küçüğünden en büyüğüne yönetenler devletin imkanlarını devlet malı deniz hesabı görmeyi bırakmadıkça bu abukluklar sürer gider...biz de daha çoook vatan sağolsun,kader böyleymiş vs der dururuz!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriye pozisyonu ~ 12 yıl önce
Sanirim bu Suriye'nin gercekleri anlattigini teyit ediyor. ;-D Dispolitika rezalet! Demek ki füze ile vurmamislar. Demek ki ucak vuruluvurulmaz düsmüs. Yani ucak Suriye sahasinda imis. Yanitinizi bekliyoruz Ankara! tabii bu Sam'in uyarmadan ucaga direk ates acmasini mazur göstermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000