05 Kasım 2011, Cumartesi 07:41:47

"O PİST KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ"

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, yaptıkları faaliyetlerin küsümsenmemesi gerektiğini vurguladı...
Karanfil, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi kasım ayı 4. birleşiminde, Türk Hava Kurumu'na araç tahsis edilmemesi yönünde çıkan haberlere cevap verdi.

Kendilerinden araç talep eden Türk Hava Kurumu'na gerekli desteği verdiklerini kaydeden Karanfil, "Araç vermeme gibi bir durumun söz konusu değil. Bu konuda gerekli yerlerle görüşmelerimizi yaptık ve gerekli desteği verdik. Türk Hava Kurumu Samsun Şubesi'ne de bu zamana kadar bize düşen her türlü desteği verdik ve bundan sonrada bu destek devam edecek" dedi.
 
"YAPTIĞIMIZ İŞLER KÜÇÜMSENMEYECEK KADAR ÖNEMLİ"
"Yaptığımız işler küçümsenmeyecek kadar önemli" diyen Aslan Karanfil, şöyle devam etti: "19 Mayıs Havaalanı'nda planör eğitimi için kurulmak istenen pist konusunda da Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın büyük destekleriyle gerekeni yaptık. Yaptığımız hizmetler öyle küçümsenecek hizmetler değil. 19 Mayıs Havaalanı pisti tamamen kendi kaderine terk edilmişti ve hiçbir şekilde faaliyet gösteremez haldeydi. İl Özel İdaresi tarafından bir buçuk yıllık ciddi uğraşla burayı güzel bir havacılık tesisi haline getirdik. Bu iş küçümsenecek bir iş değil. Bizim yaptığımız bu iş, pistin hemen yanında olan Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu bu sene öğrenci almasına, yine pistin hemen yanında Uzay ve Uzay Bilimleri Fakültesi açılmasına vesile oldu. Bizim attığımız bir adım beraberinde çok güzel şeyleri getirdi."
 
Birleşimde, geçen ay teklif verilen ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu'na havale edilen Kavak ilçesi Bekdemir-Musullu köylerini birbirine bağlayan 050 Kontrol Kesim Numaralı bağlantı yolunun sanayi alanı içinde kalmasından dolayı yol ağından çıkartılması hakkındaki rapor da okundu.
 
Çeşitli görüşlerin dile getirildiği rapor, ulaşımı sağlayan 050 kontrol kesim nolu köy yolunun iptal edilmesi, yeni yapılacak yolun iyileştirilmesinin ise ilgili firmaca yapılması kaydıyla yol ağına alınması şeklinde oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.
"O PİST KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000