04 Şubat 2009, Çarşamba 07:35:06

O pilotlar Konya'da eğitiliyor!

CHP lideri Deniz Baykal’ın yanı sıra birçok kesim tarafından 'İsrail’li pilotlar, Konya’da eğitiliyor' eleştirisi sonrası, Konya’daki Ana Jet Üs Komutanlığı gündeme oturdu.
  • AKPARTİ NİN DAVOSA GİDİPTE ORDA YAPMIŞ OLDUĞU GÖSTERİYİ ANCAK EĞİTİM DÜZEYİ DÜŞÜK KİŞİLER İNANIR NE GELİRSE BAŞIMIZA BU AKPARTİDEN VE CEHALET, TEN GELİYOR. ALLAH BİZİ BU İKİ UNSURDAN KORUSUN { AMİN } DENİZ BAYKAL V E KEMAL KILIÇDAROĞLUNUN DESTEKÇİSİ VE DUACILARIYIZ. ALLAH CC.YOLUNUZU AÇIK EYLESİN SEVGİLİ TEMİZ SİYASETÇİLER İNŞALLAH BİZLERİ BU AKPARTİLİLERİN ELİNDEN KURTARIRSINIZ TEK DAYANAĞIMIZ SİZ CUMHURİYET HALK PARTİSİ .
  • İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARININ PİLOTLARINA KONYA ,DA EĞİTİM OLANAĞINA İZİN VEREN GAZZEYİ BOMBALAMASINDA BÜYÜK ROLÜ OYNAYAN BUGÜNKÜ AKPARTİ HÜKÜMETİDİR GAZZEYE GİRMEK İÇİN ANAHTARI VERİYO SONRADA SEÇİM KORKUSUNDAN GİDİP DAVOSA SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR OYLARI YÜKSELTMEK İÇİN BİZLERDE BUNU YEDİKYA VALLA CHP OLMASA BUNLAR TÜRKİYEYİ TAMAMEN TESLİM EDER YABANCILARA GERÇİ NE KALDIKİ GERİDE AKPARTİLİLERİN HEPSİ RUM KÖKENLİ BAŞBAKANDAN BAŞLIYARAK ARAŞTIRIN BAKALIM

Ancak ‘’Dünyanın bir numaralı taktik eğitim merkezi’’ olarak nitelenen Konya’daki ‘’Anadolu Kartalı’’ eğitim üssünde, sadece İsrail’li değil, ABD dahil 11 ülkenin pilotlarına eğitim veriliyor. Yılda 4 kez düzenlenen tatbikatlarda dünya ülkelerinin pilotları, ücreti karşılığında Konya’daki tatbikatlarda eğitim görüyor.

ENGEBESİZ KONYA OVASI TERCİH SEBEBİ

‘’Konya’da eğitilip Gazze’yi vuruyorlar’’ eleştirisinin altında, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılan ‘’Anadolu Kartalı’’ Eğitim tatbikatları yatıyor. Türkiye’nin savunma işbirliği anlaşması imzaladığı ülkelerin pilotları bu tatbikatlara katılıyor.

Pilotlar, gerçek harekat şartlarına benzetilmiş bir ortamda eğitim görüyor. Konya Ovası'nın düz ve engebesiz olması, alçak irtifa şartlarına izin vermesi, 400 kilometre en ve 300 kilometre boyunda geniş bir hava sahasının bulunması nedeniyle buradaki taktik eğitim merkezi, tüm dünya hava kuvvetlerince tercih ediliyor. İsrail de 1996 yılında imzalanan savunma işbirliği çerçevesinde, Konya’daki harp eğitimi tatbikatlarına katılıyor.

GERÇEK HAREKAT ORTAMI

2001 yılında başlayan ve yılda 4 kez yapılan tatbikatlara bugüne kadar Almanya, Belçika, İngiltere, Hollanda, İtalya, Ürdün, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İsrail ve Pakistan Hava Kuvvetleri katıldı. Merkezde, yerli ve yabancı 17 bin 677 personele eğitim verildi, bin 566 savaş uçağı Konya semalarında uçarak 13 bin 839 sorti yaptı. Bu eğitimlerde yerli ve yabancı ülke pilotları, F-16, F-4E 2020, RF-4, C-130, CASA, KC-135 Tornado, Awacs ve Cougar gibi uçaklar kullandı.

Tatbikatlarda, Maverick ve lazer güdümlü bombaların yanı sıra, gündüz gibi çevresel görüş sağlayan gece görüş gözlüğü, Aselsan tarafından geliştirilen Lazer ile işaretleme ve mesafe ölçme sistemi, gece alçak irtifadan uçuş ve hedeflere hassas vuruş imkanı sağlayan alçak irtifa sistemleri yer alıyor. Konya’daki tatbikatlarda, gerçek bir harekat ortamı sağlanıyor. Elektronik harp ortamı sağlanıyor.

TÜM DÜNYA TAKDİR EDİYOR

Türk Hava Kuvvetleri görevleri planlayıp, kırmızı kuvvetleri oluşturuyor. Misafir unsurlardan oluşan mavi kuvvetler ise her gün değişik bir senaryo içinde, bir ülkenin liderliğinde kurtarma, ele geçirme, imha gibi belirli hedeflere yönelik görevleri icra ediyor. Konya’daki ana jet üssünde tatbikatlara katılan ülke personeli için, sosyal tesisler ile 520 yatak kapasiteli 260 oda da bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu merkezdeki eğitim ve tatbikatları, tüm dünya silahlı kuvvetlerince beğeni topluyor.

(Gazeteport)

O pilotlar Konya'da eğitiliyor!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
AKPARTİ NİN DAVOSA GİDİPTE ORDA YAPMIŞ OLDUĞU GÖSTERİYİ ANCAK EĞİTİM DÜZEYİ DÜŞÜK KİŞİLER İNANIR NE GELİRSE BAŞIMIZA BU AKPARTİDEN VE CEHALET, TEN GELİYOR. ALLAH BİZİ BU İKİ UNSURDAN KORUSUN { AMİN } DENİZ BAYKAL V E KEMAL KILIÇDAROĞLUNUN DESTEKÇİSİ VE DUACILARIYIZ. ALLAH CC.YOLUNUZU AÇIK EYLESİN SEVGİLİ TEMİZ SİYASETÇİLER İNŞALLAH BİZLERİ BU AKPARTİLİLERİN ELİNDEN KURTARIRSINIZ TEK DAYANAĞIMIZ SİZ CUMHURİYET HALK PARTİSİ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARININ PİLOTLARINA KONYA ,DA EĞİTİM OLANAĞINA İZİN VEREN GAZZEYİ BOMBALAMASINDA BÜYÜK ROLÜ OYNAYAN BUGÜNKÜ AKPARTİ HÜKÜMETİDİR GAZZEYE GİRMEK İÇİN ANAHTARI VERİYO SONRADA SEÇİM KORKUSUNDAN GİDİP DAVOSA SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR OYLARI YÜKSELTMEK İÇİN BİZLERDE BUNU YEDİKYA VALLA CHP OLMASA BUNLAR TÜRKİYEYİ TAMAMEN TESLİM EDER YABANCILARA GERÇİ NE KALDIKİ GERİDE AKPARTİLİLERİN HEPSİ RUM KÖKENLİ BAŞBAKANDAN BAŞLIYARAK ARAŞTIRIN BAKALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000