07 Haziran 2010, Pazartesi 09:43:56

"O PİLOT, MESLEĞİN AĞIRLIĞINI KALDIRAMAYANLARDAN!"

Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem, geçtiğimiz hafta özel bir havayolu şirketinde alkollü olarak yakalanan pilotun gündeme oturamasından sonra bu haftaki yazısını bu konu üzerine yazdı... Peki, Murat Herdem konuyu nasıl kaleme aldı? İşte Herdem'in o yazısı...
  • bence yanındaki pilotu alkollu olduğu halde raporlamayan kaptan (her neden çekiniyorsa) ve ekip (kabin memurları pilot raporlayamazlar) bu olaya engel olamıyorsa EKIP DIŞI DENETIM gereklidir.bununda ekibi bozmaya ceserat etmesi gerekmeyenler tarafından yapılması gerekir.Cesaret diyorum çünkü görev başka cesaret başka.
  • YILLARDIR DUSUNURUM ALKOL ALIP ARABA KULLANMAKTAN DAHA BILINCSIZ NE OLABILIR DIYE,ZENGINI FAKIRI PROFESORU CAHILI BU BILINCSIZLIKTE BULUSUYOR INANIN BUNUN USTUNE BASKA BILINCSIZLIK YOK AMERIKADA MADD(MOTHER AGAINST DRUNK DRIVER) DERNEGININ BU KONUDA CALSIMASI VAR HELE BU PILOTSA BU BILICSLIKTEN OTE BIRSEY AMA BILINCSIZLIKTEN OTESIDE INSAN ICIN KULLANILAMIYOR...
  • o kaptanın herzamanki hali. ağzı küfürlerle dolu. sürekli sağına soluna sataşan havacılıktan bihaber olan sarhoşun teki. aynı firmada onun gibi adam çok. illegal olan bir tek kaptanlar değil
  • bence dünyanın en zor mesleklerinden biri.gece gündüz olayı yok..sosyal hayat değişkenlik gösteriyor.normal memur gibi sabah gidip akşam eve dönmek gibi bir durum söz konusu değil.tabi alkolünde ne zaman alınacağı belli değil.bünye her an hazır.ama ben normal saatleri olan bir işte çalışıyorum ve benim için saat ve zaman kavramı belli.o yüzden bu durumdaki insanlarını anlayabiliyorum..
  • alkollu olan pilota bir ceza verilmesi bencede gerekli. fakat ucus oncesi emniyet genel mudurlugu ile çalişma yapilsin alkol muaynesi yapilsin filan çok sacma bir oneri bence. alkollu insan her halukarda ucagin guvenliğini tehlikeye dusurur yolcu bile olsa. butun yolcularada yapilsin o zaman.. pilotlar için aşşağilayici bir durum olur ve kaç pilot ucucsa gider boyle bir uygulama yapilirsa o zaman gorursunuz.oturdugunuz yerden yazmasi ne kadar kolay dimi ? birisi içmiş e o zaman butun pilotlara alkolik muamelesi yapalim.çok siğ zihniyetle dusunuyorsunuz bence..
  • Alkollü olarak bugün yurt dışında her zaman örnek aldığım ülke amerikadır ya araba da yakalandınız kesin hapis cezası var eyalatine göre 3 de olabilir 2 ay da.. Yakalandığın gün zaten 24 saat içeriye tıkarlar sonrası da vardır. Gelelim kokpitte pilot olarak alkollü yakalandın pilotluk lisansan ömür boyu iptal olur ayrıca çok ciddi ceza alman garantidir, abd de. Başlarsın keşkelerle söylenmeye.. Almanya da ne ceza verirler veya Türkiye de. Havacılık kuralları ve kanunları bir an önce çıkmala hem de ksin olarak..

Pilotluk mesleğinin ne kadar önemli ve zor bir meslek olduğunu söylemeye gerek yok. Onlarca insanı, umudu, geleceği, hayali, sorumluluğu bir uçakta taşıyorlar…

Herkes eşini, dostunu, çocuğunu, annesini, babasını önce Allah’a sonra onlara emanet ediyor.

Bu bilinçle hareket eden pilotları gönülden kutlamak gerekir. Gerçekten yaptıkları, son derece meşakkatli ve özveri isteyen bir iş. Ama tabi her pilotun da bu sorumluluğu taşıdığını söylemek ne yazık ki pek mümkün değil.

Geçen hafta Almanya’da yakalanan Türk pilot da, bana göre o şerefli mesleğin ağırlığını kaldıramayanlardan!

Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem'in köşe yazısının tamamı için TIKLAYIN

"O PİLOT, MESLEĞİN AĞIRLIĞINI KALDIRAMAYANLARDAN!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
bence yanındaki pilotu alkollu olduğu halde raporlamayan kaptan (her neden çekiniyorsa) ve ekip (kabin memurları pilot raporlayamazlar) bu olaya engel olamıyorsa EKIP DIŞI DENETIM gereklidir.bununda ekibi bozmaya ceserat etmesi gerekmeyenler tarafından yapılması gerekir.Cesaret diyorum çünkü görev başka cesaret başka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YILLARDIR DUSUNURUM ALKOL ALIP ARABA KULLANMAKTAN DAHA BILINCSIZ NE OLABILIR DIYE,ZENGINI FAKIRI PROFESORU CAHILI BU BILINCSIZLIKTE BULUSUYOR INANIN BUNUN USTUNE BASKA BILINCSIZLIK YOK AMERIKADA MADD(MOTHER AGAINST DRUNK DRIVER) DERNEGININ BU KONUDA CALSIMASI VAR HELE BU PILOTSA BU BILICSLIKTEN OTE BIRSEY AMA BILINCSIZLIKTEN OTESIDE INSAN ICIN KULLANILAMIYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o kaptanın herzamanki hali. ağzı küfürlerle dolu. sürekli sağına soluna sataşan havacılıktan bihaber olan sarhoşun teki. aynı firmada onun gibi adam çok. illegal olan bir tek kaptanlar değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence dünyanın en zor mesleklerinden biri.gece gündüz olayı yok..sosyal hayat değişkenlik gösteriyor.normal memur gibi sabah gidip akşam eve dönmek gibi bir durum söz konusu değil.tabi alkolünde ne zaman alınacağı belli değil.bünye her an hazır.ama ben normal saatleri olan bir işte çalışıyorum ve benim için saat ve zaman kavramı belli.o yüzden bu durumdaki insanlarını anlayabiliyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alkollu olan pilota bir ceza verilmesi bencede gerekli. fakat ucus oncesi emniyet genel mudurlugu ile çalişma yapilsin alkol muaynesi yapilsin filan çok sacma bir oneri bence. alkollu insan her halukarda ucagin guvenliğini tehlikeye dusurur yolcu bile olsa. butun yolcularada yapilsin o zaman.. pilotlar için aşşağilayici bir durum olur ve kaç pilot ucucsa gider boyle bir uygulama yapilirsa o zaman gorursunuz.oturdugunuz yerden yazmasi ne kadar kolay dimi ? birisi içmiş e o zaman butun pilotlara alkolik muamelesi yapalim.çok siğ zihniyetle dusunuyorsunuz bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alkollü olarak bugün yurt dışında her zaman örnek aldığım ülke amerikadır ya araba da yakalandınız kesin hapis cezası var eyalatine göre 3 de olabilir 2 ay da.. Yakalandığın gün zaten 24 saat içeriye tıkarlar sonrası da vardır. Gelelim kokpitte pilot olarak alkollü yakalandın pilotluk lisansan ömür boyu iptal olur ayrıca çok ciddi ceza alman garantidir, abd de. Başlarsın keşkelerle söylenmeye.. Almanya da ne ceza verirler veya Türkiye de. Havacılık kuralları ve kanunları bir an önce çıkmala hem de ksin olarak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000