08 Ekim 2010, Cuma 08:18:20

O OKUL BUGÜN EĞİTİME BAŞLADI

EÜ Meslek Yüksekokulu olarak hizmet verecek Ahmet Eroğlu Uçak Teknolojisi Programı, Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de hazır bulunduğu törenle eğitim - öğretime başladı.
  • Doğru şeylerin halen yapılıyor- yapılabiliyor- olması ne güzel. demekki halen umut var. Tebrikler emeği geçen herkese
  • Yazık be.. rumuzlu arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum. Dedikodunun bu kadar fazla olduğu başka bir sektör varmıdır bilemem. Okul haberi ise hoşuma gitti ben de tebrik ederim.
  • Böyle güzel bir habere yorum yapılmamasına çok üzüldüm. Oysa tatlı su havacılarımız birisine bel altından vurmayı ve dedikodu yapmayı ne kadar çok seviyorlar, öyle değil mi ? Ama burada dedikoduluk bir durum yok ve bu nedenle kimse bişey yazmamış. Sözkonusu okulun eğitime başlaması için destek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum. EA
Okul için Gaziemir Belediyesi arsasını verdi, Eroğlu ailesi binasını yaptı, Milli Savunma Bakanlığı ödenek desteğinde bulundu. Ege Üniversitesi (EÜ) ise akademik sorumluluk üstlendi. Sonuçta, Gaziemir Sarnıç'ta EÜ'ye bağlı meslek yüksekokulu olarak hizmet verecek Uçak Teknolojisi Programı eğitim-öğretim vermeye başladı. Okulun açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, okulun Türkiye'nin hızla gelişen havacılık sektöründe gereksinim duyulan nitelikli kalifiye eleman ihtiyacına cevap vereceğini söyledi.

Bakan Gönül, Türkiye'de uçak ve sivil savunma sanayiinde son yıllarda büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, "Şimdiden bazı tedbirler almak zorundayız. Gelişmekte olan havacılık sektörü için önemli bir adım daha attık. Kalifiye işgücü ihtiyacının artarak devam edeceği anlaşılıyor. Bu okulla açılan program sadece Ege Bölgesi'ne değil diğer bölgelerdeki havacılık yan sanayinin de gelişmesine hizmet verecek. Bu üniversiteden mezun olacak çocuklarımızın her biri de Eroğlu ailesine müteşekkir olacaktır. Okulun kısa sürede inşa edilerek 2010-11 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyor, tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, sivil havacılık sektöründe dünya ile rekabet edecek hale gelmelerinin ön koşulu olan nitelikli insan gücünün bu eğitim kurumlarında yetişeceğini belirtti. Kıraç, "Bu okulla kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi yönünde önemli bir görev ifa edeceğini düşünüyoruz. Türkiye ve İzmir için havacılık sanayi çok önemli. İzmir nitelikli insan kaynağına sahip. 8 üniversitemiz var, buna yenileri de eklenecek. İzmir olarak dünya kenti olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz." diye konuştu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz üniversiteler sadece bilim üreten değil bunu toplumla ve sanayiyle paylaşan kurumlar olması gerektiğine değindi. Yılmaz şöyle devam etti: "Üniversitemiz dünyanın en iyi 500 üniversite arasına girdi. Ayrıca YÖK'ün verilerine göre de en çok bilimsel yayın yapan ilk beş üniversiet arasındayız. Bir üniversite sadece bilim üreterek ve sunarak görevine yapmış sayılmaz. Biz de bu sorumluluğun farkındayız. Bu okul ve açılışı işte Ege modeli diye tanımlıyoruz. Küçük birikimlerin birleşmesiyle neler yapılabileceğini gösteriyoruz bu okulla aynı zamanda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Binanın arsasını tahsis eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da İzmir'e ve ilçelerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılara seslenerek, "Duygulu, gururluyuz. Bu okulun en kısa sürede bir fakülteye dönüşmesini bekliyoruz. Kentimize hep birlikte sahip çıkalım, taşın altına elimizi koyalım. Yatırımcıları davet ediyoruz, sonuna kadar size destek ve yardımcı olacağımıza söz veriyorum." dedi.
O OKUL BUGÜN EĞİTİME BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Doğru şeylerin halen yapılıyor- yapılabiliyor- olması ne güzel. demekki halen umut var. Tebrikler emeği geçen herkese

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazık be.. rumuzlu arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum. Dedikodunun bu kadar fazla olduğu başka bir sektör varmıdır bilemem. Okul haberi ise hoşuma gitti ben de tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle güzel bir habere yorum yapılmamasına çok üzüldüm. Oysa tatlı su havacılarımız birisine bel altından vurmayı ve dedikodu yapmayı ne kadar çok seviyorlar, öyle değil mi ? Ama burada dedikoduluk bir durum yok ve bu nedenle kimse bişey yazmamış. Sözkonusu okulun eğitime başlaması için destek veren herkesi gönülden tebrik ediyorum. EA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000