09 Haziran 2011, Perşembe 08:00:42

O İSTEDİ TÜRKİYE AMBULANS UÇAK VERDİ

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde kalp krizi geçirerek ambulans helikopterle Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yunanlı nörolog Andronikos Gatsonis (64), ailesinin talebi üzerine Türk hükümetinin sağladığı ambulans uçakla ülkesine gönderildi...
  • Bilkgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın ve işin içine siyaset karıştırmanın en güzel örnegi buradaki yorumlarda.B..k atmada da üstümüze yoktur ha.Salla gitsin nereye degersede değsin.Yorum yapan utanmaz adamlar gidin de bir sorun ambulans helikopterleri ve uçaklarının aylık saatleri ne kadar? Ondan sonrada burada yorum yapın.Yok sanatçılarmış filanmış falanmış.Türkiyedeki tüm sanatçı ve müsvettelerini uçursan o saati yakalayamazsın.Çamur atarken insanda biraz izan ve edep olur.İşkembeden sallamayın lütfen.
  • aynısını kendi halkına yapıyor musun? yapmıyorsun..kime yapıyorsun? sözüm ona sanatçılara,kendine yakınlara, yağcılık için de yunanlılara, ona buna...onlar da insan hiçbir sözüm yok..ama onlara yapıp da garibana ,sıradan vatandaşına yapmıyorsan ki çoğunlukla yapmıyorsun hiç yapma daha iyi...
  • Umarim Gokceada havaalani kullanilmistir bu olayda.Nasil olsa insani yardim (!) amacli bir alan. Iste bunlar gibi birkac ambulans ucak ve helikopter base etsek Gokceada'ya, Egedeki butun Yunan adalarina saglik hizmeti verebiliriz ucret karsiliginda.
  • ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİ GÖREVLİLERİ İLE ÇANAKKALE HAVAALANI ÇALIŞANLARINA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM.HIZ ÖZVERİ VE ÖNEM BU KONUDA NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORLAR.
  • içiniz rahat olsun saw meydanında sürekli ambulans uçaklar kalkıp iniyor
  • Biz buyuz işde Türküz, kim olursa olsun yardımcı olmak görevimizi sonuçta insan sağlığı söz konusu. Ayrıca hükümetin kurarak vatandaşların hizmetine sunduğu ambülans uçak ve helicopterler hayat kurtarmaya çoktan başladı devam ediyor ne güzel bir hizmet amerika da bu hizmetleri gördüğümde keşke bizde lsa derdim ve de oldu da gördüm, devletin gücü budur işde. Bu yunanlı doktorunda hayatının kurtulması ve gerek helicopter gerekse uçakların kullanılarak yunanistana ulaştırılması doktorlarımızın üstün gayreti ile hayata döndürülmesi bence son derece önemlidir, bir o kadar biz Türkler nerden geldiği önemli değil insan olduğu için elimizden gelenin en iyisini yaptığımız içindir..
  • Yunanlılar ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğarlar da , bizim insanlığımız hepsini bastırıyor. Aferin diyorum bizimkilere bir taraftan ama aynı şeffaflığı kendi insanımız içinde göstersin.
 Yunanistan'dan yakınları ile birlikte düzenlenen dini törene katılmak üzere Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine gelen Yunanlı doktor Andronikos Gatsonis (64), hafta sonu karın ağrısı ve bulantı şikayeti ile rahatsızlandı. Bir süre bu rahatsızlığını önemsemeyen Gatsonis, kalp krizi geçirdiğinin farkına varınca yakınlarının da yardımı ile Gökçeada Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Doktorların hastanın durumunun ağır olduğunu belirlemesi üzerine Çanakkale'de konuşlandırılan ambulans helikopter kısa sürede Gökçeada'ya giderek Yunan doktoru Çanakkale'ye getirdi. Ambulans helikopterin Çanakkale'ye inmesinin ardından hastanın kalbinin durduğunun belirlenmesi üzerine doktorlar reanimasyon ünitesinde yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 10 dakika uğraşan doktorlar, hastanın kalbini çalıştırmayı başardı.

Çanakkale Devlet Hastanesi anestezi doktoru Erengül Çiçek ve kardiyolog Dr. Sabri Gazi, getirildiğinde hastanın kalbinin durduğunu belirterek, "Hastayı tekrar hayata döndürebilmek için yaklaşık 10 dakika boyunca çaba sarf ettik. Sonunda hastamızın kalbini çalıştırmayı başardık. Bir süre solunum cihazına bağlı kalan hastamızın durumu şu an iyi. Ailesinin talebi doğrultusunda hastamızı Sağlık Bakanlığımızın sağladığı ambulans uçakla Yunanistan'ın Selanik kentine göndereceğiz. Hastamızın tedavisi orada devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
"BİZLER TÜRK VE YUNAN HALKLARININ KARDEŞ OLDUKLARINA İNANIYORUZ"
 
Öte yandan Yunan doktor Andronikos Gatsonis'in ağabeyleri avukat Thomas Gatsonis ile makine mühendisi Stergios Gatsonis ise Türk sağlık ekiplerinin yakın ilgisine teşekkür ederek, "Gökçeada'dan itibaren ağabeyimizin rahatsızlığı sırasında doktorlarınız ve diğer sağlık personeli bize çok yardımcı oldu. Ayrıca Türk Dışişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına da çok teşekkür ediyorum. Ambulans helikopterle Gökçeada'dan Çanakkale'ye getirilen kardeşimin hayatını kurtardılar. Şimdi de talebimiz üzerine TürkN devletine ait ambulans uçakla kardeşim Yunanistan'a sevk ediliyor. Bizler aslında Türk ve Yunan halklarının kardeş olduklarına inanıyoruz. Zaten komşuyuz. Coğrafyamız belli. Sadece kardeşime değil, bizlere de burada gösterilen ilgiden çok memnunuz" dedi. 
 
Yunan doktor Andronikos Gatsonis daha sonra Çanakkale Havaalanı'na inen Türk Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Yunanistan'ın Selanik kentine gönderildi.
O İSTEDİ TÜRKİYE AMBULANS UÇAK VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bilkgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın ve işin içine siyaset karıştırmanın en güzel örnegi buradaki yorumlarda.B..k atmada da üstümüze yoktur ha.Salla gitsin nereye degersede değsin.Yorum yapan utanmaz adamlar gidin de bir sorun ambulans helikopterleri ve uçaklarının aylık saatleri ne kadar? Ondan sonrada burada yorum yapın.Yok sanatçılarmış filanmış falanmış.Türkiyedeki tüm sanatçı ve müsvettelerini uçursan o saati yakalayamazsın.Çamur atarken insanda biraz izan ve edep olur.İşkembeden sallamayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aynısını kendi halkına yapıyor musun? yapmıyorsun..kime yapıyorsun? sözüm ona sanatçılara,kendine yakınlara, yağcılık için de yunanlılara, ona buna...onlar da insan hiçbir sözüm yok..ama onlara yapıp da garibana ,sıradan vatandaşına yapmıyorsan ki çoğunlukla yapmıyorsun hiç yapma daha iyi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Umarim Gokceada havaalani kullanilmistir bu olayda.Nasil olsa insani yardim (!) amacli bir alan. Iste bunlar gibi birkac ambulans ucak ve helikopter base etsek Gokceada'ya, Egedeki butun Yunan adalarina saglik hizmeti verebiliriz ucret karsiliginda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİ GÖREVLİLERİ İLE ÇANAKKALE HAVAALANI ÇALIŞANLARINA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM.HIZ ÖZVERİ VE ÖNEM BU KONUDA NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
içiniz rahat olsun saw meydanında sürekli ambulans uçaklar kalkıp iniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz buyuz işde Türküz, kim olursa olsun yardımcı olmak görevimizi sonuçta insan sağlığı söz konusu. Ayrıca hükümetin kurarak vatandaşların hizmetine sunduğu ambülans uçak ve helicopterler hayat kurtarmaya çoktan başladı devam ediyor ne güzel bir hizmet amerika da bu hizmetleri gördüğümde keşke bizde lsa derdim ve de oldu da gördüm, devletin gücü budur işde. Bu yunanlı doktorunda hayatının kurtulması ve gerek helicopter gerekse uçakların kullanılarak yunanistana ulaştırılması doktorlarımızın üstün gayreti ile hayata döndürülmesi bence son derece önemlidir, bir o kadar biz Türkler nerden geldiği önemli değil insan olduğu için elimizden gelenin en iyisini yaptığımız içindir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yunanlılar ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğarlar da , bizim insanlığımız hepsini bastırıyor. Aferin diyorum bizimkilere bir taraftan ama aynı şeffaflığı kendi insanımız içinde göstersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000