18 Şubat 2017, Cumartesi 14:15:23

O gençler Acenteler Birliği'ne başvurdu

İstanbul’da yaşayan iki gencin Hindistan hayalleri, gidiş dönüş 4 TL'ye internet üzerinden bulup aldıkları 3 bin 500 TL’lik uçak biletinin iptal edilmesi üzerine sona erdi.
  • sistemlerin hatasindan faydalanmak yanlis,,, siz zaten bileti alirken yanlis reservation yapilmis,, siz bir hak edemessiniz ortada haksizlik yok,,, hata var,,
  • Hindistan'da ruhsal arınma yapacaklarmış :-) Aids, hanta, dizanteri vs. kapıp ruhunu bedeninden arındırma da...
  • günde iki saatinizi bu işe ayırıyorsanız her gün 2 saatiniz çöpe gidiyor demektir. o iki saatte oturup çalışsaydınız hayalleriniz sistem hatasına bağlı olmazdı
  • ya arkadasim 4 tl ye bilet mi olur ... orada emek veren insanlara yazik.. belki yasal yollarla biletinizi geri alacaksiniz ama, bir seyin yasal olmasi onun illaki de hakka uygun oldugu anlamina gelir mi... Yaptiginiz hep cok ayip hem de yanlis bir sey. bir de utanmadan hala mucadele edecegiz diyorsunuz.. Bir de utanmadan ruhani arinmadan bahsetmisler...Sizin yaptiginiz firsatciliktir, haksizliktir... yarin bir gun haksiz bir kazanc elde edince de aynisini yaparsiniz.. ''evet ama onlar verdi dersiniz.. yaziklar olsun... Dunya da bu mantikta insan sayisi arttikca huzurlu ve mutlu yasama alanimiz azaliyor maalesef...
  • Arrap baharı üzerinize çökmeden uçurun şu gençleri sevp tır la yazık, kısa paçalarınızla yürü git len kabadayılığı yakışmıyor
  • 4 tl fiyatında biletlerden yaklaşık 100 kişi almış hepsimi bilişim uzmanı sistemden alınmış bir hilekarlık görünmüyor bu biletleri 4 tl ye alınabiliyorsa herşey bittikten sonra iptal edilmiş çoğu kişi bunu gördü haberdar oldu iyi reklam yaptılar haberlere çıktı bakalım nasıl sonuçlancak haklılar bencede
  • Arkadaslar donanimhaber den olsa gerek :)
  • Ben olsam 4 TL'ye bilet alırken, bir yanlışlık var herhalde diye düşünürüm. Daha sonra da bilet iptal olunca yanlışlık varmış adamlar yanlışlarını düzelttiler diye düşünürüm ve olayı kapatırım. Be arkadaş bunlar utanmıyor da üzerine üzerine gidiyorlar. 4 TL'ye bilet almışlar işi gücü bırakmışlar Hindistan yollarına düşmüşler... bilette patlayınca Hindistan yalan olmuş... hala bir ümit kurcalayıp duruyorlar.... pes yani!!!
  • Dibine kadar haklilar....is olsun diye yazanlar geyik yapanlar uzak durun. Bilincli bile satin alinsa haklilar bileti alanlar...musteri dukkandaki raflara bakarak alisveris yapar..rafi yapanda urunu koyanda dukkan sahibidir..hack mack hikaye buyuk firmasin herseye dikkat edeceksin.
  • Hırsızın suçu yok mu diye sorulması gerekmez mi? Eğer ilan verildiyse yapılmalı. Arkadaşların doğru yaptığına inanıyorum. Yorum yapan arkadaşların daha detaylı düşünmelerini isterdim. Aldatıcı ilan verenlerin cezalandırılmaları gerekmez mi?

İstanbul’da yaşayan iki gencin Hindistan hayalleri, gidiş dönüş 4 TL'ye internet üzerinden bulup aldıkları 3 bin 500 TL’lik uçak biletinin iptal edilmesi üzerine sona erdi.

Cahit Beslen ve Sedat Yıldız isimli gençler, internet üzerinden 3 bin 500 TL’lik Hindistan biletini, 4TL’ye gidiş-dönüş olarak satın aldı. Hindistan'a gidebilmek için daha önce işlerinden ayrılan gençler, gezi için hazırlıklara başladı. Gençler bir anda biletlerinin iptal olduğunu öğrendi. Hava yolu şirketiyle görüşen gençlere, “Bizden kaynaklanan sorun yok” denildi. Biletleri satın aldıkları aracı Yunan şirket ise teknik sebepleri gerekçe göstererek özür diledi. Kendileri gibi 100 kişinin daha mağdur olduğunu öğrenen gençler, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne dilekçe gönderdi.

Bugüne kadar 33 ülkeye seyahat eden Bilişim Mühendisi Sedat Yıldız ve Network Mühendisi Cahit Besen, bu sefer rotalarını Hindistan’a çevirdi. Günde iki saatlerini internet üzerinden ucuz bilet aramaya ayıran iki arkadaş, 17 kuruş'a Atina’ya, 8 TL 71 kuruşa Paris’e, 70 TL’ye Danimarka’ya seyahat etti. 4 TL’lik Hindistan yolculuğu ise karın ağrısına dönüştü.

Çeşitli ülkeleri gezmesine rağmen Hindistan’ın rüyalarını süsleyen ülke olduğunu anlatan Cahit Beslen, “Çok heyecanlıydım. Mutluluğumu anlatamam, Hindistan benim hayalimdi, çok gitmek istiyordum. Günün sonunda üzücü haberi aldığımda yıkıldım” dedi.

“Yasal olarak mümkün değil”

Hindistan’a 8 Mart’ta giderek 29 Mart’ta dönmeyi planlayan iki gezgin arkadaş biletlerinin iptal olduğunu öğrendiğinde ilgili hava yolu şirketinin İstanbul şubesi ile görüştü. Sedat Yıldız bilet iptali sonrası izlediklerini yolu şu sözlerle anlattı:

“7-8 ay önce Hindistan’a gitmek için istifa ettim. Ruhsal arınma yaşayacak ve o bölgeyi gezecektim. Hatta o sıralarda patronlarım dalga geçmişti. Bizim de bütçemizi aşmıştı. Hindistan bilet fiyatları çünkü normalde bin 500-3 bin 500 TL arasında. Havayolu şirketinin İstanbul şubesine gittim. Havayolu şirketi kendi açılarından herhangi bir sıkıntının olmadığını söylediler. Ama biletlerin aracı Yunan firması tarafından iptal edildiğini söylediler. Bu işlemin etik olmadığını yasal olarak da mümkün olmadığını söylediler. Bizim rızamız olmadan, kesilmiş bir biletin iptal olmasının mümkün olmayacağını söylediler. Süreç biraz uzun olacak ama biz biletlerimizi geri alabilmek için elimizden geleni yapacağız. İptal işlemin hukuksuz olduğunu söyledik. Fakat firma bunu kabul etmedi. Biz de yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz.”

100 kişi mağdur

Kendileri gibi 100’e yakın gezginin bileti satın aldığını ancak aynı mağduriyetin kurbanı olduklarını belirten Sedat Yıldız, firmanın reklam amacı ile ucuz bilet yayınladığını, biletlerin yoğun talep görmesinin ardından iptal edildiğini öne sürdü. Yıldız, “Aşağı yukarı 7-8 saatlik sürede bilet iptali gerçekleşti. Firmanın bunu reklam amaçlı yapmış olabileceğini düşünüyoruz. Fakat sonradan aşırı talep geldiğinden biletleri iptal de etmiş olabilirler. Çünkü 100 den fazla arkadaşımız bu bileti almış durumdaydı. Bilet alan 40 kişi ile irtibat halindeyiz. Elektronik bilete sahip olanlarla görüşüyoruz. Biz mağdur olduk. Onların hakkını da savunup biletlerimizi geri almak istiyoruz” diye konuştu.

4 TL tutarındaki ödemenin iadesinin de yapıldığını söyleyen gençler, hak arayışlarında yalnız olmak istemediklerini, bu konuda gerekli yasal prosedür işleyişinin hızlandırılmasını istedi.

O gençler Acenteler Birliği'ne başvurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

turka ~ 7 yıl önce
sistemlerin hatasindan faydalanmak yanlis,,, siz zaten bileti alirken yanlis reservation yapilmis,, siz bir hak edemessiniz ortada haksizlik yok,,, hata var,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Hindistan'da ruhsal arınma yapacaklarmış :-) Aids, hanta, dizanteri vs. kapıp ruhunu bedeninden arındırma da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her gün 2 saat ~ 7 yıl önce
günde iki saatinizi bu işe ayırıyorsanız her gün 2 saatiniz çöpe gidiyor demektir. o iki saatte oturup çalışsaydınız hayalleriniz sistem hatasına bağlı olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK SIZE ~ 7 yıl önce
ya arkadasim 4 tl ye bilet mi olur ... orada emek veren insanlara yazik.. belki yasal yollarla biletinizi geri alacaksiniz ama, bir seyin yasal olmasi onun illaki de hakka uygun oldugu anlamina gelir mi... Yaptiginiz hep cok ayip hem de yanlis bir sey. bir de utanmadan hala mucadele edecegiz diyorsunuz.. Bir de utanmadan ruhani arinmadan bahsetmisler...Sizin yaptiginiz firsatciliktir, haksizliktir... yarin bir gun haksiz bir kazanc elde edince de aynisini yaparsiniz.. ''evet ama onlar verdi dersiniz.. yaziklar olsun... Dunya da bu mantikta insan sayisi arttikca huzurlu ve mutlu yasama alanimiz azaliyor maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya emirateş ~ 7 yıl önce
Arrap baharı üzerinize çökmeden uçurun şu gençleri sevp tır la yazık, kısa paçalarınızla yürü git len kabadayılığı yakışmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 7 yıl önce
4 tl fiyatında biletlerden yaklaşık 100 kişi almış hepsimi bilişim uzmanı sistemden alınmış bir hilekarlık görünmüyor bu biletleri 4 tl ye alınabiliyorsa herşey bittikten sonra iptal edilmiş çoğu kişi bunu gördü haberdar oldu iyi reklam yaptılar haberlere çıktı bakalım nasıl sonuçlancak haklılar bencede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DH ~ 7 yıl önce
Arkadaslar donanimhaber den olsa gerek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Süpersiniz!
Arkadaş ~ 7 yıl önce
Ben olsam 4 TL'ye bilet alırken, bir yanlışlık var herhalde diye düşünürüm. Daha sonra da bilet iptal olunca yanlışlık varmış adamlar yanlışlarını düzelttiler diye düşünürüm ve olayı kapatırım. Be arkadaş bunlar utanmıyor da üzerine üzerine gidiyorlar. 4 TL'ye bilet almışlar işi gücü bırakmışlar Hindistan yollarına düşmüşler... bilette patlayınca Hindistan yalan olmuş... hala bir ümit kurcalayıp duruyorlar.... pes yani!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuna kadar ~ 7 yıl önce
Dibine kadar haklilar....is olsun diye yazanlar geyik yapanlar uzak durun. Bilincli bile satin alinsa haklilar bileti alanlar...musteri dukkandaki raflara bakarak alisveris yapar..rafi yapanda urunu koyanda dukkan sahibidir..hack mack hikaye buyuk firmasin herseye dikkat edeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüketici ~ 7 yıl önce
Hırsızın suçu yok mu diye sorulması gerekmez mi? Eğer ilan verildiyse yapılmalı. Arkadaşların doğru yaptığına inanıyorum. Yorum yapan arkadaşların daha detaylı düşünmelerini isterdim. Aldatıcı ilan verenlerin cezalandırılmaları gerekmez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000