09 Ekim 2010, Cumartesi 09:11:49

O DANSA STEWARD'LAR DA KATILDI

Filipinler'in hesaplı havayolu Cebu Pacific'te güvenlik bilgilerinin kadın hosteslerin dansı eşliğinde verilmesi 'cinsiyetçi' bulundu. Havayolları, artık dansa erkek steward'lar da dahil edecek.
  • ilk mesajdaki arkadasin tespitlerine katiliyorum anlamayan zat`i muhtereme de turkce kursuna yazilmasini oneriyorum tez olarak
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Siz öyle zannedin şimdi eskisinden daha fazla onlardan var hemde çok
  • Hocam ne demek istediginiZden bir kelime bile anlaşılmıyor
  • Steward'lik tum dunyada gay meslegi gorulur iken (hemen tepki vermeyin, %100'u degil elbette) Turkiye'de THY sagolsun takunyali bir tomar davranis sorunlusunu (gene hemen tepki vermeyin %100'u degil elbette) doldurdu. Neyse ki bazilari ayrildi elendi gitti, ama bazilari hala iceride...
Filipinler'in hesaplı havayolu Cebu Pacific'te artık erkek kabin görevlileri de dans edecek.

Havayolunun, güvenlik uyarıları verilirken kadın kabin görevlilerine dans ettirmesi, 'cinsiyet ayrımı' yapıldığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Gelen şikayetler üzerine, Cebu Pacific erkek kabin görevlileri de danslı güvenlik uyarıları uygulamasına dahil etti.

Kabin görevlileri, can simidi, oksijen maskesi ve acil çıkış kapısı anonslarını dans hareketleriyle birleştiriyor. Uçaklarda yapılan güvenlik uyarıları genellikle yolcular tarafından göz ardı ediliyor.

Cebu Pacific'in bu durumu değiştirmek için başlattığı danslı uygulamanın işe yaradığı anlaşılırken, hafta başında kadın kabin görevlileri tarafından Lady Gaga şarkıları eşliğinde yapılan güvenlik anonsu, YouTube'da 7 milyon kişi tarafından izlendi.

Kadınların siyasi partisi Gabriela, dans gösterisini "cinsiyetçi ve maço" olarak tanımlamıştı. Cebu Pacific havayolunun pazarlama müdür yardımcısı Candice Iyog, kabin görevlilerinin dans hareketlerini yapmaktan keyif aldığında ısrar ediyor.

Cebu Pacific'i de bünyesinde barındıran Cebu Air şirketi, 12 Ekim'de Filipinler'de yapılacak çok büyük çaplı tahvil satışı öncesinde, konumunu pekiştirmek istiyor.

Cebu Air şirketi, borsaya açılacak hisselerden 538 milyon dolar kazanmayı ve Singapur'un Tiger Airways ve Malezya'nın Air Asia havayollarıyla rekabet etmek için yeni uçaklar satın almayı umuyor.

Hesaplı havayolu şirketi Cebu Pacific, yemek ve battaniye verilmeyen uçuşlarını, hazine avı gibi canlı eğlencelerle çekici hale getirmeyi hedefliyor.
 

O DANSA STEWARD'LAR DA KATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
ilk mesajdaki arkadasin tespitlerine katiliyorum anlamayan zat`i muhtereme de turkce kursuna yazilmasini oneriyorum tez olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz öyle zannedin şimdi eskisinden daha fazla onlardan var hemde çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hocam ne demek istediginiZden bir kelime bile anlaşılmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Steward'lik tum dunyada gay meslegi gorulur iken (hemen tepki vermeyin, %100'u degil elbette) Turkiye'de THY sagolsun takunyali bir tomar davranis sorunlusunu (gene hemen tepki vermeyin %100'u degil elbette) doldurdu. Neyse ki bazilari ayrildi elendi gitti, ama bazilari hala iceride...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000