26 Ocak 2011, Çarşamba 11:51:22

O BOMBA ORAYA NASIL GİRDİ?

Rus yetkililer, havalimanı saldırısını Çeçenlerin "Karadul" kadın intihar timinin gerçekleştirmiş olabileceğini ifade etti.
  • GİRİŞLERDEKİ METAL DEDEKTÖRLERİNİN VE X-RAY LERİN KULLANILMAYA DEVAM EDİLEREK BİNA İÇİ GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI KÖTÜMÜ OLDU. BİNA İÇİ GÜVENLİĞİ ŞART. BU TARTIŞMA UMARIM BİTMİŞTİR ARTIK.
  • Cecenlere gercekten cok saygi duyuyorum, eger ki bu saldiriyi yapan ve sivillerin olumune sebep olanlar gercekten onlar ise yazik diyorum.
Rusya’da Domodedovo havalimanına düzenlenen intihar saldırısının yankıları sürüyor. 35 kişinin öldüğü saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Ancak Rus yetkililer, Çeçen direnişinin ünlü lideri Şamil Basayev’in kurduğu "Karadul" kadın intihar timi üzerinde duruyor.

Bombalı intihar saldırısının düzenlendiği Domodedovo havaalanındaki güvenlik görüntülerinde de 3 Çeçen militan tespit edildi.

Patlamanın kadın militanın çantayı açması üzerine meydana geldiği anlaşıldı. Başı kopan erkek militanın ise kadın intihar komandosuna eşlik ettiği tahmin ediliyor.

"Karadul", birlikte olduğu erkeği öldüren çok zehirli bir örümcek türü... Şamil Basayev’in kurduğu ’Karadullar birliği’, Çeçenistan’da eşi ya da kardeşi Ruslar tarafından öldürülen kadınlardan oluşuyor.

2002’de Moskova’daki kanlı tiyatro baskını sırasında sahneye çıkan Karadullar, Mayıs 2009’da da Moskova metrosuna bombalı saldırı düzenlemiş, terör saldısında 37 kişi ölmüştü.

Dehşet Dakikaları...
Saldırı anına ilişkin görüntülerde, yolcular bagajlarını teslim alıp çıkarken, bir anda patlama meydana geliyor, ortalık bir anda can pazarına dönüyor.

Cumhurbaşkanı Medvedev, terör saldırısının, havaalanı güvenliğinin boşluğundan kaynaklandığını söyledi. "Bir intihar eylemcisi, 7 kilo TNT ile nasıl elini kolunu sallayarak Rusya’nın en büyük havaalanına girebilir?" tepkisini gösteren Medvedev, havaalanı yöneticilerinin cezalandırılmasını istedi.

Rus yetkililer, patlamanın olduğu yerde metal dedektörü olmadığını, dedektörün sonradan getirildiğini belirtiyor.

Bu arada pazartesi günü meydana gelen terörist saldırıda ölenler için bir günlük yas ilan edildi.

Rus başkentinde bugün bayraklar yarıya çekilecek, televizyonlarda eğlence programları yayınlanmayacak. Vatandaşlar, Moskova’nın en modern havaalanı Domodedovo’daki saldırıda hayatını kaybeden 35 kişinin yasını tutacak.

O alan karanfillerle donatıldı
Öte yandan patlamanın meydana geldiği dış hatlar terminali dün bazı yolcular tarafından karanfillerle donatılırken, havaalanındaki uçuş trafiği de normale döndü. Saldırının ardından eleştiri konusu olan güvenlik seviyesi ise, en üst düzeye yükseltildi. Yolcuların girişten itibaren tek tek aranması nedeniyle, havaalanında uzun kuyruklar oluştu.

Bu arada, Rus lider Dimitri Medvedev’in Davos ziyaretini iptal etmesine yol açan saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken, dikkatler Kuzey Kafkasya’ya çevrilmiş durumda. İki intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği sanılan saldırıyı henüz üstlenen ise olmadı.

Rus Sağlık Bakanlığı, patlamada ölenlerden 20’sinin kimliğinin belirlendiğini, hastanelere kaldırılan 117 yaralıdan 40’a yakının ise durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

"Saldırgan Güney Avrupalı"

Moskova'daki terörist saldırıyı düzenleyen intihar eylemcisinin dün kopan kafasının fotoğrafını yayımlayan Rus "Life.ru" adlı internet haber portalı bugün, Rus istihbarat servislerinin geçen ay Türkiye, İran ve Gürcistan üzerinden 5 militanın Rusya'ya geçeceği ihbarı aldığını ileri sürdü.

Haberde, Rus istihbarat servislerinin, Pakistan'da eğitim gören 5 militanın Türkiye, İran ve Gürcistan üzerinden Rusya'ya gelmeyi planladığı istihbaratını aldığı belirtilerek, Rus istihbarat servislerinin aralık sonunda veya ocak içinde terörist saldırı hazırlıkları konusunda bilgisinin bulunduğu iddia edildi.

"Life.ru" Rus istihbarat örgütüne gelen mesajda şu bilgilerin yer aldığını öne sürdü:

"İstihbarat verilerine göre yakın zamanda Pakistan'da İsrafil Valicanov'un yönettiği "Riyazus Salihjin" grubundan 5 militan (Bu militanların Dağıstanlı olduğu tahmin ediliyor) İran, Türkiye ve Gürcistan üzerinden Rusya'ya gelmeyi planlıyor. Teröristler Gürcistan'a gelince yeni Rus pasaportu almayı planlıyorlar. Teröristlere aralık sonunda ve ocak başında, Kuzey Alanya'nın (Kuzey Kafkasya) merkezindeki pazarlarda ve 7 Ocak Noel kutlamaları esnasında otomobil havaya uçurma talimatı verildi. Üstelik Kızılyar kentindeki (iç istihbarattan sorumlu) Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Emniyet mensuplarına yönelik saldırılar düzenleme talimatı aldılar."

Moskova Emniyet Müdürlüğü Temsilcisi Viktor Birükov, gazetecilerin terör eylemi hazırlığına dair istihbarat bilgisi olduğunu hatırlatması üzerine, "FSB ve dış istihbarat servisinden terör eylemleri hazırlığı konusunda herhangi uyarı gelmedi" dedi.

O BOMBA ORAYA NASIL GİRDİ?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
GİRİŞLERDEKİ METAL DEDEKTÖRLERİNİN VE X-RAY LERİN KULLANILMAYA DEVAM EDİLEREK BİNA İÇİ GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI KÖTÜMÜ OLDU. BİNA İÇİ GÜVENLİĞİ ŞART. BU TARTIŞMA UMARIM BİTMİŞTİR ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cecenlere gercekten cok saygi duyuyorum, eger ki bu saldiriyi yapan ve sivillerin olumune sebep olanlar gercekten onlar ise yazik diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000